Saturday, April 17, 2010

Nasi Lemak Aneka Sambal..hehhehehe


Lama x makan nasi lemak berlaukkan sambal ikan masin....heeeeeee
Ahad lepas time mood masih rase nak tidor....kaki masih lengoh..
puas dipaksa mata nie supaya pejam..tapi x mau jugak...
rugiii ooooo kalo hari ahad koi 8 macam tuh baru...mata dah terkelippop..kelipop...
terpaksa la bangun...eiiiiii...orang nak tidoq lebih lama......dah malamnya tuh tidoq lambat...
padahal..letih kan main lagi...
tak pa la..memang dah tertulis di azali kot....tak dapat nak bermalas-malasan kot pada hari terseboott...tak pe..kiter lihat esok bagaimana yerrrr....

Susah la nak cari nasi lemak lauk ikan masin area sini..tu yang buat tuh...lagipun ikan masin yang mak bekalkan ari tu...masih banyak dalam fridge...biasa la..lidah i tetap lidah kampung...masih makan segala jenis pekasam...ikan masin and ikan kering...hehehhee...cuma yang x besnya...memang x kenal ikan yang digunakan nie..ikan apa?..selain ikan neh...ade kedera masin and beberapa lagi...hat isi ja tuh..ntah ikan ape mmg taw..kenal kedera masin jer...heheheheh

Kebetulan pagi tuh seisi rumah perut berkocak...smalam pun i makan time koi 5 petang...harus berkocak sakan la....okeh...semua bahan ade....kecuali ikan bilis....zasssssssssss...lari p beli ikan bilis sat...stok ikan bilis sudah habes....cam biasa pas tu..mula la nak feeling janda beranak 5 yang kesusahan bangun awal pagi buat nasi lemak tuk dijual.....hahaha...jahat....


I nak soh adik Sya buat sambal...ketuk2 bilik dia tak bersuara...tengok kasut dah hilang...ohhh..kena stand by kat opis la tuh...x pa la...rakan-rakan...makan sambal tumis Mek sudah....tapi adik Sya buat lagi power la bab sambal-sambal tumis neh....hok pedas-pedas semua seroh ke dier...maklumlah...orang nogori....mmg power podeh tol kalo dia yg buat....I pun tumis sambal bahagi kepada 3....untuk ikan masin, telur puyuh and ikan bilis......den tengok lam esbok..ade beberapa ikan tongkol yang dipulaukan....goreng pun sodap!!!! lama dah terbiar..kang terbiar lebih lama lagi..ke tong sampah je lah jawabnya.....

Jom makan....p~

Sambal ikan masin...

Sambal telur puyuh....

Sambal ikan bilis....

Timun lambang nasi lemak...

Sepinggan i charge 3 hengget..standard la wei...key el!!!

PS3 : teringat kat kegigihan norihan buat nasi lemak lauk teloq mata time kami p lepak umah dia satu masa dulu....dok ulang tanya...santan ngan ayaq tuh nak kena sama ka? bila kami tanya..hang nak buat nasi lemak ka...tiada respons...choihhhh pas tuh dia bawak keluaq nasi lemak eskpress sbagai breakfas....pantas!!!!

2 comments:

azrin said...

terliuq~

Cik Faridah Huda said...

hok nie la yang ang soh kirim ari tuh...hehhehe

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template