Saturday, March 27, 2010

Madah Selipar Bersama Syed....


Ia sekadar perbualan harian bersama teman sejagat.....ambik part penting ja...sebab rase cam nak gelak je bila baca balik.....weh syed...aku publish madah selipar kiterrrr.....

naharsyed: sedang yg naik hangat naik tangga
naharsyed: sedangkan kita ni mek belum ada tangga
naharsyed: meraba dalam gelap la nak cari selipar simpan tepi tngga
huda_gurl84: tu la pasai...
huda_gurl84: x nampak pun mana satu selipar jepun hat betoi...
huda_gurl84: yg ada pun dok nak terputus dah
naharsyed: tu la kena tanda
huda_gurl84: nak pakai pun payah
naharsyed: satgi hilang sebelah
huda_gurl84: nak buat tanda mcamman...
naharsyed: ada la selipar wakaf mesjid yg kerat kot depan buat tanda
huda_gurl84: selipar dok masuk kat kaki kdg2 x muat..kdg2 terlebih pulak
naharsyed: nak mengaku punya pun selipar mesjid hak bersama
naharsyed: harta awam
huda_gurl84: hahahahahahaha
huda_gurl84: madah selipar....
naharsyed: kenapa kita emo nak feeling karangan aku sepasang selipar??
naharsyed: hahahahaha
huda_gurl84: ho la...org bila dah dpt selipar baru..selipar lama tauk tepi..
huda_gurl84: ayam berak ataih selipar org bt tak tau ja...
naharsyed: tu la
naharsyed: tapi ada yg lalu lalang tu yg mana payah duit tu sebenarnya ada hati nak mintak pakai selipar tu tapi segan
naharsyed: kadang kena pelawa
naharsyed: kadang kena curi terus
huda_gurl84: takkan selipar tu nak pelawa...pandai2 la test kat kaki tengok...
huda_gurl84: muat ke dak...
huda_gurl84: tp tu la..kdg2 tersalah test..hat org punya...
naharsyed: kadang org lain pi pelawa...terus perasan nak pakai
naharsyed: tapi selipar tat sing ngan selipar crocs byk bezanya walaupun fungsinya sama
huda_gurl84: dok rasa nak pakai hat crocs...rupanya layak pakai tat sing saja...
huda_gurl84: maka dgn demikian...tgk je la crocs dari jauh.....
huda_gurl84: hahaha
naharsyed: beli saja crocs di danau kota
naharsyed: hehehe
naharsyed: yg itu layak lagi
huda_gurl84: sama tapi x serupa....:-P
huda_gurl84: nanti dok terkenang crocs yg ori....
naharsyed: oh itu adalah mereka yang materialistik
naharsyed: hehehehe
huda_gurl84: tunggula org hantaq tat sing sampai depan rumah...
huda_gurl84: dah malas nak p cari kat kedai
huda_gurl84: asik x jumpa ja....
naharsyed: kadang2 ada2 masa kena guna tat sing juga...
naharsyed: kalau main tuju kasut kena pakai selipar jepun murah yg lembut tu sebab melayang laju kena tak sakit
naharsyed: ada selipar melekat kat tanah basah
naharsyed: ada selipar sensitif air
naharsyed: huhuhuhu
huda_gurl84: sakit ja kena...
huda_gurl84: berdesing belakang...

Pesanan hebat pihak penaja : yang baca tuhhh paham ker???? kalau paham bagus la....tapi yang rasa-rasa tak paham tuh...anggap je la paham....memang berbeza Tat Sing ngan Crocs...mana mungkin bleh dok atas rak skali...tapi kadang-kadang Tat Sing memang cemburu dekat Crocs..tak tau la ape sebab musababnya...hahahhahahahhaha...payah rupanya bila berbeza neh...so Tat Sing kena la kembali menghampiri masjid-masjid yang ada...ho la..nama pun wakaf ke masjid....kikiki

8 comments:

Anonymous said...

hahhaha..lawakla madah selipar ni tapi mendalam gituuuee..kalah A.SamadSaid..
N

Cik Faridah Huda said...

mmg maksud mendalam uuuuuuuuuuuuu....hehhehee

MiSsZiLa said...

ada part hak paham,ada yg x brapa nk paham,tp buat2 paham gak la.hehe

Cik Faridah Huda said...

anggap je la dah PHD bab-bab neh..kekeke

.::haS::. said...

selalunye..walopun x semestinye.. yang tat sing luaran memang x gah..tapi slalunye tat sing lah yang akhirnye akan menyenangkan si pemakai..berbakti pada manusia di masjid..bukan ke itu lebih baik..??

tapi..manusia memang x penah puas..memang suka crosc yang mahal dan nampak bergaya walopun sekadar ciplak dijual di danau kota..

kalo di list kan..pastinye tatsing lebih berbakti dan menyenangkan hati kita..walopun rupa dan harga langsung tiada...
x percaya..cube lah list kan..
hehehe..

**tersentap jiwa masa baca madah selipar***

Cik Faridah Huda said...

hajat di hati mmg ign memiliki CROCS..maklumlah dah suka...slalu pikir CROCS hebat...keh3x..tapi bila pkr byk kali...mesti x jadi nak beli...byk halangan..payah ropenye nak dapatkan CROCS ORI yg mahal tuhhhh...

Slalu nampak kelebihan itu ini dekat crocs..pendek kata..apa yg dicari ada pada crocs..CROCS adelah idamannn!!!

hakikatnya..kena guna TAT SING sahajaaaaa...kekekekkee

*awat penoh emosi neh*

missing crocs....p~

Anonymous said...

I can't understand...but it's ok la..still make me smile without understanding the point...explain please!!!

Cik Faridah Huda said...

no need the explanation...if u got A for ur Bahasa Melayu in SPM 10 years ago..then you should understand what we're rambling about..kihkihkih...jangan marah arrr..nanti kena jual!

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template