Monday, April 26, 2010

Apa Kami Makan Di Ole-Ole Bali...


Aktiviti utama serta halatuju : Membaham !!!
Aktiviti wajib : Gosssssiiippppppp serta luahan hati...
Aktiviti Sampingan : Membeli Belah tanpa niat....
Aktiviti kebetulan : Celebrate Besday Syed....second round wif me...
Tarikh dan Tempat : 25 April 2010..ke mana lagi kalau bukan ke kawasan Tentera Abrahah, Sunway Pyramid.......

Ahli Rombongan Tetap : Syed si Besday Boy (allah hu Akhbar..rasa nak muntah..haha)...Mek si pengelola cum toris guide yang Jelita...MisS Nurul (dia ok ja..rojer..terus mai)
Ahli Rombongan Jiwa Melara : Emy Juliana Binti Muda....coz hati sering tersentap kini...
Imported guess : Sheda..hosmate si ahli rombongan jiwa melara tadi...

Pencapaian aktiviti di ole-ole : Kenyang serta mengah tetapi membazir itu amalan syaitttoonn! namun bengkak hati ngan waitress yang dah nak monopos tuh..tumbuk muncung bisu kot lepaih neh...dush..dush..dush..helloooo! please smile at ur customer and never try to show ur buroookkkk face expression in front of us...ade kitaorang kisah ko ade masalah ngan bakal laki kau yang curang tuh??? x der okehhh...kitaorang bayar makanan mahal2 siap serbis tag bagai....muka selenga je ko tunjuk eh...mmg rase nak panggey manager ko jer...

Pencapaian aktiviti secara keseluruhan : Berjaya menepati sasaran sebab masing-masing at least menjinjing satu beg plastik selepas keluar dari Sunway Pyramid...juga dapat melihat Pertandingan Ratu Cantik Kucing peringkat Malaysia secara tidak sengaja...dan seterusnya...mengambil angen malam di Starbucks Coffee di samping menikmati pemandangan malam Sunway Lagoon....bertambah nikmat lagi...gossiiiip serta ketawa tanpa henti berlangsung dalam ruang santai ini....itu mmg dinantiiiii oleh ahli rombongan....

Lanjutan Aktiviti : Pengelola program terpaksa memberitahu ahli rombongan sekalian kita kena angkat kaki skang akibat Che Nah bakal tiba dalam masa 10 minit lagi...sedangkan Pengelola program cum pak supir Che Nah neh..masih berada di puncak Sunway Pyramid ketika jarum jam sudah menunjukkan angka 10.30pm...zasssss..berdesup start enjin...x sampai 10 minit tiba kembali ke USJ 6...selepas 'menjatuhkan' ahli-ahli rombongan yg lain di kawasan parkir rumah pengelola, beliau pun terus ingin memecut ke Shah Alam...namun di halang Besday Boy dengan mengatakan "Aku balik awal pun bukan nak buat apa"...Pintu yang telah dibuka, ditutup kembali...Besday Boy ikut skali p Shah Alam...Ambik Che Nah dan kami meneruskan aktiviti bergosip di gerai berhampiran sambil menikmati Satayyyy.....owhhh...sungguh lega! kira macam ngan balas dendam larrr....




Baiklah...
di bawah adalah muka pengelola yang diberi sedikit sentuhan cahaya keimanan...
okeh..meh nak crita sikit....selalunya I akan pegi makan dekat Bumbu Bali..apabila mendengar rumour yang mengatakan Bumbu Bali neh ade adik beradik yang bernama Ole-Ole Bali...I pun apa lagi memberikan cadangan bernas mengajak ahli rombongan mencuba makanan di sini..iyahhh...I tak taw nak makan apa...malas nak makan fast food..nak makan western juga tiada selera....kira yang paling perut mendidih ketika itu...memang I lah sebab x makan apa-apa lagi selepas brekpas ngan Syed pagi tadi....Senah sudah kenyang..buktinya ader kesan masak gulai lemak di seluar putih beliau..hehehe..Syed yang baru pulang mencabar diri di pertandingan bowling juga kata perutnya masih ok....emy ju bila ditanya berpura-pura tidak mahu memberi respon...lantas menampakkan mmg diri I je la yang bernapsu tinggi tuk makan..ahhhh..peduli hape I..uoll datang ke kawasan I..harus ikut cakap I lah kan...terus heret tangan depa masuk Ole-Ole Bali.........



Mari kita mulakan dengan minuman....sapa yang minum sky jus tuh...memang maapla..I takkan ambik gambar....sebab pegi mana pun...warna, rasa dan bau sky jus tuh tetap sama...ehhh...yang kat sini rase sedikit pandan...ke perasaan I je ye....

Ice Blended Honey Dew With Mint...RM9.00...ini I punya!
I suka kira sedap la tuhhhh....

Ice Blended Papaya..oso RM9.00...Besday Boy punya....
Dia minum sampai tiada titisan terakhir...I anggap menarik hati la jugak!

Hazelnut Presso..RM10.00....
yeah...gambar ini diambil sebelum Sanah minum..
jadi memang benar amaunnya memang banyak itu sahaja...
cawan kecik..setengah pulak tuh...
akibat sangat tertarik dengan nama minuman...Sanah sudah tertipu!
Dibayangkan datang dalam gelas besar setanding dengan kami yang lain..
Namun tekaannya salah...tak pe..jangan cepat kecewa..kita test rasa dia dulu..
x la burok sangat rasanya masih boleh diterima lidah...
cuma jika sedikit lite...pasti lebih indah...pekat sangat la..macam minum esen vanilla pula...
jadi senah pun butuhkan plain waterrrrrr.....

I memang tengah sawan lapar kemarin....
sebelum masuk pun...dah set nak makan Ayam Bertutu....
dia bagi menu...I tgk tang ayer je....yerr...lapar tergedik dah neh...
tak kuasa nak memikir...okeh..orang tamak selalu rugi!!!!!

Nasi Ayam Bertutu Set, RM 25.00

Tapi tengok..selepas xtvt membaham...yang luak hanya ayam bertutu saje...
I pun x paham ape yang I makan smalam...
eh...aku makan ke idakkkk....
ayam tu sebelah okeh...haruslah x habes I nak makan....

Ini sisa makanan Miss Emy J....
yang sebelom lupa plak nak ambik...U lahap sangat tidak menjaga langsung adat resam kita sebagi gadis Melayu yang mmg tiada sifat gelojoh di dalam diri...so..U Gadis ape? hehehe
Selalunya I makan yang ini...Nasi Campur Ole-Ole Bali...lengkap semua ada...RM 33.00...boleh makan nasi campur gerai Cik Yah selama semingguuuuuu...hahahhaha


Sheda ingin berfeeling berada di pasiran pantai..menikmati desiran ombak serta camar yang hilang...maka beliau rasa nak pesan..SEAFOOD PASTA...RM28.00

I nampak macam yang luak tuh..di bahagian atas saje...
yang bawah beliau x makan ke....?


Sharing is caring...itulah yang cuba Syed dan Sanah terapkan dalam diri mereka...
setelah mendapati kedua-duanya masih dalam proses pencernaan makanan yang masih belom mengalami proses penyahtinjaan.....jadi mereka memesan TRIO OLE-OLE BALI...cost about RM38.00...wowwwww....dah kate sharing is caring...kami pun share jugak la..i suka squid goreng tepong tuh...sodap!
Tapi sate lilit dia mengecewakan la...x sama macam Bumbu Bali pun...yang nie rasa sangat berlemak dengan rasa coconut milk yang sangggaatt kuat....jadi macam muak nak leh habeskan sebatang pun!

Kami memang makan semua benda tak habes...
kok ayam bertutu gue tuh...kalo diminta ijin bawak balik....
boleh dibikin nasi goreng sama itu letak ayamnya....
namun demi menjaga reputasi...I mmg takkan minta sebarang beg plastik jika makan di restoran sebegini.....huiiii...kena jaga tuh...

Honestly...Bumbu Bali lagi okeh..walaupun lebih kurang je...tapi yang sini rasa macam berlemak je semua makanan...entah kenapa entah...tapi I sukakan interior design dier..lebih mewah compare to Bumbu Bali...rase macam ngah makan lam spa sari ayu martha tilaar pun ade...and de best part..sini ade bahagian yang tuk duduk bersimpuh tu..santai je makan..tapi we oll x leh la nak ambik yang itu...terlebih sorang...kang x cukup ruang pula nak bersila...

Here...the detail info about OLE-OLE BALI...
Don't hesitate to call for any inquiry or reservation..enjoy!

OLE-OLE BALI
OB-1C, Ground Floor Main Entrance,
OASIS Boulevard, Sunway Pyramid....
Tel : 03-74920308

1 comments:

Papa-NtiQ said...

Hi...cakap pasal ole ole bali ni...saya baru jer upload gambar2 dalam blog saya masa makan kat sana dgn famili. Memang best dan lokasi nye pun bagus. Lepas makan bolih sambung shopping2 kan.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com banyak lagi tempat2 makan yang saya masukkan. Topik pun pasal makan jer 100% takde topik2 lain hehe....
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template