Wednesday, April 14, 2010

Melawat Bakal Cikgu Yang Homesick..hahaha


Lepas berlaga-laga pipi ngan semua golongan veteren tanda hormat....and minta diri nak balik dulu sebab ada agenda lain...kami pun start enjin meninggalkan perkarangan Bendang Kerajaan yang masih full dengan sanak-saudara...I nie bukan bleh slalu rasa tacing bila dipeluk cium kuat sangat tanda disayangi....ecehhh...padahal depa bagi a very tight hug and kisses sebab lama x nampak...ho la..kot nak muncul pun sekali setahun je..tu pun time rayer...hehehhehe..kalo hari2 biasa tuh...memang payah la nak munculkan diri...and akibat fenomena ini lah...ader yang dah tak cam siapa i...."heyyy....saya huda la...dulu kecik-kecik debok bukan main ngan suka ikat tocang dua "...trademark tuh.......pssstttt...sampai la menten debok okeh...har..har..har..

Panas terik! I chop vip seat kat depan...malas nak berhimpit kat belakang.....dah la semua badan kus semangat.....kena angen ekond...mata pun lali je....wa masih menten jadi drebar...fine...lalallal....jap lagi lah baru offer diri....guna jalan lama je nak ke tempat adik yang kat Hulu Kinta tuh....den dalam pukul 4 macam tuh, kami pun sampai la ke destinasi...ehhh...i x penah p pon...first time p merangkap melawat Cik Dila skali...oh kami kemudiannya ingin pergi makan....tapi yariba angre angre lah sikit coz terlupa passenger melebihi muatan.....namun tanpa rase segan dan silu...sambel menuturkan dailek-dailek golongan Accapan...sumbat jugak sampai muat...alah..kejap je haih..sebab adik kata nak makan kat depan tuh jer...gelak ketawa tok sah kira la...senak perut2...mujur i tempah tiket VIP kelas...hahhahahaha....x yah dok sesak napas kat belakang......Pak Guard tengok pun buat muka terkejut jerk....

Owh malang skali bila kami terpaksa meneruskan perjalanan ke Giant Sunway City akibat rase restoran yang berdekatan x bes....tahan lah korang kat belakang tuh....teringat pulak dah zaman blajaq kat Seratas dulu...bila mak mai ngan ambulans...semua panik ingat ade kes kecemasan ke ape..padahal mak singgah nak antaq yong tau foo ja kat I...kebetulan ade kes kat Hospital Taiping...ribut sebentar perkarangan aspuri...hehhehehe

Lalu Lost World Tambun la...bila nak singgah mandi neh....Giant kat sebelah...kitaorang nak makan lite-lite je...tapi pepaham je la fudkot lam Giant, Tesko dan adik beradiknya yang lain tuh...sepaten jer....finally..we oll juz decide nak makan Hot Plate Yee Mee saje...senang..semua order hat sama....tambah portugese grilled satu...but sorry to say la adik....hehehhe...kat sini lagi heaven..meh sini meh...nanti kak cik bawak adik p makan nooooo...buat sementara waktu neh...makan je la ape yang ade kat Ipoh tuh...kot-kot esok kena bertugas kat pedalaman Sabah Sarawak..haaaaaaaa...gigeh la buat portugese sendirik!!!!

Adik...tenkiuuuu...blanjer kami...cheewaaahh!!!!!!
Borak-borak..gelak-gelak...merapu lebih kurang.....terbeli ape yg nak terbeli...hehehe...kami pun kena la balik....terpaksa la tinggalkan adik di IPG Hulu Kinta tuh...mungkin beliau rase sedikit sedey akibat tak boleh meneruskan aktiviti gelak ketawa bersama-sama....hehehhe...badan memasing pun dah bau cam kambing dah haaaaaa....afdol la tuh kami bergerak pulang ke Parit Buntar semula....

"Kak Chik hari nie macam datin aihhhhh..."

Owh adik..mmg ayat tuh orang slalu tuturkan..cuma tak jadi kenyataan jer lagi..kekekkeke...okeh adik..blaja baik2 deh...jangan dok yo ya terlebih sangat..hargai lah zaman belajar...sebab time anda dah kerja nanti..pasti meroyan dok teringat sweet moment together2 ketika belajar dahulu....huuuuuuuu.....

Tukang belanja...kami hat lain nie menadah tangan tanda syukur...
tapi last-last nak balik tuh...I nampak Mak Njang selit not 50 kat beliau...p~

Special Hot Plate Yee Mee With Chicken And Mushroom...

Cik Lynn dan anak daranya....

Makan time semua membisuuuuuu...satu sora tak dengaq haih....
maklumlah....nasi kenduri dah mengalami proses pencernaaan...

Mengambil gambar tanda kenang-kengangan la kononnya tuh...



Adik...berlakon tuh bagi real sket bley dakkkkkk?????

I kalaw x pakai high heel memang rendah dari Mek Ti.....

Sunyi sepi je suasana rembang petang di IPG tuh...
Agak-agak pak guard dok ronda 3/4 kali dah dekat area-area kami neh...
baru lah seriyus nak angkat kaki.....

Okay lah adik...we oll balik dulu yeeee.....
take care of yourself as well...
menjadi tak lakonan iiiiiiiii????? hahahaha

2 comments:

.::haS::. said...

hang jaga2 mek..kot jadi kenyataan jadi datin..tapi datin isteri bung mokhtar...dia suke yang gebus2 ni..haha

Cik Faridah Huda said...

wohhhhhhhhhhhhh tidakkkkkkkkkkkk.....
aku tak suka tgk dia berjalan ngan zizie ezzeteee....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template