Tuesday, April 13, 2010

Saya Cuma Ingin Kelihatan Sedikit......K***S



Pasai pa ntah..tiba-tiba rasa nak menulis entry yang berbaur keinginan tapi bila melaksanakannya tuh..slalunya...hangat-hangat taik ayam jerrrr......mai mana ntah suntikan semangat..mungkin akibat dipuji x berenti kot tempoh hari...hahhaha...orang puang kan suka bab-bab dipuji neh...memang rase kembang bagai belon dipam-pam....tapi ok la..sekadar tuk menaikkan semangat....tapi cukup pantang la kalo jumpa salesgurl yang tengah dok promote program penurunan berat badan seperti LONDON WEIGHT MANAGEMENT...SLIM WORLD...BIZZY BODY...dan yang sewaktu dengannya....zassssss...terus teringat kata-kata Yudia ketika kami berhadapan dengan situasi begini di Giant Plentong satu masa dulu....ayat mak cik tuh memang tak leh blah..buat aku gelak besar dan buatkan salesgurl tu terkesima...."Dak..memang I nak badan I macam nie...!" pap....sampai ke la...kalo menghadapi situasi yang sama...I cuba tuk eksploitasikan ayat dia....bukan lah bermaksud sebenarnya...cuma tak larat dengar mereka membebel je...seperti kate ijaicool...janganlah kita membenci salesgurl mahupun salesman..sebab itu memang tugas mereka tok bercakap pasal produk memasing..hahahhaa

Kakak promoter : Dik..u cuba try set Puteri Rembulan neh...akak jamin 3 bulan muka u akan gebu..putih bersih...sebiji jerawat pun dah tak tumbuh....

Beta : Tak pa la kak...saye rase..jerawat nie memang penyeri kecantikan saye kak...nanti bila jerawat tak de...saye kurang cantek kak

Walaupun hakikatnya..memang x cantek, yang penting puas bleh buat dia diam sat...i tengah nak beli produk lain..buzy ja dok promote Puteri Rembulan...macam la i tak taw...i dah penah test dah PR tuh..x berkesan langsung...las2 sedekah ke iezo je berbotol-botol...den..guna Rzac Cosmetic...hat tu memang powerrrrrrrrr...rase cam bersalin kulit...memang puas hati gak..tapi purse I la plak yang parah...amaun sangat sikit sampai takut nak guna...dah tu dia punya sabun pantang kena ayaq sket..terus leboqqqqqq...adoyaiiiii...parah Mak....Nyah...penat nak kena beli sabun dia tak berenti...paling kuat tahan sebulan je kot....akibat keadaan genting yang demikian..I pun beralih arah ke TIA AMELIA...hat nie ekonomik sket....on off la juga...either Rzac or Tia Amelia...dua2 nie kena ngan jiwa i...hat lain tuh kem salam jer la....kulit I mmg x lutttt....memang terpaksa lupakan SENDAYU TINGGI,NATASYA dan adik beradiknya yang lain..........

Eh...I nak tanya uolls neh....memang kuwus tuh santekk ker??? habis bagaimana ngan golongan kami yang sehat walafiat neh.....di anak tiri kan ke...huuuu...most of de mitos tu memang menyatakan kurus itu cantik.....akur je la...kalo tanya kaum wanita pun...mane ade yang teringin nak simpan lemak lam badan nieh....seriyesly....tipu kalo i kate i tak teringin nak jadi kurus..hahhaha...bagaimana la rupa i ek....tapi yang nikmat time p sopping la...sauk je ambik...sauk je ambikkk...semua muat lah katakan.......meroyan la tgk segala jenis yang tergantung tuhhhh....ape pun...cantik itu sangat subjektif...kadang2 kita lihat..seseorang itu tiada lah cantek mana...tapi mungkin disebabkan perwatakan serta pembawaan diri....dia akan kelihatan sangat cantik tanpa sedar....sama gak kalo p sopping komplek...mata neh...asek nak tgk couple jer..den mula la nak cot cet cot cet itu ini..ia memang tindakan refleks okeh...hahahha...alah..i yakin dan pasti..uoll pun buat benda yg sama gak....kan..kan...kan..kagum bila tengok yang sepadan...mula la ligat bertanya sesama sndr..mana la depa jumpa each other...nak2 pulak yang berstyle sket...fuhhhhh...orang slalunya x kesah sangat kalo psgn yg perempuan tuh cantik comey lotey...tapi cuba la ternampak yang lelakinya punya la gojes ngan macho ngan penuh kemaskulinan but yg girl nya just so so........huuuuuu...jelesnya hoih! dah rezeki...hahhahaha....owhhhh...mungkin juga itu yang orang akan ckp bila terlihat akan kitaa........presepsi yang sama sebagaimana yang kita fikirkan untuk orang...what u give..u get back babeh!!!! kikiki....

Hey...I pun nak kurus jugak...ingin merasai perasaan apabila telah berjaya melepaskan lemak-lemak ini pergi....den bleh shopping sukati tanpa perlu risau nak tanya saiz sluar kat promoter akibat bimbang tiada saizzzzz.....suck! dapat promoter yang baik hati tak pe la....sanggup cari sana cari sini sampai la dapat yang sesuai...den siap matching-matching...and den juz say.."Amoi..u look nice in this dress..." cuba memancing nafsu tuk terus tunduk lantas mengeluarkan not-not kesayangan dan terus membayar....tapi lagi bahagia...bila kita rasa x muat..tapi bila masuk fitting room...den..hohmaigod.....muat beb muat......terima kasih Nichii The Curve and F.O.S...hahahha.....I memang x layak nak singgah Forever 21...tuh memang saiz Hanis Zalikha sahajeeeeeee.....heh baru perasaan...I dah lama x shopping baju secara pukal dan jualan gudang......stop sat...sebab rasa tempat gantung baju dah nak roboh...hahaha

Sangat sukar ya tuk menjadikan Lisa Surihani sebagai pembakar semangat mahupun Kareena Kapoor sebagai idola dalam bab ini...by the way...Kareena itu seksi okeh bagi pandangan mata seorang perempuan seperti I and Lisa Surihani juz so lovely as a young lady....cukupla dengan menetapkan syarat ingin jadi seperti Zizie Ezzete yang kini telah menjadi milik sah abg Bung..........huuuuuuuuu.......tak bleh accept la...coz i tot she deserve better...puteh mata la kot yang lain hat mana der menaruh perasaan kat si kakak adenan sempit neh....dan juga x lupa kat Preity Zinta yg sangat kiut ngan dimple dier tuh....beliau pernah mengalami zaman kegemokan ketika membintangi filem Dil Se...but..demi meneruskan kerjaya..terpaksa kuruskan badan....dat's y she transform now and absolutely look more gorgeous and hot.....wa wiiii junior juice...i likeeeee....mula la rasa nak berjoget time dengar lagu hindi....berpeluh jugak weh......especially lagu2 dalam lagu citer DHOOM..tak kira la dhoom 1 ke dhoom 2...p~


Tapi yang masalah negaranya......beta neh nieh memang tak tahan daulat tengok makanan....kalo dak..x de nyer nak tercetusnya program Jalan-Jalan Cari Makan bersama Maria Faridah Tunku Sabri neh....pas tu..kalo teringat something yang teringin nak makan tuh...kalau mampu, beta akan buat sendiri..terus gigeh selinsing lengan baju p buat...kalo rase x reti, start enjin kereta p cari...bila mai semangat nak diet...memang la berdiet sat....sanggup tutup mata x mau tengok perkara2 yang menaikkan napsu.....hohoho...mungkin bertahan 2/3 hari je la..pas tu lebur....ari tuh sungguh semangat nak melaksanakan diet buah.......tu belom termasok cita-cita nak jadi pengamal vegetarian lagi tuh...hahahha...muntah darah aku!!!!! Dengan rasa tergoda nak beli RX-Lite apelah....krim sana sana...slimmy tummy lah...mujarab lah...mustajab lah.......hoh...sungguh membuang duet...tapi...kalo tak try...mana kita taw....owhhhhh perempuannnnn...kenapalah dikau perlu pikir semua ini...komplikatednye....kang esok2 dah beranak pinak....risauuuuu lagi!!!! huhhhhhhhh......orang laki tak perlu kesah pun bab nie semua.....


Teringat saat dok telan Teh Herba Orang Kampung suatu masa dulu.....uuuwweeeeekkkkkk.....tak leh terima rasa dia...tapi minum jugak ngan penoh kepayahan....selalu buat satu termos kecik.....I minum setengah je...selebihnya tuang ke tanah...tak pun masuk lam perut Apem....eh bukan i sorang ja...wanie pun gigih minum...ade la 3/4 orang lagi...den anda akan melihat kami berlari-lari anak ke tandas pada masa dan saat yang sama...lagi azab time hari Jumaat ketika dewan makan menghidang hidangan nasi lemak dengan sambal yang lazat.....time makan mmg x hengat....kang pukol 11 pagi lebih kurang mcm tuh..kami akan bersama-sama mengimarahkan toilet di kawasan sekolah...cuma bingkisan memori.....tapi kalo sebut teh orang kampung...memang hat nie la yang terlintas di benak pikiran i....

Tuh zaman 10 tahun yang lalu...kini...I memang x lalu dah nak telan teh herba walaupun rasa sangat puas ketika memerut.....skang neh...sekadar menelan Jamu Keraton Haslina Kamsan dan juga memakai Beautiful corset from Hai-O.....tu pun bila timbul kesedaran baru nak mula langkah....bukan apa...I ingin sihat sahaja...bukannya nak kurus t tuk kurus sekurus-kurusnya....eh tapi penangan Jamu Haslina Kamsan tuh hebat juga ....Beautiful pulak...memang memberikan keyakinan...tak tau apa pandangan org lain...tapi i sangat suka dengan Beautiful walaupun harganya mencecah ribuan ringgit....susah nak cakap perasaan neh...tapi rasa sangat berbeza la....waktu awal2 nak pakai dulu...memang azab bukan main....i nie..emmm....malu jugak nak nyatakan di sini...tapi tak pa la..tulih sekadar tuk berkongsi....I nie sampai tahap x dak saizzzz....oiihhh...malu sungguh beta ketika itu....tapi atas nasihat Doktor yg i berurusan tuh, i teruskan jua....time nak pakai snedirian berhad...memang perlukan khidmat rakan-rakan....bangun pagi awal kan main....ho la...nak pakai benda alah tuh pun dah setengah jam....nak tempek bedak lagi...mmg x cukup masa...tuh time tuh kalo lewat..mmg x mampu nak pakai la bila rakan2 dah p kerja......tapi dalam masa 2 bulan mcm tuh....I dah bleh pakai semuanya sendiri...ooooyeaaahhhhh! kini...semuanya semudah 1,2,3...


Tak paham kenapa gambar yang disusun di sini perlu jadi besar gedabak macam nie...
dah puas dok susun atur dia...still same jerk....



Nie dua gambar berbeza...satu yang berbaju kurung itu adelah saat tiada kesedaran....hahahhah...happy memanjang je I malas nak pikir masalah negara....early 2009...
dan yang bawahnya adelah gambar ketika sudah mula ader riak keinsapan.....hahhaha...
baru je lagi...saat mencuba mesin E-z Shape Ogawa di rumah pak cik.....
Kadang-kadang rasa bahagia juga tengok perbezaan dua gambar ini...
biar lah orang lain x nampak...tapi i realize sendiri....cukupla...dan insan2 tersayang pun realize jugak...auuuuwwww...poyopos......penting tuh tiupan semangat dari orang-orang kuat...(,")

Jika I sedikit rajin pergi jogging macam Kinella Selvi serta meneruskan minat dalam arena badminton negara....huh...nie semua salah bangla yang tersadai kat Subang Perdana Court lah neh.....putus nafsu nak p main bila depa siap colling-colling klik memasing demi menyaksikan perlawanan hebat antara I, YudMila n Che Nah...owhhh...korang tawu tak ape perasaan kami ketika ituuuuuuu.....kami hanya pikirkan...apekah yang mereka ingin saksikan melainkan benda-benda bergoyang....oppsss...sori...mungkin agak keterlaluan bahasa ku ini...tapi kami sangat benci tatkala melihat mereka tersenyum meleret dan bercot-cet sesama sendiri sambil mata terus memandang kami tanpah berkelip....and lagi satu adelah....terpaksa membiarkan voucher True Fitness Taipan tersadai begitu sahaja...I rasa instructor True Fitness tu pun x larat dah nak coll dah...siap lanjutkan tempoh masa bleh guna sampai 3 bulan....tapi x jugak memunculkan muka kat situ...rugi kan....True Fitness mahal oiiihhhh..nak bayar fee admission saje pun rase tak sanggup.........
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

Nak satu benda nieeeeeeee? Syiok lah naik dia....


11 comments:

Anonymous said...

fuhhh panjang bangat luahan mek..yakin boleh mek..dah ada positive changes tu..joging la at least sekali seminggu..30 minit/session..

N

Cik Faridah Huda said...

aku mengarut...sebab tu panjang...

charkoeyteow girl said...

kak cikkkkkk..
memang pebezaan yang jelas ketara..
jeles kot..
ahaha..
anyway, x mo try jusmet kah???

Cik Faridah Huda said...

tak tahan tgk pesyen rambut Dr Rozmey tuh......hahhahahhaha

Anonymous said...

salam....
saya dah baca apa yang awak tulihkan tu... tahniah atas penuruanan berat badan awak.
saya nak tanya la.... cam na awak amalkan pengunaan e-z shape tuh? saya ada satu di rumah... cuma nak tahu amalan penggunaan yang betul... minta habaq nooo...... pls balas kat emel nih..
usyukmanja@gmail.com

terima kasih....

Anonymous said...

Hye, saya pun baru start guna ezshape ni...beli dah berbulan2 tp skang baru ade kesedaran nak exrcise...
Boleh tak share cane u pakai mesin ni?
email to : ladybecksonizuka@yahoo.com

TQ

muztika said...

Ala share la kat sini, nak tau gak mcmn nak pakai ez shape tu, by the way, gambaq profile kuruih dah no

Sparkling Bubbly said...

Huhuuu sonoknya impian nk kurus tercapai! Btw sis, boleh share kt saya mcm mana sis guna ez shape tu? Mcm berapa kali nk guna sehari, berapa lama nk kena guna. Hihi benda alahnya ada kt rumah tp gunanya idokk. Sia reply dkt gmail saya boleh? Email: bellakhairulanwar@gmail.com

Miss Go Lucky said...

sy baru teringin nak beli ez tone tu…blei share tak…bolei email sy tak…mmg berkesan ke sbb sy try guna tp tak berpeluh pon…rasa gegar2 jew..huhuhuh…ni email sy erynlanun@gmail.com

Anonymous said...

Cuba try jamu pink insta taknakgemukkk jual.. bagus jamu tu..harga pun tak mahal..

QPS Press said...

saya ada nak jual ...kalau nak boleh call 0123001073

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template