Wednesday, December 31, 2008

SeLaMat TiNgGaL 2008...

Tirai 2008 bakal melabuhkan jendelanya tepat jam 11.59 pm 31 Disember 2008 malam ini..
terbentang episod baru..lembaran baru untuk tahun 2009....yang pasti kita tidak tahu bagaimana perjalanannya...sehingga ianya berakhir...

Bagi aku...aku sekadar ingin menutup kisah 2008 ku jauh di dalam hati..biar ia tersimpan rapi..tanpa ia perlu dibuka kembali..jika ditanya..setakat ini..tahun yang paling tidak menggembirakan aku...memang tahun 2008...suka..duka..sedih..perit..sakit..cemas..tertekan..sunyi..memang aku rasekan semuanya dalam tahun ni...sangat terok perasaan itu...dan kalau boleh..aku x nak rasa lagi...kalau aku hilang pertimbangan dan lemah iman...rasenye..aku dah lama tersungkur...syukur..kerana aku masih mampu berfikir..tidak turutkan hati yang sedih...di samping doa mak n abah, kaum keluarga dan juga kawan-kawan....aku akhirnya kembali kuat untuk meneruskan perjalanan hidup yang tidak pasti dimanakah penghujungnya...aku tahu..rindu itu masih kuat..tapi aku kena lawan..kena lupakan..dan kena bagi ruang untuk yang lain...sape yang tak nak kegembiraan n kebahagiaan...penah aku terfikir untuk minta ubat secara tradisional..agar ingatan pada kenangan lalu tue dapat dihapuskan dengan segera...biar tak ingat ape2...sebab kalo teringat...ia hanya buat aku kembali menangis...urmh..ntah la...hidup nie..sukar tok ditafsirkan...sekadar menerima apa yang telah ditetapkan....yang telah pergi..harus dibiarkan pergi..dan aku yang masih bernyawa nie..harus menggunakan kesempatan ini sebaiknya...

Dari segi kerjaya..aku rase..dah tibanya masanya untuk aku mengorak langkah...i know my own abillity....i can do better than dis...dan yang paling penting...aku nak keje kat tower and syarikat besar yang mempunyai berpuluh-puluh anak syarikat!!!tu memang impian aku...di saat org len mengimpikan keje kerajaan...aku masih setia ngan private sector..masih mengintai-ngintai peluang pekerjaan di syarikat milik bumiputera yang telah bertapak kukuh dan mengendalikan projek-projek mega...company pe?kang kalau aku dapat memboloskan diri aku bagitau la...x surprise kalo sebut awal..kang x dapat..aku terpaksa terperap lagi dalam kampeni yang didominasi oleh kaum Tiong Hua nie...tekad sungguh aku tuk bekerja dekat anak syarikat kampeni tu..macam memanggil-manggil pulak dah...aku dah pegi 1st interview die..pass...tp aku sekadar diletakkan sebagai calon simpanan and dokumen yang berkaitan aku disimpan rapi..sedih sungguh..then skang...HR dier call minta aku cek website diaorg tok tgk position baru...skang aku ngah fight tok kali kedua....position kali ni agak mencabar..tapi kalau aku dah menapak..rasenye..aku akan beri yang terbaik..result akan kuar dalam bulan Mac 2009..lambat lagi...pilih la aku...aku nak sangat keje kat ***** Tower...

Bukan aku x selesa keje kat MapKing nie..cuma aku rase ape yg ade dalam diri aku semakin hilang je...sedih oooo..konflik dalaman aku nieh....bosan beb ngadap computer 24 jam....aku digilap begitu rapi kat UTM...so..i deserve what i want....bukannye aku berlagak ke apa..cuma nak memperbaiki hidup dr segi kerjaya n wang ringgit...x taw nape aku rase cam nie..aku x nampak peluang sangat kat MapKing sebab ia lebih mementingkan kaum mereka....dulu time interview aku..janji macam-macam...setahun setengah dah aku keje...same je...layanan yang same tok malay yang ade 3 org neh..tetap menjadi org suruhan...jadi...pandai-pandai la nak hidup!!
kalo x dapat keje baru..terpaksa la aku bertahan lagi kat sini...hadoi..x besnye!!!!!!

Dari imej diri..cam nie je la..ape lagi nak ubah...Mek tetap maintain Vouge.....dah aku suke macam tu..nak buat cammana...hahahha...balik-balik..beli handbag...kasut...n segala macam benda yang bila mak aku nampak..dier asik perli..keh..keh..keh...nasib la mak..anak mak dok kat kawasan banyak shopping complex....D.I.E.T????tengokla kalau aku rajen....hahahahha...selalunya..hangat-hangat taik ayam je...

InsyaAllah..kalo ade rezeki lebih...mak, aku n wa syiqah...nak mengerjakan umrah tahun hadapan...nak melawat bumi Anbia..mak pulak sekadar nak mempersiapkan diri untuk ibadah haji...entah bila turn mak ngan abah....tunggu punya lama..pihak Tabung Haji x panggil2 pun....harap-harap kedua-duanya dapat p dalam keadaan yang sihat...
nie memang menjadi agenda gak tok kami...dah lama dah dok bincang...kalau ade peluang..kewangan mengizinkan...terbanglah kami ke sana bila tiba masanya....

Setakat nie je la mek menulis untuk tahun 2008...bertemu kembali nanti kita semua tuk tahun 2009 yang bakal menjelang nie....
akhir kalam...selamat tahun baru dan salam Maal Hijrah...semuga kiter menjadi lebih baik untuk tahun hadapan...semuga angan-angan dan impian anda akan tercapai...berusahalah ke arahnya...insyaAllah!!





2 comments:

jijin said...

salam.. jemput singgah2 ke blog saya http://najuacupcakes.blogspot.com/

Cik Faridah Huda said...

already visit to jijin punya cupcakes website....dah berbisnes nampak cupcakes...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template