Saturday, April 5, 2014

Big Breakfast at Plan B Paradigm Mall

Morning uols!! Sejuk pagi neh, hujan lebat sangat .. nak bangun dari katel pun payah..
Bangun pagi-pagi mesti laparkan
Breakfast dah? Makan apa tu.. nasi lemak? mee hoon goreng? lempeng pisang ??
Wah sedapnya lempeng pisang.. hari tu balik lupa nak request kat mak..nak rikues pun tak sempat sebab punggong asyek dalam kereta sahaja..hikhikhik

Nah, ni nak share one of my paberet makan place for breakfast..american breakfast! But it's not limited to American only .. Asian menu also available here !!
Order.Taste it.Feel it.

This visit during Wani datang lepak2 kat USJ. We invite Che Nah and her husband too.
I dengan Wani kol 9.30am dah tercongok dekat Paradigm. Sambel tunggu Che Nah datang. Malangnya outlet kat Paradigm neh buka lambat. Slalunya pukul 9 dah buke!! Ke ari tu je yang dia lambat..so once buka je memang weols lah jadi first customer...

This was their first time visit..lets gave their sometime to drool out about the menu haha..
I pun tak tahu nak suggest apa coz my faberet is Big Breakfast. Takkan nak recommend itu ja tuk empat-empat orang .. so weols order lain menu2 except for me and amri..we share the same menu .. still stick with Big Breakfast Platter. While Wani order something on raw salmon called Smoked Salmon & Salsa. Che Nah punya order je tak sampat nak recall. But something more on beef & bacon.

Tujuan utama berjumpa cam biasa la nak jumpa and sembang-sembang. Itu ja. 
Memang pegi untuk breakfast semata. Lama juga. 2 jam hahaha.... I sebenarnya lepas tu ada agenda seterusnya nak pegi makan kenduri Syahida di Putrajaya.
Memandangkan kol 1.30pm pun still dekat Paradigm, kol 3.30 juga la baru sampai ke Putrajaya.

Tapi memang best lepak di Plan B. Time breakfast if uols sampai awal still ok..tapi if dah 11 lebih and above...start dah ramai orang...and I tak pernah pun berjaya untuk lunch coz time lunch je full..biasala kan, I time lunch hour memang lone-ranger..then distance from office to Paradigm just about 1.5km dat's why selalu merayap pegi Paradigm...

Here's the drooling menu...


Good Ol Toast with Scrambled Egg style




Big Breakfast platter : Consist of  2 eggs any style so i choose scrambled, hash brown, turkey bacon, baked beans, sauteed mushroom, cherry tomatoes , jumbo bratwurst and toasted ciabatta...come together with selection of coffee or tea..complement with fresh orange juice.. perfect my taste-buds!


This one belong to Wani. Smoked Salmon & Salsa.
Ada toasted ciabatta, corn salsa and salad..dan juga poached egg!
Mana yang suka makan ala-ala shushi tu memang bakal suka yang ini...


Coffee all-time-favorites: Cappuccino


Grilled Turkey Bacon as side order.Smoke & Burning smell but good at taste.




And Strawberry Shortcake as dessert.
Sedap. I love it.

So di bawah cam biasa pictures enterframe weolss....
Tak lengkap lah if tak de!







 3 of us.Frens!
Looking for another hot spot to dine out again.

Plan B Location & Address :

Lot CF 09 Concourse Floor
Paradigm Mall
No. 1, Jln SS 7/26A
Kelana Jaya 47301
Petaling Jaya


T: +603 7886 4623

Operation Hours:
10:00am to 10:00pm

Coordinates : N 3.104858, E 101.596055







2 comments:

chedacheyu said...

Breakfast plan B mmg sedap..

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template