Monday, August 6, 2012

Sempena Samsinar Mencemar Duli

Hi readers !! Apa habaq semua..ada baik ka? Sahur semalam makan ape...Mek first time sahur berselera..tambah dua kali...semuanya gara-gara lauk pemberian mak cik ku...selalunya time sahur tuh..letak sepinggan pun rase berat and lambatnye le hai nak habes..macam tersekat di kerongkong...semalam mak cik kasi masak cuka bawal goreng ngan sambal udang...yappp...memang bes habes...bila sebot udang, dalam usia menginjak 28 tahun neh lah baru nak taw alergik udang pulak dah diri ini...memang tetiba je...baru tahun nie detect..asal makan udang je mesti menggaru seluruh pelusuk badan....
sekarang dah pasang perisai..memang boleh makan udang..tapi ade stand by ubat dalam henbag...memang time tahu memula tuh, mak gelak jeee...dah besaq gedabak baru nak tau...dah beratus kilo udang masuk lam badan, baru nak alergik bagai....Allah dah tarik nikmat makan udang, pasti ade hikmah ! Bersangka baik dengan Allah ya....

Entry kali nie nak story-mory pasal kunjungan Miss Samsinar ke Kolompo..maklumlah semenjak beliau mengajar di Perak, hilang sorang kroni kami....kunjungan kali ini pun memang berhajat besar serta mempunyai tujuan..maklom lah raya dah nak dekat, pasti nak tuju hot-spot...kalau boleh semua shopping complex nak tawaf..tapi hakikat sebenarnye...3/4 tempat je yang lalu nak gie..selebihnye, dah tak berdaya tahan dah...
So minggu kedua, Mek join Samsinar and Mek Ai shopping raye...cuti minggu tu, so memang dok berguling je atas katel...lagi pun Off-Day...hahaha...tu yang snaggup join tu...kalau tak, jangan mimpi la I nak menawarkan diri....





Nampak tak muka ceria I tuhhh??? tu cuma sekadar gambar yang memang menipu...haha
Sebenarnya tengah sumpah seranah dengan keadaan traffic di Subang Jaya...ye la ngakui..jarang pegi area KTM Subang...sekali pegi, direction flow dah berubah..memang sentap laa...dengan jammed project MRT lagi...ditambah cuaca panas, rase cam menyesal ikut jalan tu..tapi kalo pegi kot jalan laen pun..jam-nya tetap serupa!
Kali nie mengade-ngade sikit..nak g Key El nek train jee...hikhikhik..tapi memang pon, bertahun dah tak naik public transport...lepas gian ! tapi memang mengundang padah jugak la kepada kesihatan kaki I yang comey nehhhh....I sampai Masjed Jamek dalam kol 2.15pm gitue...memang dah bagi greenlight kat budak berdua tuh soh shopping dulu...jangan tunggu I, sebab I memang lambat ! Hmm lagi satu..I tak taw pulak Mek Ai neh dah pindah rumah..dok bayang dia kat Serdang lagi...jadi memang heran sungguh la bila dia mesej kate diaorg dah sampai Masjed Jamek awal benor...cepat sungguh..bisik mek dalam hati kecilnya..

Umat Nabi Muhammad dekat Jalan TAR and Masjed Jamek memang usah cerita la...walaupun baru je berpuasa seminggu time tuh, meang ramai dah yang kuar shopping buat persediaan...setelah memenatkan diri di sekitar Masjed Jamek, Jalan TAR & SOGO....kami menuju ke destinasi seterusnya..Pavillion! I neh bukan apa..memang x penah naik pengangkutan awam sangat..rase lemah je semedang...dah la kena tukar train banyak kali...2 org budak lagi bawak Touch N Go...mudah la cerita...I neh mana la nak ingat semua benda tu...gigih la manual beli kot mesin!

Sampai Pavillion, aktiviti bershopping diteruskan tanpa tomakninah...dekat sana bila dah penat sangat round tuh, nak duduk pun x de tempat...ade jugak la niat nak gi lepak surau..tapi sampai je surau, terus je kansel !!! tak de ruang langsong..jadi bagi je la peluang pada mereka yang memerlukan..kami termenung saja...nak tunggu waktu berbuka lambat lagi...so next destination adelah Fahrenheit 88 !!!

Shopping complex kat KL neh same je sumeee...boutique yang itu je la...gi mana pun, mesti sama..ulang-ulang hat mana patut....den I mula la nak buat suara 
" Charles & Keith, come to momma pleaseee !"

 At Nine West Boutique Pavillion KL...

Akibat teriknya mentari Kuala Lumpur, kami memang tak dapat bertahan lebih lama di tengah pusat bandaraya ini..Mek Ai ambik keputusan tuk balik dulu ke rumah dia...den dari sana, baru kami semua gerak ke USJ tuk santapan malam yang lebih sempurna...seterusnya menidurkan diri kat rumah I...untuk mengalas perut kami bertiga, Mek Ai beli kentaki..hahahha...boleh la...digabungkan dengan air bandung yg dijual kat rumah dia tu...rase nak menitis air mata !! cukup la tu kan....

Sampai je rumah Mek Ai...rasa kaki I neh memang tak mampu dah nak bergerak...hoih...naik abes urat-urat keting!!!!
Dalam kol 9.30pm...baru kami  bertolak ke USJ...destinasi adelah Phad Thai USJ sebab anak tekak samsinar mengade nak makan Thai green curry...ini je lah hidangan kami...'
Thanks to Samsinar...semua dia punya budget !!! hehehee









Lepas makan, I minta Mek Ai antar pegi KTM Subang...budak katak masih ader kat sana !
Balik dari ambik kete, ade sekatan polis pulak...semalam ade kes rompakan dekat USJ 21..motif buat sekatan pada hari nie tuk ape ye ???...huhuhu..lama juga sangkut...lepas je dari sekatan, ingat aman dah la masuk kawasan perjiranan USJ 6 tuh...dah rase terkejut pulak awat penoh sangat kete kiri kanan neh....hadoihh, ade upacara keagamaan pulak !
Malam tu Mek Ai and Samsinar disajikan dengan kemeriahan suasana di USJ 6, Goodyear Court 1..ada upacara pecah kelapa !! hahaha...

#Hari yang panjang dan sangat meletihkan !! Lena tak ingat dunia lepas tu sampai esok pagi...(^___^)V

4 comments:

Anonymous said...

purchase Ewmvonld [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/]gucci bags online[/URL] with low price yIawoBCX [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ ] http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ [/URL]

Anonymous said...

check GmTGqdRB [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]fake designer bags[/URL] suprisely wTTeTSDb [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

look at zxTmMrVj [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]cheap designer handbags[/URL] , just clicks away DIXWRgLb [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

purchase qBpvqhyy [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]knockoff handbags[/URL] to get new coupon cgQoefJS [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template