Friday, January 2, 2009

First N3 for 2009...SaYoNaRa to YuD n Lynn..

Entry nie khas tok kawan-kawan aku yang bakal mengikuti kursus KPLI 2009....
sebenarnye..walau riak wajah agak gumbira....aku, wes n nisa..agak sedih bila terpaksa berpisah ngan budak berdua nie.....dah genap setahun pun kami stay kat USJ sesama...tup..tup..tanpa disangka depa dua lepas KPLI....dulu-dulu aku ade gak bising nak balik Penang..i mean..moving out...Wes before dapat keje kat Amtell...bising nak balik Sarawak..skali dapat..nampak gaya macam nak stay terus kat semenanjung nie...tp las-las..diaorg berdua yang terpaksa kuar!!!!Sapa nak jadi Tuai Rumah lepas Mei Lynn kuar...huwa..huwa..huwa...malasnye nak pikir..!!!banyak tanggungjawab gak jadi Tuai Rumah..kena berhubung ngan Aunty selalu terutama time cukup bulan...Bihun Bodo Yudia...sape nak buat kalo si pembuat dah x de....lagi sekali terasa sedih....huhuhuhu

Yudia dapat kat IP Perlis..Mek Lynn plak dapat dekat je..dapat kat Bandar Tun Razak...tp tetap ar kena pindah..x leh nak kata apa la...result diaorg kuar 24hb Dec ari tu...so..agak terkezut la jugak kan..bila bakal kehilangan 2 org skali gus...Yud be4 tahu dpt masuk situ...ader gak dok survey keje biase2 kat Summit USJ...bak kate dier...dapat masuk ke x..die perlu berhenti dari Geomatic Solution...
yeah..sebuah opis yang begitu kontroversi untuk kami semua....dan aku memang menyampah dengar nama bos opis tersebut...bos tu x buat salah kat aku..tp aku pun x taw kenapa aku menyampah...
setakat nie..aku sorang je rekod bersih..rekod x penah keje ngan BOSS tuh...yang lain...habes dah sume..sume citer ader lam poket kami!!!

aku x mau celoteh n membebel panjang2...aku memang nak letak gambar je sebenarnye..tp letak sket je la..kalo diikutkan..memang berlambak-lambak la gambar ngan diaorg neh...nie la sebahagian aksi time bahagia bersama..pas nie..korunk dah kena bawa haluan masing-masing...selagi rezeki di sini..insyaAllah..kami masih menyewa di Subang Perdana Court 1,USJ....ringan-ringankan kaki anda tok melawat kami semula...

Barang yud dah aku angkutkan time balik cuti ari tu...tp die dtg semula ngan aku tok angkut sebahagian lagi..kebanyakan baju je...so..malam org sambut New Year..aku,Lynn n Iezoo g antar Yud kat Stesen Bus Shah Alam buat kali terakhir la tok episod kali ni...Wes ngan Nisa antar dr umah je la...

Mek ngan Yud..orang kate x bleh berpisah..ye ke? tapi dalam hidup nie..perlukan perubahan...yang aku malas tu..ramai plak concern..dok susah hati bagaimana keadaan aku time x bersama..waduh..diaorg igt aku ngan Yud nie ape...cam couple plak..nyampah betui aku...
paling best aku nak petik kate2 Kak Ekin....

"Ude...ko lepas nie bleh le cari pak we baru...si Yud tutup jodoh ko nie"

hahaha...x de la..mane ade..sekadar menghabiskan mase bersama setelah both of us kembali single.....tapi Yud plak kate....

"Mek...ang x leh kawen selagi aku x kawen..kalo ang kawen dulu..aku nak buat gila time majlis ang"

hah..cammana tu....nasib la..sape yang kawen dulu...
permintaan ang yang itu agak berat untuk dilaksanakan..
kalo dah kawen skalipun...kami selalu berseloroh....
nanti nak beli umah skali..lagi baguih kalo sebelah menyebelah...
alamatnye...x berasap la dapur umah ang Yudia...asik mai makan kat umah aku je...
our husband plak...sure pening tgk perangai kiter yang suke bercakap ngan merapu..
agak-agak..diaorg tahan x???





Lepas nie..sape nak teman aku p jumpa abang-abang Perodua...
terpaksa la aku bosan sorang-sorang kat Pusat Servis.....



Nie saje posing kat tangga umah YudMila

Lynn selalu panggey si Yud ngan panggilan Yud Nyut Nyut..eiii...agak xxxx...
dah x de org nak gaduh pasal masakan yang Wes masak nanti.....

Volume suare aku dijangka menurun selepas ketiaadaan ang...
maklumla..selama nie yg dok buat bising kat umah tu..aku ngan ang je...


Che Nah turut muram sebab rummate die dah x de...
kemungkinan aku pulak yang terpaksa pindah ke bilik kecik korunk pas nie...
maklumla..aku kan nak dok bilik single...


SiKin (singkatan untuk Siput Khinzir)..hanya dalam kenangan...
ingat dak lagi kiter beli SiKin kat Giant Tampoi time study dulu.....



Lepas nie..ang akan beriadah ngan orang len..bukan ngan aku lagi..







Gambar-gambar yang sangat membahagiakan...
Camera x penah lupa kalo kiter sume hang-out.....

Time nie kiter dah berjaye pakai topi 4 segi...
Alhamdulillah...walaupun kebanyakannye amat bermasalah ngah PSM masing-masing..
tekanan perasaan amat hebat time nie....
tapi yang besh..dapat hidup skali...!!





Nie saat-saat dah nak habes study..semua org x bersedia tok berpisah...
ape yang aku ingat...kiter ader beli rantai tok dipakai...
tapi..memandangkan rantai ang agak pendek...ang juz pinkan pade baju je..
ape pun..well done...nampak cam ang pakai dengan baik sekali..
org tak taw rahsia ang..tp ari ni..aku bocorkan...
hahaha..lawak betoi!!!



Nie plak time BBQ kelas kiter time final year...
dah nak balik-balik sangat dah..tunggu submit PSM kat penyelia je lagi...
agak happening time nie...orang len sebuk kipas ayam..
kiter sebok mencandidkan diri!!!



ha ni kalo x ingat..saje sangat...kita ber3 je gi merayap satu UTM tok ambek gambar as kenang-kenangan....tapi aku masukkan dua je la...ang pown tau...gambar versi nie..banyak aksi animasi.....tapi..beskan dulu...kita antara golongan yg plg independent...!!!
malas nak campur hal org len....selalu jalan kat Lingkaran Ilmu berdua..konon2 jogging..padahal..memang saje2 berjalan...kereta pun x dak dulu..asal nak angkut barang je..terpaksa guna khidmat org....banyak lagi la benda-benda berbangkit...yg rasenye..kalo citer balik..memang x penah la x gelak....

lagi satu yang layak diingat..adalah time kiter praktikal kat JPS Kedah...ngan umah ala-ala P.Ramlee...ngan tarian n nyanyian yang selalu buat isma rase sengal..hahaha...ngan kebessan thp max dihantar JPS Kedah tok ke Langkawi....ngan ang yg suke bertazkirah time pakai telekong sembahyang...maklumla..time tue kan aku minat seseorang tahap paranormal...
tapi dah x da rezeki nak cammanokan..terpaksa la lupakan...
nanti..ang bertazkirah la ngan kawan-kawan yg baru...
tp jgn la buat memain lak....
maklumla...diaorg kat x sama macam MEK!!!
akhirnye..berguna jugak buku Jangan Bersedih yang selalu ang beli tu..hehehhehe





2 comments:

.::haS::. said...

aku memahami perasaan hang..kerna aku juga begitu..kawan2 tinggalkan kita membawa haluan hidup masing2...huhu..

Cik Faridah Huda said...

kiter senasib ar Sanah...
ang x pa la..senang ja dapat org sewa baru..kami kat USJ cam malas je..sat g x sekepala..mula aku nak mengamuk!!!dibuatnye dapat yang berkira...lg aku saket hati

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template