Friday, December 14, 2007

BeNci!!!!

Walaupun aku rase hepi...
tapi pagi tadi..mood aku dah dimatikan oleh seseorang...
how dare he can rite like that to me?????
bengangnye aku....
aku x la rapat pun ngan budak tuh...
y he sebok2...
aku x kaco dier pun....
aku x penah ulas or ganggu pasal dier...
hilang mood aku....
sedih pun ye gak....
nie yang aku tension ngan owang laki nie....
cakap men lepas je....
aku selama nie x berkira pun...
org saketkan hati aku...
aku diam je....
aku jugak x suka tok marah org....
tapi kate2 dier mmg buat aku berangin...
kalo dier berkate2 lagi....
bukan stakat angin...
ribot...taupan sume ader...
HamPas gaS beTol....!!!!
Kalo dah x kenal aku macammane...
Jangan La sukatie nak cakap ape2 psl aku...
aku mmg bencikan lelaki sebegini....
aku x suke rase begini..........
orang yg buatkan aku jd cenggini...
BEnCiNye akooo!!!!

My New BaBy Was BoRn YesTerDay...


::: Ngan Mak...Pak Su...&..Mat :::


::: SilVer Pun SilVerLah :::

::: KoSoNg Je..BLoM SeMpaT MeNgHiaS..DuiT SuDaH TaraK!!! :::

Fuhh...penat giler tunggu..
Nek tension pun ada...
Semalam..lagi satu impian aku direalisasikan oleh mak..
Thanxs Mum 4 Ur KinDnEss..

Im just waiting for MyVi more than 2 months..
Lama sungguhla...
Kalo kutahu begini lama kena tunggu...
Aku rela pi beli Lipstick...hehehe
Ambek...Bayar..Dapat..Terus Bleh Guna...

Nantikan Kemunculan WQU 4044
x Sabar Nak P Tengok...
Masih Ade kat Selayang...
Menjalani Touch-up sket......
Then..after dah abes sumenye...
Baru Leh Bawak Balik PucHong PerdaNa...


Wednesday, December 12, 2007

JaLaN-JaLaN WiF KaK CiK..9/12/2007

Aku Baik Atie bulan Nie....
Nak Bawa Budak berdua nieh jalan2 ngabehkan duit
sempena cuti skolah...hehehehe
Diaorg nak tgk movie.....malangnye..citer Chip n Dale tuh tayangannye
on 13 Disember 2007...
Salah pilih tarikh diaorg nie....
maka ngan demikian....selamat la duit aku tuk budget tgk wayang....

So...bijak juga diaorg nie...merayu-rayu kat mak cik n pak cik...
ngan alasan paling kukuh...."Kak Cik kan ader"
huh....tapi aku mmg nak blanja diaorg pun...
jadi..x kesah la..asal their parent izinkan.....

Aku sengaja bawa diaorg nek bus...nak bagi rase macammane aku rase...
kire kes balas dendam le....hehehehe
sbb dulu b4 aku pindah ke Puchong Perdana...
Aku tiap2 arie ulang dari selayang ke opis aku kat puchong nun...
hehehe...chah time dalam bas..asik merungut je..
pening katenye....siap x mo pegi lagi...
kalo bleh..nak berenti kat Sogo je...
CiTy 24 hours senyum....kah3

"Kak Cik...Bile kite nak jalan2 nek kete?"
aku hanya sengih....
then aku jawab...
kak cik pun masih menunggu.....



KaK ChiK MaSih MaMpu TerSenYum BiaRpun PeNgaLiraN DuiT
Tak DaPaT DiKawAl On ThAt Day.....


So OiLy My FaCe........



I'm AloNe.....



TheSe 2 SiBliNgs...Make Me "FeNiNg"



Balik-Balik...Kak Cik PosiNg Ngan City...



PeaCe MaKer B4 MeLaHap @ ThE ChIcKeN RiCe ShoP



PosiNg aGain wiF CiTy......



CHaH N CiTy...TaKe A BreaTh...


CiTy WiF KaK CiK......


Rest Kejap...penat dah nie....



MaNiKaM AkU DaH JaDi TuNaNgAn OwAnG...


Ini khas untuk Khadijah...
Special dr Mek untuk FKS....
SeMogA BerBaHAgIa...AnD BerKeKaLan....
"Jauhari Yang Mengenal Manikam!!!!"


Di HaRi PeRtuNaNgaN BerSaMa JeJaKA PiLiHan KhADiJAh...
HiJaU LaMbAnG KeJaYaaN...



InIkAh FaIzAtUl KHaDiJah Yang PeRNaH KuKeNALi?????
UnBelieveable.....SwEeT SkALi...



Manikam!!! Ko dah Jadi tuNangAn OrAng...
MaLu JaUharI deKat AhNep Bila Ko BerKeLaKuAn BegIni..He3



Antara yang hadir ke Gelang Patah...
Wan Jue,YudMila,FiZa Kecik,NNCY,BalIeZa n RabEn....

E1-1 In MeMoRy...

Nie dier ahli dorm E1-1 yang x penah kulupakan..
DoRm yAng PeNuh Ngan KoNtrOverSi...
SerTa seriNg DikUnJunGi OlEh WaRdeN n BeruK PaLiNg BermahaRaJaLeLa Di SeRataS..
SiApa X KeNaL DeNgaN HeAdBoY..HanYa HaNi sorAng yAng BerAni MeNenTaNg
HeadboY...TatKaLa HeAdBoY meNyeRanG..PasTi LockeR aku MeNjadi MAngSa tUk
MenyOroK..
MentAng-meNtang la time ujung minggu locker aku kosong...diaorang ambek keSempaTan tuk MenyembunyikaN dIri lam locker aku....HaNya nAma Hani keDengaRan..sAmBil MelIhat Hani berjalan denGan GagaHnye samBil MemBawa SeBatAng Kayu SeBaGai SenJata..Budak E1-1 TerUs MenJeriT memiNta PeRtOloNGan....

AkTiViti utama budak-budak dorm nie adalah bergosip di tengah malam..dan katey yang slalu menjadi sasaran adalah katel berkembar "MaCRiEda N hAsaNah"..mungkin ia merupakan port yang paling sesuai tok bergosip...kalo nak study..kena dok kat katel che jah n Nuhu..sebab dr ctue..sinaran lampu sangat memancar...kat katel Haz pulak..terletak peMbeSar SuaRa yg begitu bingit tatkala Ia berBunyi...saPe yg bg bunyi...salah sorg dr kitaorg jugak..x pun wakil F2-1...istimewanya doRm E1-1..adalah disebabkan adernye luBang yang TersemBunyi di sebalik suis utama...seNang Nak intai junior dorm sebelah yang slalu bising di tengah malam...Selain tuh..bila free nite...jamuan supper selalu diadakan terutama bila hr sbtu tue turn budak pompuan outing...menu utama...bihun sup bawah fajar ngan yong tau foo kak Lia n Abg Dee..betol ke???aku pun dah igt2 lupa...sedap betul sehingga menjilat jari...



6 Tahun berlalu.....tetapi kenangan...masih mekar di hati....
Mek rindu korang sumer!!!!


Akulah penglipur lara dalam E1-1...
merAngKap PeMbAntu NAzRi..
DiseBabKan die TerLalu Bz Ngan AkTvt bersUkan..
Aku diperTanggungjawabkan Tok Jage keselamatan skolah
Siang n MalaM....
TaPi MP yg len..slalu gelak kat aku...
aku bentang laporan pun diaorg gelak..hatta aku x membuat lawak skalipun..
conpius aku..bdk pompuan lak...
risau betol kalo tgk aku pakai suar time nak tdoq..
sure tanya..."Mek..Malam nie ader fire drill ke??"

dan aku sangat pasti...
insan-insan yang aku coretkan ini..
pasti akan sentiasa merindui
"MaCRiEda"
Biar tidak bertemu...
tetapi ingatlah mek seadanya....



Norhafiza Othman..a.ka. ApEm..
mak aku slalu x puas atie...
y panggey dier Apem..hehehe
orang pertama yang aku jumpa time masuk Seratas..
Alhamdulillah..sampai skang still bertahan...
Teman Gelak aku yang tiade tandingannye...
juga teman setoto time kat Matrik..
Barang aku dah jadi barang dier..
tapi aku x kisah..sebab die adalah Apem..
Dalam kelas slalu vibrate sesame..wpun time tuh kelas ngan sunyi sepi..
very understanding..n slalu bt aku gelak...
pembekal utama My Dad Roti Canai..
Basketballer kesayangan Mr Goh..
Skang keje kat penang...bergelumang ngan bahan kimia..
Apem..bila kita boleh gelak lagi...???
Ex-Naib PeNgeruSI BADAR...takut seh..




Che Jah a.k.a Azizah Ghazali....
PKP Skolah aku tuk 2001...
suke masuk syarahan mahupun debat..
memang gaya percakapan..dimenangi oleh Che Jah..
banyak giler dapat sijil..tp suka letak merata2 tempat..
Wanita Muslimah sejati...he3
jgn memain..penah dapat Tokoh Maal Hijrah...
tapi dalam dorm tetap giler2 sbb dok ngan org segiler aku n de gang..
be4 dis..x nampak dier punye belang...hehehe
Skang...dah jadi QC kat Kilang Adabi..
so saper2 nk bt kenduri..bleh tempah stock rempah ratus kat che Jah..
sure ader diskaun..hehehe
Zah selalu dalam dilema...harap bleh buat keputusan yang terbaik..
tok idup yang akan datang...




Nurul Hasanah Nordin a.k.a SaNah...
perintis istilah BATU...
sangat sebok time Makan Malam Rasmi menjelma..
ape saje aduan mengenai Dewan Makan SERATAS..
Sila adukan pade hasanah...
teman tidoq aku...juga tempat meluahkan perasaan..
aku pernah x merestui hubungan dier ngan seseorang...
sampai dua2 boleh menangis...sorry SaNah..
tp aku memang x bersetuju!!!he3
anak pak cik Nordin nie..dah jadi Wanita Besi...
skang work as MIS Executive kat Amsteel,Shah Alam
Senah..ang igt dak lagi saat kite p cari kasut hitam untuk ang...??
BraPer kedai kiter Masuk..sampai Mak Nya Cina kat pekan Tepeng marah2..
Hahaha...skang dah ok ke?dah bleh dah bergaye aku tgk...



This is NUHU....nama panjang..Nurul Huda Mohd Nor..
sangat romantik sebab slalu dengaq bicara cinta kat Red 104 time skolah..
juga bertindak sebagai kaunselor percintaan tok kitaorg yg time tuh ngah buat eksperimen CinTa MonYet..
cuma yang x tahan...time ari jumaat...suke ngamuk..kitaorg memang dah stand by dah..hehehe
tp ngamuk sat je..pas tu ok balik...lawak bile ingat balek...
cita-cita nak jadi cikgu..Alhamdulillah...dah tercapai..
skang dah jd cikgu kat Pasir Gudang..tabik ah Cikgu Nuhu!!!
PeMbantu AzMil EffEndi yg berWiBAwa...



Amboih renungan..tajam nampak...
tengok spek ar..hahahah
Norihan Hamid a.k.a Anand..
die juga adalah Ann Besar..
besar dr segi umur...
Atlit umah Garuda n skolah...
pesaing sengit apem...
sumer medal kalo bleh dier nak sapu...
ader satu tabiat pelik...
iaitu suke gelak tutup idung dan tidak berbunyi...kah3
pembantu setia abg long yang suke kentut tuh...
Naib Pengerusi Biro Penempatan...hehe..
dan...
digilai ramai...jgn ang jd x betul dah la anand...
berkhidmat di UPSI dan sgt bangga dengan
Giant Grandunion di Bandaraya Tanjung Malim tuh!!!




Nurul Syazwani a.ka. WaNie...
Insan paling bergaya dalam dorm aku..
org len suma guna sandal huduh je...
Cik Wanie dah guna sandal bunga-bunga..
penuh keperempuanan...
dier jugak bertindak sebagai Setiausaha MP...
Lama jugak x dgr briter cik wani nie..jd aku kurang pasti..
dah kuar MMU or belum..may be dah keje kot..



Yang berjubah konvo nie...namenye Norihan Yahya..
lebih dikenali sebagai Ann Kecik..sbb dlm dorm tuh ader an besar...
now...still further study in UKM..Master Physic...dah lame x jumpa ann kecik..
Dulu...kdg2 slalu bertindak sebagai kaunselor akak2..heheh
kadang2 jugak..jadi posmen karat..maklumla..akak2 ngah giler beradik angkat
ngan budak2 batch dier..hehehe



Cik IzYaWati IbRahIm a.k.a Yaa
JuNioR SetAhun dr kitaorg...
akak x tau nk describe yaa macammane..
nak kate bising sgtpun x jugak..
nk kata diam..lagi x kena..
sederhana kot..
tp yaa memang penjaga duty dorm yg berkaliber..
sbb slalu ingatkan insan2 yg terlupa 0r saje buat2 lupa
pasal duty...
yaa jugak junior aku kat UTM..mesti die x sangke aku
yang lead KTF...hehehe




Nie adik kecik kitaorang..
Hazdalila Yais Razali a.k.a Haz..
Bijak Budaknye....
Bakal Doctor n Skang Kat Ireland...
Sian HaZ...banyak kali tertangguh nak blanja Pizza Hut..
meMang masa mencemburui kita..
meSti HaZ peniNg tgk perangai akak2 dier yg bengong nieh..hehehe


Monday, December 10, 2007

A GuY WhO LoVeS U..

The guy who love you, can't tell you the
reason
why he love you. he only knew that, in his eyes,
you are the only one

The guy who love you, actually always make you
mad, but he do never know what stupid thing did
he done, as everything he done, is for your own
good.

The guy who love you, seldom praise you , but in
his heart, you are the best, only he know it,

The guy who love you, will scold or complaint if
you din't reply his message but others, because
he cares.

The guy who love you , Only drop his tears in
front
of you, when you try to wipe his tears, you are
touching his heart , the heart which beat for you.

The guy who love you , will remember every word
u
said , even its accidentally. and he will use the
word always at the nick of time.

The guy who love you, will not give any promise
that easily, because they don't want to break the
promise, they want you to believe him and they
want to give you the happiest and safest life ever
after.

The guy who love you, always tell you not to think
too much, because they already plan it for you, he
want to give u the best life in the future, he want
to give you a suprise, belive him that he can do it.

The guy who love you, maybe can't remember
speciall occasion like somekind of anniversary,
but , he do know that, every second he live, he's
loving you, no matter what day is today

The guy who love you, won't said " i love you" that
easily, because everything he done for you is
showing that he love you already, but only he will
tell the word at the special situation, because he
dun wan u to misunderstand, he want u to know
that he love you.

The guy who really love you, will feel that,
sometimes, something hav to tell for only once,
because he thought that u might already
understand him, if talk so much, he will feel that
theres nothing you will cherish.

The guy who love you, will go to airport to fetch
you, he won't carry a bunch a rose and call you
darling like what you expect. but he will carry your
ludgage and ask you " why are you becoming that
thin within two days?" with his sincere heart.

The boy who love you, will listen quietly to you,
when you are mad, and when you finished, he will
said, you still got class tomorrow, sleep earlier .
with smile.

The boy who love you, don't know that whether
he should call you when you are angry, but he will
sent a message to you after few hours, if you ask
him why he call that late, he will said, when you
are angry, my explanation are all rubbish. But
when you calm down, my explanation will only
really works.

The boy who love you, always call you little girl,
but everytime he want to make a big decision, he
will first want to hear your advice.

The guy who love you, don't like little toy like teddy
bear, but he will always put the bear you gift him
at his bed.

The guy who love you, while quarelling, he will
apologize uncontrollably, althought you are the one
who's wrong, and later, he will sent a message to
you with " baby, actually you know its your fault,
you know it urself "

The guy who love you, while really miss you, he
will want to buy a bunch of rose and wait you
stupidly under your apartment.but he never
knows , what he bought is daisy, but doesn't
matter, because in his heart, that's roses.

The guy who love you, seldom said sweet words,
but you know, his kisses already transfer his all
passion to you.

The guy who love you , if he can't always see
you, he will try to make himself busy, for not to
have any time to remember you, because he
knew, if he did, he will keep on missing you until
he could do nothing..

CoMmEnT FrOm MaCriEda...heHehe


:: SeNah NgaN MaS main ApEr NiEh?? ::


<<>>

:: SuAsaNa Di MeDaN PeRtemPuRaN::

Sorakan Gembire...hahaha...tegang urat Mulut..baik Untuk Awek Mude!!!

Posing Before MaKan..AzRi takkan MiNum Je Kot????


Nahar mesti dok te'nang baju aku ja...
maklumla..penat aku mangait 44 hari 44 malam semata2 nak tampil anggun di hari percandaan kita tuh...walaupun mat dect kata aku nie x macam org..tapi aku x kecik atie..mentang2 la aku x slim cam awek dier... Laughing ..yang penting aku mengungguli gelaran Datin yang dicelup ngan zhulian..keh3...



May be Mastura cuba ingin merampas takhta aku berbekalkan kasut bunga setompok dier smpi sanggup marah norihan gara2 terpijak bunga tersebut dalam monorail..hehehehhe..
kang tercabut sekuntum..x vouge la...huah-huah...yang norihan pun satu..ada ka patut p pijak ngan selipar jepun dier..lagi la cik mastura marah...apa pun..baju belang2 norihan membuktikan die memang tutor kat fakulti sains pendidikan UPSI..dah macam balapan aku tgk...x kisah aper dier pakai..norehan ttp cun!!!

Si hasanah plak..tampil ngan pakaian yg begitu kasual..kemas dan rapi sekali...main boling pun aku tgk sama ja keadaan dier..cam x main pun ader..aku sedar saat dia pegi mencaskan diri kat booth french fries tuh..tp aku x sedar la plak..ia bakal menjadi topik hangat disini..cian senah..kawan tu p mkn pun salah ka..semangat nk strike tuh..sbb tu p pekena french fries... Laughing

apem lak...fuyyooo...dah pakai high heel..dah berduit katakan..kagum aku..x saket kaki ka mak cik apem....yang sedihnye..kasut tue slalu tertinggal kat blakang..mungkin apem x sempat berlatih lantaran sebuk ngan bahan2 ujikaji kimianya...tapi balik umah.."Mek..urut kaki aku sat"

Zah lak..dulu aku pernah bertanya pade hasanah.."adakah che jah skang dah pakai sluar?'..sebab che jah terkenal dengan keayuannya serta peribadi muslimah yang ditunjukkan...jd aku akan terkejut la kalo che jah kenakan jean...sangkaan aku x meleset...zah pakai sluar...jubah sluar gtue..hehehehe...

Emon ngan Aini sempoi je...memang stand by nak men boling kot...tp aini x men pun...hehehhehe...happy go lucky aku tgk mak cik berdua nie...cool je..

Cik Salfa kita..stay comey cam dulu..kecik2 cili api..kiut miut..dah jadi cek gu skang...may be pengganti Pn Oii..ramai yg iri hati..maklumlah..rata2 yang len kian mengembang tak tau bila nak kuncup..aku la suspek utama...bila nak kuruih nie...

Nour..org kate ramai x brapa prasan dier..sbb..ye la..time skolah dulu sopan santun je..may be mulut pun x sebising mulut aku..tp skang..nah ha..dah pandai melaram..ditambah plak ngan pinggang kerengga dia..membuatkan hasanah turut jeles pada nour...

cik timah kiter..singgah KLCC kejap aje..gara2 nk p jemputan kenduri kawen..dressing mesti la ala2 nk p kenduri...kalo aku jadi timah..sure aku bangga..sbb budak laki kata nampak mcm mak org..at least dah nampak naluri keibuan..hehehe..gatalnye aku.. Razz

Azua n Ayun...sampai lambat sket...jgn memain..cik azua sanggup drive dr Ipoh nun..ma kaseh la azua n ayun..wpun bz mengajar n melayan karenah anak murid..sanggup gak turun KL...Azua nmpak berisi sket tp tetap manis dipandang..dressing pom ala2 cikgu yg berwibawa..sure ank murid dier dok tggu tgk die pakai baju pe tiap2 ari....keh3..ayun..may be menjadi cikgu yang lemah lembut..aku lemah betul ngan org lemah lembut nie..sbb dok pikir bila la aku nk jadi macam nie...hehe...mesti anak murid sayang kat Cikgu Ayuni..

nie je la kot gurls yg hadir..wpun sikit..tp aku rase cam dah 40 org..hahaha...

budak laki..aku x tau nk komen pe dr segi dressing...tp aku memang rase nak beli sepit rambut nak sepit rambut ikram...hahahha...overall..sempoi je..laki kan mudah sket hidupnye..cuma aku x tahan ngan mat dect...aku mmg sokong syed yg nk cari kain pelikat kat masjid berdekatan..hahha..funny rite..ape2 je la mat dect nie...pastikan sluar anda tidak terlalu ketat or longgar ktka bermain boling...

ape pun..ia memang de best moment after 6years tidak bertemu kalian sumer...dekat-dekat nak balik...syed ajak buat show dalam monorail..nyanyi lagu nasyid...keh3...smua lagu yg ada kena mengena zaman blajar..dier kluarkan..cammane x terburai isi perut aku nieh syed oiiiii....x sempat nak sembang lama2 kali nie..sebab br buka mulut sket..dah gelak tahap maksima...huhuhu..maka dengan demikian...aku dapat simpulkan bhw warga seratas batch kite nie..mmg kuat gelak...x cukup ngan tue..time kat The Chicken Rice Shop..saat menkopak duit qamarul aka Korn...lambat giler nasik nak masuk lam mulut..asal nak masuk je rase nak tersembur balik...memang indah dan lazat bila dibelanja orang..biarlah nasik tuh lmbt masuk mulut..yg pntg abes..sampai ada org nek angin..dok pesan nasi tambah x sampai2...kah3...

thanx u to "KaPLa" n kroni berusaha merealisasikan impian nieh...hehehehhe..pesanan hebat...jom buat lagi...


Tuesday, December 4, 2007

InGaT-InGat LuPa...

Tak tau la naper ari nie tetiba aku rase touching sangat…
Dengar plak lagu-lagu sedih..walaupun ader yang x paham maknanye..tapi aku tetap sedih…aku teringat saat bergelar pelajar SGG la..huhuhu..sedihnye nie..tak tau nape…

Yang pasti aku dah dibawa terbang ke UTM Skudai seketika…ingatkan dah keje bahagia sangat sbb dah ader duit sendiri..ermhh..susah betol nak menghadapi zaman transformasi nie…aku x tau la kengkawan aku yang lain mcmmane..tapi aku nih memang teringat betol kat diaorg…bukannye ape..diaorg ramai keje satu tempat..stay sama2..kalo jauh pun x sampai brape minit..aku dah la sorang..dok jauh plak tuh…macam terpisah je…tapi kalo dah jauh tuh..memang jauh betol…sampai beratus-ratus kilometer…ermh…rezeki masing-masing..jadi kena terima je la kenyataan..aku rindula kat Lab PSM ngan Makmal Kartografi…walaupun menyampah ngan PSM…tapi saat menidurkan diri kat Lab PSM aku x leh lupakan..saat sumenyer buat2 sibuk ngan PSM tapi padahal sume sebuk melayari ternet..berym dengan org sebelah tempat duduk..dan berkaraoke menggunakan telinga beruk…kononnye nak release tension..tapi menambahkan tension org len sampai terpaksa kuar dari lab tuh..huhuhu….sambil dok perbetulkan writing PSM sambil tue la dok gelak sakan tengok rancangan X-men…bleh plak buat keje mcm tu di pagi2 buta..mengalahkan student architecture FAB yang menjana idea tuk melukis…pas tu tgk plak muke masing2 yang mcm nak muntah darah n kusut tahap gaban biler sistem x menjadi..ditambah plak ngan masalah2 yang disebabkan oleh org yang berkait rapat ngan PSM tuh..lagi rase nak baling je buku biru tuh…tp bila ingat balik..bes jugak..masing2 ader citer n kenangan yang x dpt dilupakan..ader yang lepas PSM ngan mudah..ader jugak yang berhempas pulas..banyaknye rintangan Tuhan je yang tahu..tapi semua tue adalah saat paling berharga sebelum mengakhiri zaman campus…saat 4 org kanak-kanak dewasa bergumbira pulang dari makmal kartografi ngan menrancang nak makan ape pg nih…ngan muke x mandi..terus menuju ke arked meranti…pas sarapan je..buat2 layan vcd or X-men..tp x sampai brape minit…bilik tuh akan jd sunyi sepi..yang dgr hanyalah dengkuran….kehidupan di final sem selalunya bermula kol 2 petang ke atas…maklumla..clas dah x byk..lgpun banyak sebelah ptg…ayat yang akan selalu kedengaran “ Weh..korang pegi lab x malam nie”..kalo dah pegi tue jgn mimpi la nak blk awal selagi jarum jam tak pukul 6 / 7…..urmh…disebabkan PSM jugak..aku ngan yudmila bertekad x mo pegi berjalan2 lagi kat tapak pesta convocation..tp bila dah pening..tetiba je kaki nie melangkah laju ke tapak pesta wpun sekadar makan angin n dah muak pegi tapak pesta..sambil2 tuh..bagi semangat yang kiter pun dah nampak bayang topi 4 segi tuh…niat di hati memang nak lulus PSM agar tak tersangkut..ditambah pula ngan karenah supervisor yang sukar dijangkakan tue…hanya anak-anak dier je memahami penderitaan yang dialami…sbb tue la x bleh nak berangan lulus dengan cemerlang…..kan..kan..kan..yud..iezo??awie mmg la..anak emas dier..sure konpom A..hehehe..jgn mare ek awie…

My CoNvoCaTioN...copy paste from the older one..









Memandangkan aku masih lam mood berkonvo(walaupun dah berlalu lebih 3 minggu)..jadi aku pun nak mengambil la kesempatan sket nak mencoret rasa hati time hari bersejarah tuh..sebenarnye banyak betol halangan sebelum nak ke konvo aku tuh..sampai aku rase tensen yang amat...aku mmg dah janji ngan wa nak bawa die pegi konvo aku...mmg merancang dari tahun lepas lg..tp tu la kita ni manusia..hanya mampu merancang je..x dapat nak tunaikan pun..27hb Julai..arwah Pak Jang aku meninggal..abah wa...nie first time aku balik n jumpa wa

pas die pegi berkhidmat kat Pos Orang Asli tuh..dan first time juga perjumpaan yang mmg x disertai ngan gelak tawa wa..urmh…so sad..so touching..not only me but for the whole family..actually it’s hard to accept because it’s unexpected..macammane pun itulah suratan yang perlu diterima…


Seminggu pas tu..aku balik umah lagi…nak pegi amek exam PTD kat Jitra…sanggup tuh balik..hehehe..sebenarnye kena paksa ngan mak aku…x le bersedia pun sbb aku tak tau nak bacer ape…yang dah bacer pun rase macam x melekat lam pale otak..aku pun berserah je la…tido kat alor star…abah bawak p pekena satay ngan yong tau foo dekat ngan stadium darulaman…fuh…kenyang gile…walaupun abah demam…tapi abah bawa juga sebab aku time tuh teringin benar nak makan satay…time pegi amek exam…aku jumpa yudmila..urmh..apa lagi..bukannye menumpukan kepada exam…asyik bersembang ngan tengok org..kah3..sempat la singgah umah yudmila kat kampong naga pas abes exam…aku ingat abah demam biasa…mak pun same gak..sbbnye abah aku nie perahsia orangnye..suka x nak bagitahu pa pe slagi abah bleh tanggung…urmh..tapi ade la kesannye…rupa2nye abah jadi bisul kat balakang…bukan bisul biase..tapi luar biase sket..ntah la aku pun x reti nak cakap…lepas aku balik KL..mak kate abah kene admit hospital Taiping…aduh..susah hati aku…then doc putuskan tuk buat operation…n yang paling sedih kemungkinan abah x dpt tgk konvo aku walhal sebelum nie abah le paling bersemangat bila berbicara tentang convocation aku…ye la..skali seumur hidup..lain la kalo aku rase nk smbung master…bleh le ader kali kedua….huhuhu..sedihnye…dekat-dekat nak pi…abah gagahkan juga…kalo abah x datang..memang aku rasa x lengkap..aku kan anak appa…hehehe..


So aku bertolak dari pudu kol 9.30 malam 16/8/2007…dah le x dpat mkn nasi…beli dunkin donut pun x sedap..asyik minum air mineral je…rase nak kembong perut aku…sampai sri pu3 lam kol 1.30am…budak2 yang dah bermastautin kat Villa Seri Khadijah minta aku beli air mineral…soh aku beli kat kedai minyak Shell tuh…aku ngan baik hatinye pg le beli…kang mati kehausan plak budak2 tuh…dengan bestnye aku pun mengarahkan pak cik taxi menghantar aku ke H25 KTF…tempat letaknye Villa Seri Khadijah tuh…malangnye..semua pintu pagar KTF tutup..maka dgn demikian aku terpaksa la menapak melalui pintu kecik dekat Meranti tuh…disebabkan aku rase x sedap hati tuk jln sorg2..aku pun meminta tolong budak2 bertiga tuh mengambil aku coz x brani nak lalu kat pokok2 besar yang menghiasi jalan ke H25…sampai je kat bilik khadijah terus gelak besar…sambil diaorg memerli2 aku sebagai org key el…hehehe…siap bleh layan citer Puaka Tebing Biru lagi…..hampeh betoi citer…meninggalkan kesan yg mendalam…….sudahnye..sampai kol 4 lebih kitaorg tak tdo lagi…esoknye tuh..pegi dewan buat jadual sendiri..


Pas amek jubah and uruskan pasal gambor…aku ngan yud dah x sabo2 nak makan…lame dah x mkn nasi berharga RM3 ke bawah…keh3..jumpa ramai gak ex sgg..so pakat2 buat rombongan tuk pegi lunch..time ngahhari org kat meranti aku nampak macam semut je..mmg ramai…so terpaksala makan kat cafĂ© Kolej Rahman Putra…urmh..menyelerakan…sambil makan..sambil gelak…sambil dok lihat perubahan diri sorang2…tuh br 3 bulan..kalo 3 tahun..x tau la rupenye cammane….dah puas bersembang n perut pun dah kenyang..mule la mata pun nak katup…yud x sabor ajak balik bilik khadijah…x sabar nak melaram jubah katenye….kui..kui..kui…memang melaram la ngan jubah tuh smpi puas…yang x puasnye..kamera yud buat hal..kalo x..sure smpi ptg sesi melaram tuh…petang tuh diaorg sume lyn blues kat blk khadijah…ader yg tido..tp aku ngan khadijah terpaksa merayap ke fakulti..ader dean ceremony…hehehe..Malam tu kami merayap ke tapak konvo…mmg sekadar merayap tanpa membeli pa pe..tp aku kagum ngan lynn sbb dier blanje benda cucuk-cucuk tuh punye le banyak…mmg kenyang giler malam tuh…mulut mengunyah mulut jugak le nak bercakap…hahahha


Pagi-pagi lagi mak aku dah cal..terkezut gak la sbb kami sume ngan nyenyak tdo…katenye nak amek aku sblom kol 12…fuh…ngantok seh..mau atau tak terpaksa la aku bangun dulu…tapi dengki punye pasal…satu bilik aku gerakkan supaya bangun…wpun diaorg malas2 tp aku paksakan juga…bila dah bangun baru le msg2 teringat p benda yg nk dibuat…ader yang nak pegi tempah gambar…ader yg nk p bank..ader yg nak p jumpa org…ader yang nak pulangkan gunting..kah..kah..isma le tuh…ader yang nak breakpast (aktiviti aharian yudmila)..macam-macam lagi la…kalo sbut breakpast tanpa tindakan yg cepat..akan jadi lunch…mmg seperti yang disangka pun…kitaorg siap pun dah dekat tengahhari..mmg kebetulan time kuar dr bilik tuh mak aku pun sampai…aku le org 1st tinggalkan diaorg…nak buek cammano…duit kian kurang..terpaksala ikut family…lepas check in kat hotel…aku kasi can diaorg berehat coz lam kol 6 mcm tuh nak kuar lagi pegi jalan2..bukan nk ke mana pun..tempat yang aku slalu p je la time blaja dulu…x lame pas tu Ayong tepon..dier dah ader kat bawah..ayong n family pun dtg jugak…nk pegi jalan2 skali..tapi pak cik n pak lang still tido lagi…terpaksa la aku menginvite ayong, mak mentua dier and adik ipar dier ke bilik dulu sambil menjamu selera kueh tradisional yg mak bawa…


Dalam kol 6.30…baru kitaorg kuar…aku penin la jalan johor nie…kurang signboard…dah tu aku bknnye hafal pun..td nak cari hotel pun dah tersesat…ni nak kuar pun same jugak…banyak kali jugak la berenti tuk tanye org…adela skali buat pusingan kat bandaraya JB tuh..sambil nengok Pantai Lido yang kian tercemar..destinasi pertama yang dituju adalah Danga Bay..biasala jalan-jalan ngan tangkop gambar…jauh gak la berjalan pusing2..tetiba je ayong kate dier terpaksa balik…biasala bawa anak-anak..macam-macam ragam…stakat tu je la ayong bersama kami…katenye nak ke tapak konvo..tapi dah x sempat…lepas Danga Bay….kami singgah Street Mall plak..saje bawa mak ke kedai kraftangan kat ctue…memborong sakan mak aku…dekat sejam gak la kat Street Mall tuh..mak aku bknnye jenis suke berjalan sgt…kalo dier kate nak ke kedai tu..kedai tu je la yang dituju..tapi mmg puas le aku tgk…mak dpt membeli barang2 yang dier nak…abah pun berkenan kat satu tongkat…nak buat hiasan katenye..sok dah x larat..bleh cabut tuk kegunaan sendiri plak…aku rase x byk tmpat yg bleh dituju sbbkna factor mase…pas kuar dr Street Mall..terus ke UTM..mak kate kalo nak singgah Angsana esok je pas abis konvo…terpaksa la setuju…seperti yang aku jangka..mak aku bkn la sporting sgt tuk bersiar-siar di tapak konvo…br ¼ aku pusing…mak dah ajak aku duduk kat gerai…kalo aku nak pusing lagi…mak aku soh p sorang2…urmh…ader la membeli sket-sket..ape yang slalu dijual di situ..itula yang mak aku beli…..sedar x sedar..dekat pukul 1 juga le kami sampai kat hotel smula..tu termasuk dengan masa yang tersesat lagi sekali…seb baik tak lajak ke Stulang Laut..hehehe…dah balik hotel..memang empuk benar rase tilamnye…penat gak la ari nie…mujur la convocation aku sesi petang..sok x yah la bangun awal pagi sangat kan..hehehe…

Esoknyer 19/8/2007…aku bersiap sedia tuk ke UTM..ambil breakfast pun sket je..takut sakit perut…ye la..naye kalo sakit perut time nak naik pentas…lam kol 11 cam tuh..kitaorang dah check out dr hotel and terus menuju ke UTM..memang aku x mau lunch pun…riso betul aku takut perut meragam..tuk sesi petang..cuaca agak x baik..hujan lebat gile..time beratur nak masuk dewan pun..ramai yang jubah diaorg dah basah…lam dewan..aku dok sebelah khadijah…aku rase 24 jam nak gelak je ngan khadijah…hohoho…khadijah asyik vibrate je…aku pun vibrate le skali..time naik pentas tuh..kejap benar aku rase..x sampai 5 minit…tunggu punye le lama..lepas dah turun..lega rase hati wpun x puas..sbb x berlaku perkara2 di luar biasa..contohnye..topi terjatuh di atas pentas..atau yang same waktu dengannye..tue la hari plg kalut tuk tahun 2007 nih..sekejap sgt rase…tetiba dah malam..n yang plg sedih..aku x bergambar ngan sesape pun tuk kategori kawan..hahahaha…huhuhu..sedey giler sebenarnye..kenape??sebab aku cari diaorg sumer x der..aku ngan family aku antara org plg last beredar dr dataran agrora tuh..semata2 nak ambil gambsr..wlau cammane pun…puas hati la jd org terakhir..x yah bersesak…udara dah kembali segar..mak aku sampai gelak..memang berbaloi katenye…


Sebelum balik..aku p bilik khadijah lg skali…hanye ader mei lynn ngan iezo…pas tu..singgah jap umah Puan Kay…dah dtg kenalah singgah umah ibu Kay..hehehe..then skali lagi…kami singgah tapak pesta sebelum berangkat pulang…asalnye nk blk ari isnin..tp pak lang kate..OK je tuk drive malam ni…kol 9.30..aku pun skali lagi melangkah keluar dr UTM..babai UTM..aku tinggalkan segala kenangan n kisah hidup selama 4 tahun di alam campus..dan tak tahu bile aku akan pegi lagi..yang pasti UTM tetap di hati..dan di sana juga.banyak benda yang aku belajar..bukan setakat akademik tapi tentang kehidupan…buat kawan2 aku ex-UTMSkudai..thanx u sbb sudi jadi member aku..x kisah la yang rapat ke..yang x rapat ke..yang suke kutuk aku ke..yang x puas hati ngan aku ke..musuh aku ke..aku tetap akan kenang kalian summer…thanx my prenzs..who are alwaizs be at my side to support me..to make me laugh everytime..to assist me in whatever I do..thanx u so much..i miss all of you…true in my deep down inside…




My LoVeLy SaMsOoN





One of the Korean Series Drama yang aku suka sangat...bagi aku ler...kalo tanye mak cik wes..musti dier kate citer lain yg best...hehehe..ntah sebab ader Hyun Bin kot jadi rase suke benar ngan citer nih...skang ngah main kat TV8 setiap ari sabtu n ahad kol 4 ptg...so kepada sesape yang blom tgk...blaja2 la tgk..mane tau kot2 jatuh hati cam aku...tapi satu je kelemahan biler di alih suara ke bahasa cine...kurang feel aku rase..bile nengok lovely samsoon ni balik...teringat aku kat si iezo...ye la..aku suke benar pakse dier pasang dvd samsoon nih kat comp dier...maklumle..comp aku x der dvd player...ape lagi..ketuk bilik iezoo la memandangkan jiran terdekat aku sebuk melayan citer lain...kami melayan citer slalunye time dinihari..eeewah..time kusut pas balik dari lab…igt lagi..time tuh bulan pose..pas balik dr lab singgah dulu CP beli nasi tuk sahur…sambil menikmati ayam masak rending…sambil tue la layan My Lovely SamSoon..sampai la Subuh…gitue la aktiviti yang sama kami lakukan semata-mata nak habiskan DVD tuh yang ader 16 keping…sambil tgk sambil aku berangan gak…keh3..suke benar aku senyum sorang2..sebab x ramai org yang minat Hyun Bin melainkan akoo..


Dulu aku x suke layan cite bahasa asing nie…ntah aku rase pening semacam jer..x leh dengar diaorg cakap..tapi bila dah stat tengok citer Pride dari Jepun tuh…aku pun mula la mengadap citer yang banyak episode nie…yang pntg dr cd atau pun dvd…sbb aku x suka tgk kat tv tuh…lagi satu citer yang aku suka tengok adalah My Boss My Hero..citer dr Jepun gak…citer nie ahmad fakhri adan yang perkenalkan…boys class aku mmg pakar dlm drama bersiri nih..diaorg dah layan dulu br promote kat kami…maka dengan secara tidak sengajanya…fakhri telah membuka bisnes haram iaitu mencopy dvd haram bagi memenuhi permintan yang tinggi…keh..keh..keh..dibantu cik Westi Ulleh sebagai promoter sambilan…maka dengan demikian..blok H06 KTF sudah pandai berbahasa Korea mahupun Jepun…dan juga bahasa-bahasa asian yang lain…biler ingat rindunyer aku nak melayan citer tersebut bersama ngan kengkawan yang sememangnye tiade tandingandr segi pantulan suare…tp dah keje ni…aku dah tak tgk pun..dah x der yang sekepala..cammane aku nak nengok..lagipun skang aku suka benar la tgk Macam-macam Aznil ngan Tom Tom Bak…walaupun rancangan kanak-kanak..tapi aku suke..keh3

Tapi Hyun Bin hensem!


 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template