Saturday, August 14, 2010

4 Ramadhan

Salam 4 Ramadhan...ha tu dia....dah ramadhan ke-4 baru nak ucap selamat....nak buat geyna...tok dang.....memang blog penoh bersawang la tinggai dekat sebulan lebih.....tak sentuh langsung stakat jeling-jeling jerrr....hehehe

So..how's posa uols....?everything gonna be fine rite.....musti dis weekend ramai yang balik kampung berpuasa bersama-sama family...I macam biasa la...masih dalam mood 'cuti'....belom merasai kemeriahan ramadhan...kalo selalu..malam before 1 Ramadhan...memang i kelentung kelentang kat dapoq....masak untuk sahur...tahun nie malam 1 Ramadhan...i rileks je la....perut i memang kena sahur nasik...macam wajibulghunnah....hehehhe...sebab tu la terpaksa rajin....kalo malas masak pun, time p membeli juadah tuh...kena stand by beli lauk tuk sahur...semata cukup la...janji lepas tuk diri sendiri....hehehhe

Setakat nie...dapur rumah tuh x berasap lagi....ha la..macam tak dan ja nak masak lepas balik keje...sian ke ayam tuh...dah lama beliau tersejuk beku lam fridge....jammed yang maha hebat kat area Puchong Perdana..besa la..port bazar Ramadhan....alang-alang dah nak tersangkut...I singgah je la beli juadah berbuka kat situ....cuma payoh parking je...sabar gila I cari parking...bukan pe...I kecik hati ngan Bazar Ramadhan USJ 4....slalunya memang gi beli situ....tapi hari pertama I p scan...banyak yang mengecewakan...i mean dari segi lauk pauk kurang......urghhhh tangen je tawaf tiga pat kali tapi tak tau nak beli mende......dah la semua gerai paberet tawun-tawun lepas tak wujud....mak cik roti john x de...mak cik ayam masak lemak cili padi hat power tu pun x de...mak cik chinese muslim tu pun x de....konklusionnye..mmg kurang lauk pauk...yang banyak orang jual...nasi lemak ayam goreng berempah...aduhhhhh....tue tak posa pun orang jual merata...or may be jugak time I p tu baru 1st day kan...mana nak tau kot-kot lepas nie ade....hehehehe...jumpa Yuna and Qi...owh manusia kat USJ datang bazar memang macam nak p Pavillion...tengok langit macam nak hujan pun, spek mata diameter besar gedabak tu..tetap dipakai..ceh...agak-agak laaaa....

Okey la..petang nie malas nak gi mana-mana bazar...mungkin plan nak masak rendang ayam and lauk-lauk sampingan yang masih tak de lam list lagi..kalo hosmate-hosmate i ajak gi bazar..baru i pertimbangkan..tak pun, pesan je kat diaorang...napsu neh memang memuncak kalo p jamu mata kat bazar tuh...tau fo far ngan puding jagung yang I beli semalam pun..elok je tak sentuh lagi...hehehe...

Selamat berpuasa kepada semua viewers muslim...ader 26 hari lagi nak rayeee!!!!!
Semoga Ramadhan kali ini memberi sinar buat diriku...keluarga ku...dan insan-insan yang kusayangi.....ampunkan aku ya Allah...redhokan lah hidup ku...permudahkan segala urusanku di dunia ini...terima kasih kerana menemukan diriku sekali lagi dengan Ramadhan yang penoh barakah ni...

2 comments:

mizzyN said...

ckp pasal bazar ramadan. pagi nie aku sakit perut ooooo. adakah kerana kuih di bazar?? hehhee.

Cik Faridah Huda said...

mizzyN >> ada kemungkinan tuh!haha...tapi biasa la time bulan posa neh..perut kiter terkejut

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template