Friday, November 23, 2012

London Town @ Publika Mall



Eh tengok..kan aku neh dah terkial-kial ngan format terkini arena belog ! Dari tadi dok edjas gambaq..nak susun bagi molek-molek..tapi cam tak mau jugak..neh tengah-tengah dok menulih neh...risau jugak ngan hasilnye kejap lagi......tak pe, pasrah je lah...kalo stretch juga..memang ini je lah takdir untuk mu Mek ! Motif semangat benau nak hapdate nape eh MEK? tak tau..tak dak jawapan..... 

Kesahnya I neh before balik kampung sempena cuti panjang Deepavali & Awal Muharram ritu...banyak pulak agenda makan-makan nye...tu pun mujur jugak, sempat pegi...Rabu : Bubba Gumps The Curve...Khamis : London Town Publika and Jumaat : Nando's Midvalley plus Expresso Lab The Garden..maklomlah minum kopi neh bleh bagi ketenangan minda...haku la kata ! Tapi lepas tu ade gak rase pening sket..may be caffeine kuat ..espresso kot uols !!!

Warga Kolompo memang sedia maklumlah kot ngan cuaca di sini...petang je hujan lebat, pergerakan terbatas sangat lepas office hour tuh...time gi Bubba, sangkot 2 hours dlm jammed....perut memang lapar gilerrr...masok angen ekon je banyak, makannye tak seberapa pun...jadi agak gigih la nak harung jam and hujan lebat tuk sampai ke destinasi....Tuk London Town, I beli voucher kat Groupon..tengok2 dah nak expired dia punya time...that's y set jugak on that week tuk pegi...kalo tak memang leburrrrr voucher haku !

Back to the topic : I janji ngan Wani lam kol 7.30 gitue...tapi sampai lambat..setengah jam! hahahaha..otak nieh banyak sangat pikir..sampaikan jalan belok I pegi straight je...las-las baru rase pelik kenape menuju ke Dataran Merdeka...satu hal lagi nak kena patah balik and ambik jalan siratul-mustaqim...padahal slalu g Publika tu tak sampai 15 minit if berada di landasan kebenaran..akur je lah mek oiii....sampai je Publika, terserempak Wani tengah berjalan-jalan...senang keje, tak yah lah nak roger beliau...memandangkan tak berapa nak familiar ngan Publika Mall neh..I pon tak tawaf habes lagi, i terpaksa tanya kakak-kakak yang bertugas kat information centre...yeee..if nak cari sendiri, sampai publika katup kot tak leh jumpa lagi...buat pertama kalinye I kagom ngan senibina sopping komplek neh...pelik sket dr common shopping centre yg laen..ntah, tak pahham cammane tgh2 mall buleh ade jalan raya and kete lalu pegi balik pegi balik !!! hehehe...nanti-nanti lah kita kaji yerk!


Sampai je, kami disambut mesra oleh para waiters. Suasana agak sejuk & berangin sebab hujan. Tanpa banyak soal, I and wanie sekadar fokus kat menu London Town je...yang must tried tu pun haruslah wajib dalam agenda...so, kami order suam-suam kuku je...antaranya adelah main dishes die : London Town Fish & Chip, mushroom & pumpkin soup, hot chicken wings, dessert (1 scoop of vanilla ice), iced lemon tea, fresh lemonade & earl grey tea...hahaha yang tea tuh tuk I la..maklom lah hujan kan...dalam sepuloh minutes, yang starter-starter tuh dah sampai dulu...


I neh memang suka ngan tempat-tempat yang fine-dining. So kepada anda yang bertaste sama ngan I, buleh berkunjung ke sini...spacious and memang tak ramai orang..but I tak tau la time lunch hour cammane..may be sebab weols dtg for dinner kot..so x ramai orang...then bleh menikmati makanan secara relaxs...background music memang chill out habes..relaks and rase cam dekat Spa...so, mmg tak yah nak rushing-rushing......

Di bawah nie starter kitaorang la....for me : mushroom soup tu memang terbaek...tak de la rase macam dari tin terus dituang ke dalam mangkok...may be homemade kot...den tuk pumpkin soup, average je rase dier...so memang prefer mushroom lerr....




And then chicken wings neh..cammana nak gambarkan rase dia ? memang tak tahu..may be sebab diperap dengan English Herbs kot..so uols jangan laa expect rase dia macam yang kita beli kat pasar malam tuh...I memang cuba nak kenal pasti apa yang diaorang taruh..tapi sampai licin wings tu pun, masih x dapat jugak...hehehe.....


Sambel feeling-feeling omputeh, I bersedia dah nak minum my Earl Grey Tea neh...minuman kat sini dia punya sugar didatangkan secara asing..so u boleh pilih nak letak banyak mana..ikut level kesukaan...yang mana tak makan manis, tak usah letak langsong pun OK..heheh..okeh bagi yangg tak tahu apa itu earl grey tea..ye lah kan kiter asyek minum yang teh Lipton & Boh tu je kan...so meh I citer ape sebenarnya yang terkandung dalam Earl Grey Tea neh..sebenarnye, ia sekadar campuran teh hitam bersama lemon juga bergamot...rasanya ringan tidak terlalu pekat..juga ada sedikit rasa herba mungkin datang dari bergamot oil...minum teh panas tengah-tengah hujan memang mendamaikan..sipping my earl grey tea with peaceful emotion!





 Then baru lah sampai weols punya main dish. Mula-mula macam tamak rase tak cukup..huehuehue...kat Fish Manhattan kan I selalu pesan yang double tuh...hahah...tapi tu la...be4 makan memang rase tak cukup, time dah makan...nak habeskan sekeping fillet tuh rase lamanya....nih nak kena puji lah nie ye...sebab memang sedap fish & chip dier...tak muak uuolsss...kat tempat laen, tepung je tebal...kat sini, isi ikan dia boleh buat I mengigau nak lagi...the used dory fillet come together with tartar sauce, mushy peas and giant fries...you can ask for chilies sauce if u needed them....dont be shy! and not to forget to squeeze your lemon wedge, it makes it taste nice..


London Town Fish & Chips will cost you about RM24.90...but I got a nice deal with Groupon voucher..it's more cheaper than you expected... :)




Weolss makan memang tak ingat dunia dah..dengan dok beranggapan esok adelah Sabtu. hahahaha...
Sembang p sembang mai tak sedar dah dekat 9.45 pm...sekadar menghabeskan sisa makanan yang ada...then memang kena balik dah...nak round dalam Publika pon, banyak kedai dah tutup...nanti kena datang awal sket baru leh round....bukan ape pilih Publika, coz die macam centre...dekat ngan tempat keje wanie and tak jauh sangat la dr tempat keje I...

Di bawah adelah muka-muka balik kerja kami ! Memang i lah interframe lebih...belog I lah katakan....











Tepat kol 1 pagi I habes menulis neh..adios, ayuh tidor ! Esok perlu pegi ke HQ nak jumpa boss...tue yang ade mase menaip sampai lewat malam neh....hiikhikhik...owh kat bawah ade address London Town & Phone number for reservation....x yah gi London la cenggini...tapi kalo boleh g, free pulak tu...bertambah-tambah suka....sapa lah yang sudi nak bawak I tuh !

LONDON TOWN RESTAURANT,

D3-G3-1 Solaris Dutamas, Publika Mall,
50480 Kuala Lumpur.

Phone : 03-6411 6465

1 comments:

MiSsOnE HaZeL said...

Publika memang unik.. suka ngan design tu... Mcm2 benda pelik ada..hehe

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template