Wednesday, December 12, 2007

E1-1 In MeMoRy...

Nie dier ahli dorm E1-1 yang x penah kulupakan..
DoRm yAng PeNuh Ngan KoNtrOverSi...
SerTa seriNg DikUnJunGi OlEh WaRdeN n BeruK PaLiNg BermahaRaJaLeLa Di SeRataS..
SiApa X KeNaL DeNgaN HeAdBoY..HanYa HaNi sorAng yAng BerAni MeNenTaNg
HeadboY...TatKaLa HeAdBoY meNyeRanG..PasTi LockeR aku MeNjadi MAngSa tUk
MenyOroK..
MentAng-meNtang la time ujung minggu locker aku kosong...diaorang ambek keSempaTan tuk MenyembunyikaN dIri lam locker aku....HaNya nAma Hani keDengaRan..sAmBil MelIhat Hani berjalan denGan GagaHnye samBil MemBawa SeBatAng Kayu SeBaGai SenJata..Budak E1-1 TerUs MenJeriT memiNta PeRtOloNGan....

AkTiViti utama budak-budak dorm nie adalah bergosip di tengah malam..dan katey yang slalu menjadi sasaran adalah katel berkembar "MaCRiEda N hAsaNah"..mungkin ia merupakan port yang paling sesuai tok bergosip...kalo nak study..kena dok kat katel che jah n Nuhu..sebab dr ctue..sinaran lampu sangat memancar...kat katel Haz pulak..terletak peMbeSar SuaRa yg begitu bingit tatkala Ia berBunyi...saPe yg bg bunyi...salah sorg dr kitaorg jugak..x pun wakil F2-1...istimewanya doRm E1-1..adalah disebabkan adernye luBang yang TersemBunyi di sebalik suis utama...seNang Nak intai junior dorm sebelah yang slalu bising di tengah malam...Selain tuh..bila free nite...jamuan supper selalu diadakan terutama bila hr sbtu tue turn budak pompuan outing...menu utama...bihun sup bawah fajar ngan yong tau foo kak Lia n Abg Dee..betol ke???aku pun dah igt2 lupa...sedap betul sehingga menjilat jari...



6 Tahun berlalu.....tetapi kenangan...masih mekar di hati....
Mek rindu korang sumer!!!!


Akulah penglipur lara dalam E1-1...
merAngKap PeMbAntu NAzRi..
DiseBabKan die TerLalu Bz Ngan AkTvt bersUkan..
Aku diperTanggungjawabkan Tok Jage keselamatan skolah
Siang n MalaM....
TaPi MP yg len..slalu gelak kat aku...
aku bentang laporan pun diaorg gelak..hatta aku x membuat lawak skalipun..
conpius aku..bdk pompuan lak...
risau betol kalo tgk aku pakai suar time nak tdoq..
sure tanya..."Mek..Malam nie ader fire drill ke??"

dan aku sangat pasti...
insan-insan yang aku coretkan ini..
pasti akan sentiasa merindui
"MaCRiEda"
Biar tidak bertemu...
tetapi ingatlah mek seadanya....



Norhafiza Othman..a.ka. ApEm..
mak aku slalu x puas atie...
y panggey dier Apem..hehehe
orang pertama yang aku jumpa time masuk Seratas..
Alhamdulillah..sampai skang still bertahan...
Teman Gelak aku yang tiade tandingannye...
juga teman setoto time kat Matrik..
Barang aku dah jadi barang dier..
tapi aku x kisah..sebab die adalah Apem..
Dalam kelas slalu vibrate sesame..wpun time tuh kelas ngan sunyi sepi..
very understanding..n slalu bt aku gelak...
pembekal utama My Dad Roti Canai..
Basketballer kesayangan Mr Goh..
Skang keje kat penang...bergelumang ngan bahan kimia..
Apem..bila kita boleh gelak lagi...???
Ex-Naib PeNgeruSI BADAR...takut seh..




Che Jah a.k.a Azizah Ghazali....
PKP Skolah aku tuk 2001...
suke masuk syarahan mahupun debat..
memang gaya percakapan..dimenangi oleh Che Jah..
banyak giler dapat sijil..tp suka letak merata2 tempat..
Wanita Muslimah sejati...he3
jgn memain..penah dapat Tokoh Maal Hijrah...
tapi dalam dorm tetap giler2 sbb dok ngan org segiler aku n de gang..
be4 dis..x nampak dier punye belang...hehehe
Skang...dah jadi QC kat Kilang Adabi..
so saper2 nk bt kenduri..bleh tempah stock rempah ratus kat che Jah..
sure ader diskaun..hehehe
Zah selalu dalam dilema...harap bleh buat keputusan yang terbaik..
tok idup yang akan datang...




Nurul Hasanah Nordin a.k.a SaNah...
perintis istilah BATU...
sangat sebok time Makan Malam Rasmi menjelma..
ape saje aduan mengenai Dewan Makan SERATAS..
Sila adukan pade hasanah...
teman tidoq aku...juga tempat meluahkan perasaan..
aku pernah x merestui hubungan dier ngan seseorang...
sampai dua2 boleh menangis...sorry SaNah..
tp aku memang x bersetuju!!!he3
anak pak cik Nordin nie..dah jadi Wanita Besi...
skang work as MIS Executive kat Amsteel,Shah Alam
Senah..ang igt dak lagi saat kite p cari kasut hitam untuk ang...??
BraPer kedai kiter Masuk..sampai Mak Nya Cina kat pekan Tepeng marah2..
Hahaha...skang dah ok ke?dah bleh dah bergaye aku tgk...



This is NUHU....nama panjang..Nurul Huda Mohd Nor..
sangat romantik sebab slalu dengaq bicara cinta kat Red 104 time skolah..
juga bertindak sebagai kaunselor percintaan tok kitaorg yg time tuh ngah buat eksperimen CinTa MonYet..
cuma yang x tahan...time ari jumaat...suke ngamuk..kitaorg memang dah stand by dah..hehehe
tp ngamuk sat je..pas tu ok balik...lawak bile ingat balek...
cita-cita nak jadi cikgu..Alhamdulillah...dah tercapai..
skang dah jd cikgu kat Pasir Gudang..tabik ah Cikgu Nuhu!!!
PeMbantu AzMil EffEndi yg berWiBAwa...



Amboih renungan..tajam nampak...
tengok spek ar..hahahah
Norihan Hamid a.k.a Anand..
die juga adalah Ann Besar..
besar dr segi umur...
Atlit umah Garuda n skolah...
pesaing sengit apem...
sumer medal kalo bleh dier nak sapu...
ader satu tabiat pelik...
iaitu suke gelak tutup idung dan tidak berbunyi...kah3
pembantu setia abg long yang suke kentut tuh...
Naib Pengerusi Biro Penempatan...hehe..
dan...
digilai ramai...jgn ang jd x betul dah la anand...
berkhidmat di UPSI dan sgt bangga dengan
Giant Grandunion di Bandaraya Tanjung Malim tuh!!!




Nurul Syazwani a.ka. WaNie...
Insan paling bergaya dalam dorm aku..
org len suma guna sandal huduh je...
Cik Wanie dah guna sandal bunga-bunga..
penuh keperempuanan...
dier jugak bertindak sebagai Setiausaha MP...
Lama jugak x dgr briter cik wani nie..jd aku kurang pasti..
dah kuar MMU or belum..may be dah keje kot..



Yang berjubah konvo nie...namenye Norihan Yahya..
lebih dikenali sebagai Ann Kecik..sbb dlm dorm tuh ader an besar...
now...still further study in UKM..Master Physic...dah lame x jumpa ann kecik..
Dulu...kdg2 slalu bertindak sebagai kaunselor akak2..heheh
kadang2 jugak..jadi posmen karat..maklumla..akak2 ngah giler beradik angkat
ngan budak2 batch dier..hehehe



Cik IzYaWati IbRahIm a.k.a Yaa
JuNioR SetAhun dr kitaorg...
akak x tau nk describe yaa macammane..
nak kate bising sgtpun x jugak..
nk kata diam..lagi x kena..
sederhana kot..
tp yaa memang penjaga duty dorm yg berkaliber..
sbb slalu ingatkan insan2 yg terlupa 0r saje buat2 lupa
pasal duty...
yaa jugak junior aku kat UTM..mesti die x sangke aku
yang lead KTF...hehehe




Nie adik kecik kitaorang..
Hazdalila Yais Razali a.k.a Haz..
Bijak Budaknye....
Bakal Doctor n Skang Kat Ireland...
Sian HaZ...banyak kali tertangguh nak blanja Pizza Hut..
meMang masa mencemburui kita..
meSti HaZ peniNg tgk perangai akak2 dier yg bengong nieh..hehehe


1 comments:

nuRuL haSaNah said...

rindu nye kat kenangan lama....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template