Tuesday, June 1, 2010

Sepetang Di Bagan Lalang, Sepang....




Syed : Hallo mek...siap dak lagi...jangan turun..kami nak naik...

Mek : Aih..pasai pa....

Syed : DA...HA...GA....

Naik la..naik la...mek ok ja...ingat kalut coll soh turun cepat-cepat...elok la tuh..Mek pun masih berperang ngan shawl...entah awat tak brapa mau jadi tak tau...orang dah lambat slalu buat hal..terus je sauk malas nak pikir dah...Syed masuk rumah teruih tuju meja makan sambel buka tudung saji...nak cek I masak apa la tuh.....hahhha...malangnya tiada...tapi ade la lebihan jemput-jemput ikan bilis hat digoreng time tunggu depa sampai..azab sungguh rasanya...sampai I leh lena satu round....tapi I tak paksa, dah Syed memang willing nak mai ambik...apa lagi..tunggu sajalah di rumah...lagipun time dok msg-msg tuh...x der idea lokasi mana hendak dituju demi mengisi masa petang kami....

Nafsu mai time dok makan jemput-jemput I...tetiba semua dok keluarkan ayat-ayat penuh bernafsu terhadap makanan berunsurkan hidupan laut....gambaran memang overrrr habess....ditambah pula...semua x makan apa lagi dari pagi...terus kepala nie searchinggggggggg....tak nikmat oiihhh kalau sekadar p kedai-kedai tom yam gitu...harus ade feel-feel pantai baru asyiiikkkk....zasssssss...Mek terus bagi cadangan Bagan Lalang walaupun memang hampeh coz tak tau jalan nak gi sana....biar tak tau jalan..yang penting..kiter cari Sepang duluuu..pas tu ikut la signboard......bila yakin dan pasti serta sebulat suara...gigih la Syed jadi Pak Supir kami ke Bagan Lalang petang itu...eh..jempu-jemput I yang berbaki tadi sudah habes licin...nampak sangat tengah lapaq!!!!!





Landmark utama memang pegi sampai ke Sepang dulu....walaupun rasa risau takut tak sampai..kami gagahkan jua bagi semangat kat Syed....dari bandar masuk ke jalan airport...keluar semula sampai jumpa kawasan kampung serta lembu kerbau...atee betoiii ke kami niee yeopppp....payah benar nak jumpa signboardnyeeee.....jalan pun udah ghupe nak balik ke Gerikk aje...kate Sayed......tapi..kami teruskan jua...memang jauh gila lah nak jumpa signboard Bagan Lalang...memang hentam keromo je....tu la kalo drive sorang-sorang neh..harus dah patah balik dah....sunyi sepi lalu jalan lama/kampung...tapi rasenye..itu je lah jalannya.....mujur la akhirnya jumpa gak signboard biarpun kami dah 3/4 perjalanan...kira..gerak hati Syed tuh betol lah...siap jumpa lembu la apa la...tu yang tak tahan tuh...kiri kanan kelapa sawit......terus lega bila sampai kat pekan Sungai Pelek...sebab jumpa signboard di atas....oo yeahhh...oo yeahhhhh bleh makan siakap 3 rasa.....hehhee


Kami sampai kat Pantai Bagan Lalang dekat kol 6 dah...ambik-ambik angin dulu sambil rase teruja....ha la..ingatkan...memang dah tak der kawasan pantai terdekat melainkan Port Dickson...orang pun ramai...maklumlah...hari Sabtu kan...ade yang dah lama berkelah...ader yang baru-baru nak mula..may be buat BBQ kot malam neh...jalan-jalan sat...hahha..pakaian memang tak proper la...slalunyer kami nie jengah Shopping Mall je...tu yang kak wan hentam high heel tuh...I pakai half-flat sandal..Tasha hentam wedges....sungguh seksa nampak beliau nak berjalan di atas pasir....Syed plak bengang sebab tak bajet pun nak mai sini..so dia tak usung DSLR dier....terus kata..."kita kena mai picnic lagi skali, Mek masak!"..padahal...menyesal tak bawak kamera tuh...tapi ok la...first time sampai sini tengok banyak jugak orang buat event and buat photoshoot....tapi kalo nak mandi tuh...ceq x mau la...ayaq laut dia tak macam hat Penang...kot budak-budak nak lepas lelah bleh la kot...tapi mmg we oll memang plan nak mai lagi..harus berpicnic...nanti siap la korang I kerah n assign task soh masak sorang semata......



Habis dah round kat sebelah sini, naik keta terus nak melawat kawasan yang sebelah sana pulak...lalu Gold-Coast yang tak siap sepenuhnya tuh..hehhee...siap sket-sket baru...kot rase x mampu nak pi Gold-Coast Australia...meh Gold-Coast Bagan Lalang sudah...lagipun...quite ok ja pada pemerhatian I....ha la.....kot la rase tertekannnnn di tempat keje...or tertekan ngan cara pemanduan manusia-manusia yang buta undang-undang jalan raya or yang sangat 'jualikan' time drive di tengah bandaraya...boleh per mai tidoq kat sini...chalet pun banyak....tenang sket otak tuh!!!! yeee dakkkkkk......


Yang sebelah sini lebih proper sket....
Cantek sikit la dari yang first port....
Kami p sampai ke hujung.....and kat hujung neh dah ala-ala kat Padang Kota Lama pulak...
tapi ok la....banyak disediakan tempat untuk BBQ....


Besnya ambik angin kat sini.....berdesup-desup angin singgah pipi gebu I..hehhehe...
Tapi heran jugak..awat suasana tuh macam dah nak sunset...walhal awal lagi...
disebabkan kami neh bukannya pasangan bercinta mahupun Madu 3....
tak de la nikmat nak tunggu2 tengok sunset semua...hahahha...
I lebih pentingkan perut I yang dah bernyanyi riang neh....

Yang bawah nie..I saje je kunun-kunun nak edit gambar...
Tapi disebabkan I nie tak kreatip....malas je jadinye....hatta sekadar tempek & tampal jer pun....letak jugak la...alang-alang dah buatkan....huduh benar rupanya...kihkihkih...malu dengan hasil tangan sendiri..patut la I nie jenis yang ade duit terus upah orang....hahhaha...mother I la yang ajar ni....mana la kuah nak tumpah kalo bukan ke nasik!




Sudahkah bersedia untuk sama-sama melihat apa yang kami makan pada malam itu???
hehhehehe...esok kot I apdate yerrr.....memang sangat heaven sebab dah lama tak makan besar macam niehhhh.....

3 comments:

MiSsHaZeL said...

mek...lekaih buat entry pasai makanan tue...kwan xdan lagi...

charkoeyteow girl said...

kak cik.. x paham.. mcm mana kat keyel bleh ada pantai??? tolong xplain kat gua yg buta geografi ni.. keh keh

Cik Faridah Huda said...

kak wan ~ last week aku sangat bz...tak dan...dok perap lam draft jer..

Adik ~ mai nanti kita p bagan lalang lagi..tengok bentuk muka bumi serta pola penempatan di persisiran pantai..ha3x...adik Bagan Lalang nie dah hujung2 selangor nak bertemu Port Dickson dah...bukan di tgh bandaraya kolompo..

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template