Saturday, March 13, 2010

Restoran Victory Arab Street (Makanan Singapura)


Morning uollsss....bosannya berada di opis pada hari ini..ya..kadang-kadang mmg sgt semangat mai opis tuk turn kerja hari Sabtu akibat tidaklah perlu berpura-pura bekerja sangat..bleh on9 24hours....tapi pagi nie..malas pulak..lambat-lambat mandi..lambat-lambat konon buat breakpas..lambat-lambat drive...pap...sampai awai jugakkkk...hiyarrrggghhhhhh

Kali nie nak kongsi pasal restoran di atas pulak...ehhh....ada yang dah penah merasa Murtabak Singapore tak????? I dulu penah dah rasa...time di Johor..kalau x salah...ayah my friend yang bawakkan...memang besar sungguh...saiz XL..puas betul kami menikmati...dah sekian lama x makan...akhirnya p pekena dekat restoran neh...hehehhehe

Restoren Victory neh memang famos kat Singapore....ye la kan..kat Arab Street tuh...so memandangkan dier dah bukak cawangan kat sini..kiter try la..lagipun sekangkang kera ja...kat area Taipan jugak..tak jauh je koordinatnya dari restoren ayam penyet tuh.....dengar nama macam gah je kan...tapi jangan dok berangan nak feel-feel diva mahupun seorang yang berjaya ketika melangkah masuk ke restoran kejayaan neh.....tiadalah berjaya benar dari segi dekorasi dalaman serta susun aturnya...hahahha...macam warung kak Limah ja rupanya...tapi heran la...awat ade plak Jalan Jalan Cari Makan..hehehhe..tak pa la..mungkin tuk makanannya...mungkin la....

Specialty memang Briyani & Murtabak.....alah..dah dekat-dekat ngan Johor tuh..apa lagi yang nak difamoskan melainkan Nasi Briyani...kat Singapore..kdg2 nasi briyaninya memang dua kali ganda dari kita...tapi ok la...memang lauk ngan nasi sangat banyak....okay lah..I pesan ayer Bandung Soda ngan Nasi Briyani Ayam....

cedappppp...x keciwa...

Anak Ulleh pulak pesan Nasi puteh ngan Ayam Masala.....air tak ingat pulak beliau pesan air apa...

While Che Nah order Nasi Goreng Pataya ngan air Limau Madu.....



Dan dah tentu sekeping Murtabak Singapore....murtabak daging...saiz S...ok lah..sebenarnya saiz S pun dah besar tuk seorang makan....nie kurang nampak sebab dia lipat secara double..ada 4 saiz semuanya..S,M, L dan XL....hohohoh...besaq mana la hat XL tuh x leh bayangkan...ape yang best pasal Murtabak Singapore neh...ia memang padat ngan isi daging kisar...bukan seperti murtabak malaysia yang kaya ngan bawang-bawangan sampai tak terasa isi ayam ke daging ker....kulit murtabak pun garing elok ja....sedap la...memang kalo rase nak makan murtabak singapore..juz datang sini je la...tapi x leh lawan yang beli betol2 kat singapore....


adakah gambar ini menggoda tekak anda??????hehehheee

3 comments:

Anonymous said...

i tergoda ngan murbatak ni..cedappnya..hhuhu..

N

azrin said...

sangat tergoda dgn murtabak itu!

Cik Faridah Huda said...

tuk murtabak aku thumbbb upppsss...
yg lain pun ok jugak...tp nasik briyani ttp suka briyani gam johor...amaun byk giler...smpi kami suma mkn x abes...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template