Monday, May 12, 2008

Second Operation..really pity for my abah...


Bahagian yang kena operate....sori..mungkin menggelikan sedikit..


Nasib baik mak aku Ex-Nurse..leh buat dressing kat umah..
yang bawah..bekas 1st operation.....


Nie susulan dari kisah abah yang kena operate time aku nak konvo ari tuh...
Sedihnye bile dengar abah kena operate lagi.....
sebab sebelum tuh.....
aku memang dah merancang nak balik umah sempena Labour Day...
nak bawa my family gi makan seafood somewhere at my hometown.....
memandangkan aku bawa balik keta...
so senang la sket nak bawa my parents jalan2..
kalo bagi pilihan kat abah...
abah suka makan kat kedai kopi je..
atau kedai teman2 dier...
ermh...sbb abah low profile sket....
masih berkonsepkan ciri-ciri kampung...
so..aku paham la...
demi nak menggembirakan hati abah..
and bagi sedikit kelainan...
saje je la plan nak bawa tempat bes sket......

Tapi tue la....
aku akur.....
kita hanya merancang..Tuhan yang menentukan...
abah admit Hospital Taiping 2 hari sebelum aku balik...
huwa....
den operate on 30/4/2008...hari rabu.....
aku jumpa abah hari kamis.....
ermh....
sayu aku tengok wajah abah.....
tapi abah tetap tunjuk abah kuat...
walhal aku tahu keadaannya...
time aku sampai....
abah banyak sembang ngan aku..
aku saje usik2 abah..bagi abah gelak sket....
urmh....aku tengok..sejak kebalakangan nie..
abah semakin x sehat disebabkan diabetis tuh...
susah pulak hati....
rase cam nak balik cari keje kat sane je...
dok umah...
n bleh tengok2 kan abah....
mak n nana..pun mudah sket kot kalo aku stay kat umah
tuk uruskan ape2.......

Lepas stay kat Hospital Taiping...
abah ditransfer ke Hospital Parit Buntar...
ermh..dekat la sket tuk aku..mak n nana gi melawat abah....
kawan-kawan abah pun senang jugak...
x putus2 datang melawat....
dan mak...
menjadi orang paling setia menemani abah....
aku???
aku sedih sebenarnya....
tapi paling tersentuh..bila abah soh aku masak...
abah kata..dah lama x makan masakan aku....
ermh...betul...aku dah lama x masak untuk abah....

and dalam sakit-sakit abah..
abah masih risaukan Nana...
ermhh...adikku nie...nakal skit..
tu yang buat abah susah hati tu...
sebenarnye x der ape pun..
abah je susah hati lebih-lebih....

Hope abah akan cepat sembuh........

2 comments:

.::haSaNah::. said...

la hai mac..sian nye abah hang..lama dah ke sakit tu??

Cik FariDah Huda said...

ermh..diabetis tu mmg ade..tp lately baru nampak kesannye...abah aku pun dah kurus skang nie..dah x gemok cam dulu...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template