Tuesday, April 13, 2010

Selamat Pengantin Baru Khairul Azmi @ Own...



Tuan rumah...Mak Ndak Rose ngan Pak Ndak Hussein...

Signature dish orang Gerik memang ada gulai kawah batang pisang...

Pak Long dan abah..turut kelihatan adelah mak long...

Nasik kenduri...standard la..I slalu pilih nasi minyak punya...
payah la nak amek nasi puteh je tuhhhh.....tapi kalo belah utara...suka buat nasi hujan panas...

Time to eat....
mujur kami sampai awai...koi 12 dak lagi kami sampai dah...hehehe
untung juga tidak tiba time pick hour...
bleh konker tempat duduk.....

Pak Cik Haniff & Pak Su Haris....
sangat kesian kat pak su sebab terpaksa jadi mangsa keaadaan pada hari kejadian...

Moh makan dengan temannnnn...

Budak-budak...kudus je muka adam...

Tapai pulut yang dah moden akibat dihidang di dalam bekas plastik...
slalunya bekas plastik nie kaum wanita recyle tok buat bekas simpanan sabun basuh muka dalam bentuk ketulan...hihihi...tapi..I x pandai makan la...depa yang lain nerlon sakannnn....

Eh adam...nak pegi beraye ker????
raye lambat lagi neh.....

Semua kalo bleh nak ambek tempat paling strategik...
bawah ekond!

anak dara pak su yang seorang ini......kian rock pulak i tengok...
dulu time kecik2...gurly betollll.....

Sian akil terpaksa tahan dahaga akibat emaknya lebih teruja tuk berposing....

Sesi apa lagi yang boleh dibuat bila berjumpa....
bercakap je la tanpa henti....

Tok chik tak senang nak makan....
dalam banyak2 golongan veteren keluarga kami...
memang tok chik yang paling kuat beletiaq.....
tapi leterannya berasas....ye la..kita kalo selami ape yang org tua kata...
memang banyak panduan dan nasihat....

quote paling bes pernah tok chik ungkapkan kat I adelah....
" hah orang perempuan...tok sah lahhhhhhh dok jalan mendadaaaaa (siap tok cik buat gaya lagi) ..dok nak tunjuk sana sini...simpan sama kat yang berhakkkk.."

terkeluarnya kata-kata ini akibat I dok merapu ape ntah ngan kazen i...konon2 ngah buat catwalk dalam rumah...tak sangka diintai tok chik...malu i.........

Kembar yang x sama satu segi pun....
tapi kuat berselorohhhhhhhhhh.....hahahhaa


Di bilik pengantin....
dulu-dulu kan..memang tabiat la...
asal ikut mak pegi kenduri...mesti nak ajak tengok bilik pengantin...
sangat sinonim ye..org dulu-dulu memang suka p tengok bilik pengantin..pasai pa no...
mak cik i kata..coz bilik pengantin wangi...letak minyak attar....
la nie harus la sembur ambi-pur je kot..tak pun letak minyak aroma theraphy....

tapi bila rakan-taulan sendiri kawen...tak kalut pulak nak p tgk bilik pengantennya...
maklumlah...kenduri semua kat dewan jaaaa.......

Njang....
setia dulu jaga arwah wan ketika arwah wan sakit....

Trio santan belada.......

Mak Cik Lynn...Mak Long Dah...Siti...Kak Chik and Mak Lang Chon...
hat lain mane ntah...malas nak join venture....asyeeq bersembang...
saat nie..rase kebas kaki ngan bont*t tunggu ketibaan penganten...
lambatnye huiiiiiiiiii....

Mak njang I zaman muda rowk ooooooooo....mak la cerita...
mak ngan mak njang memang berbeza....tak cerita pun dah dapat agak dah...
sekali imbas bleh tau yang mak I jenis gadis sunti yang sentiasa turun dapoq membantu bonda buat kueh ketayap...tapi mak njang i berbekal rambut afro dia zaman dulu...
memang gadis lasak yang 24 hours berada di atas basikal sahaja...
buruan pemuda kampung! hahahha..tu sampai la active 5 kat hospital parit buntaq tuh...

Own nampak sedikit puteh dari zaman kanak-kanaknya....
bukan i sorang jer yg realize...semua hat ada...!
nak kawen sure la kena berseri yee dakkkkkk...

Ko tawu tak kami hampir nak balik akibat menunggu penganten yang tak kunjung tiba...
Pak Cik Dj tak sudah-sudah menyatakan bahawa rombongan pengantin semakin hampir...
tapi wajah x nampak pun....saranan Mak Njang tok terus balik ..I tepis...dengan memberi alasan..
"pelik sangat aih mai kenduri kawen..gambaq penganten tak ambik!"
finally....ade jugak muka ko own bersama is3....
akibat keadaan kelam kelibut....begini je la gambarnya...janji ada..

Balun dik balunnnnnnnn....
Kompang dipaluuuuuuu....penganten baruuuu...
duduk bersandingggg...tersipu maluuuuuuu

Okey lah...jom pulang...next destination please...
hat lain x balik lagi....kami yang nek keta neh je angkat kaki dulu...
mak cik ngan siti pun ikut skali...
nak p tengok adik hat yang sering homesick tuh biarpun umuq dah 20 ke 21 ntah..i tak ingat..hehe...cammano la kalo u further study kat oversea adik oiiii....

4 comments:

SYED NAHAR said...

gambar hang dekat kereta tu buat aku terfikir di mana lokasi kenduri tersebut...actually umah biru besar tu umah bekas wakil rakyat kan?? aku rasa itu lah bendang kerajaan?? ke air suda? hehehehe...

.::haS::. said...

baju arked man sungai besar ke mekrida?hehehe

faridah said...

hahhaha...syed...ang mmg warga Gerik yang sejati lah...mmg kat bendang kerajaan pun....

Cik Faridah Huda said...

x sia-sia aku beli senah......hahahha...sedap pakai...kalo aku x beli ari tuh..mungkin bertambah menyesal...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template