Thursday, January 15, 2009

Job Review??Appraisal???BonuS???Increasement??

Apa kata anda.....

di awal-awal tahun nie....private company sebok la dok bersembang pasal benda-benda di atas...
ade yang semangat...ade yang malas nak amek port....aku pulak..di paras suam-suam kuku..bererti...kalo ade...ade la...kalo x de pun x pe....(maklumla..aku kan ngah mencari peluang baru)...
sebenarnye aku malas nak taruh harapan ape-ape...takut keciwa...tapi kalo org dah bagi aku duet...ambek je la...uihhh...rezeki tu....


dis week...adalah mase yg dinanti-nantikan oleh mereka yang x sabar nak terima bonus..nk tgk brape yg dapat...nak tgk pointer dpt braper tok job review n appraisal...juga tok dibandingkan ngan org lain..alah..fenomena biase la tu..cam kite dulu2..pas dpt result peksa...sure ar sebok gak nak tau ape yg org len dapat...tet....!!

setelah menghadap Bos di Malaysia di bilik yang indah lg berseri itu...hahaha...dan setelah di comment oleh beliau..tiba masanye tok aku nak beri komen di atas comment tersebut......malu nak tunjuk kertas review tuh..hehe

JoB ReView
~ berada di stage ke 4 out of 5 stages.....EXCEED JOB REQUIREMENT.....compare to las year..ader arr improvement sket caused before dis sekadar MEET JOB REQUIREMENT...ahak..ahak

AppRaiSaL
~ masih di tahap selamat...overall pointer kedudukan Dean List...yg ptg ia semakin tinggi...ooo...kampeni aku mmg ader pointer ala-ala blajar zaman U dolu-dolu...tp...dpt dean list yang x de sijil je la...yang paling aku tgk kat bhgn Personal Stuff..maklumla...aku pun suke gak bt personal stuff time office hour..kalo x buat...muntah la aku dpn PC nie...mane tau kot menurun...nasib bek tak..maintain....

BoNuS
~nie part plg best...hehehe...aku sebenarnye x tgk slip bonus tu pun time sign...nak biarkan ia misteri la kununnye....tp once Miss Kong kate..."Ur bonus is quite high "...dalam hati aku berkate-kate...bior betul nie...x caye je aku....brape jumlahnye..hahaha...hanya ku yg tahu...tp cukup untuk membuat aku tersenyum sepanjang hari..n otak aku dah tergambar2 shopping complex tuk dituju...yg pasti...bonus chinese lg tinggi ar...uhuk..uhuk..uhuk...

InCreaSeMent
~ade...tp sgt sket...so..aku x gumbira sangat....muncung aku ke depan smbel bt muka toya!!!


2 comments:

.::haS::. said...

nak menjenguk shopping2 complex..leh lah roger2 aku..heheh..

Cik Faridah Huda said...

sok...pas aku keje...SOGO jom....den singgah MidValley or ape2...ke ang nk p Cochi jugak...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template