Thursday, October 15, 2009

I'm Back.....


Hallluuuu...Satonaka Hallllluuuu....eberibodiiiii!!!!
Im back as usual.....wahhhhh.....rindunye kat comp aku yang lembap neh....
Rindunya nak tengok belog...rindunya nak bacer update by friendlist aku.....
sesungguhnya....kemasukan aku ke opis ari ini...adalah sekadar ingin membalas dendam!!!!!

Seminggu lebih x jumpa internet...sunyi sungguh hidup.....terkesan daripada penggunaan internet tahap melampau serta keaktifan berbelog......juga merapu dan membebel yang bukan-bukan di fesbuk....
ari ni aku bermalasan tahap dewa...sambil menjawab segala message di Tagged dan melayan rakan-rakan di alam maya neh...marbeles!!!!!!

Aku mengamalkan kaedah membaca secara pantas...kalo bleh...semua belog orang aku nak jengah....
even semalam aku dah mengon9kan diri di CC Petronas...namun x puas rasenye....hehehehehe
Inilah naseb aku sbg seorang enjiniar cabuk lg kuli di MapKing...
Laptop dan berukband pun x mampu nak memiliki bt sementara waktu neh...apo lah nasebbbb....


Aku dah pulih ke weiiiiii????
Bila melihat aku kembali ke habitat asal...
dan kembali berpose seperti di bawah...
itu tandanya aku kian pulih la tuh....
malu nak tunjuk muka time saket ari tuh....
sememeh je tanpa bedak....bukan kata compact powder...
bedak talkum berbau harum kononnye tue pun...aku malas nak tempek!!!!
setia dengan tudung indon yang mak aku kasi time raye ari tuh je...
x pun ngan anak tudung Ekin....kira cam pakaian rasmi aku la ketika saket...
aku dah pulih dr luka lepas operation.....
oooowwwhhhhhh....sangat azab yerrr lepas buat tuh.......
sehingga x mampu nak bercakap dan x melayan sebarang panggilan phone...
citer di ward..nanti aku storykan....
sebenarnya...otak aku ngah caca merba ske8....berkarat dah!!!!
x taw nak tulih story yang mane satu....
maklumla...story raye aku pun..still dok Q panjang...
raye dah nak abes dah....


Aku balik sini ari Selasa.....ingat nak guna lebihan mc yang tinggal lg sehari tuh sebaik mungkin...
Namun...Tuhan je la yang tahu betapa kalutnya aku semalam......
macam-macam benda aku nak kena setel before appointment ngan Specialist semalam...
terkejar sana terkejar sini....
mujurla lam kalut-kalut tuh......aku still on time pegi jumpa Specialist....

Pepagi lagi aku dah merayap wpun malam sebelum tuh..aku x leh lena...
biasela....nak berubah angin dari kampung kan....rase tertekan biler x leh tidor ngan amannye...
Pegi bank sebagainya...maklumlah..lepas tgk bill spital....aku rase papa kedana sekejap..
sabaq Mek...sabaq....duet bleh dicari....yang penting...diri kembali sehat....

Pas tu...aku menuju ke Petronas USJ 21....
memang niat dan tujuan asal...nak on9 gak cammane sekalipun...
giler kemaruk...x puas la dok on9 guna hs neh....
kecik sgt skrin...hampeh je aku rase...
dah tu bukannya bahagia pun nak update belog....
bleh tgk tue pun terhad.......
demi on9 punya pasal...x sedar pun perut dah kian merengek minta di isi....
alih2 tengok jam dah dekat koi satu.........huwaaaaa...aku perlu ke Sah Alam..
agenda lain plak menanti.....
tutup segala window.....terus tolak pintu KFC...hehehehee.....
Cheezy Wedges only yerr......itu je yg bleh dimakan bt masa ini....




Zasssss.........terus bergerak dan memecut kuasa kuda!!!!
nanti lambattttt....
guna jalan lama pun jammed waktu tengahhari......ishhhhhh
ingat time org bekerja...ok...rupanya jammed jugak...mencikkk aku...

Destinasi seterusnya adelah TESCO Xtra Shah Alam....perlu membeli dan belah sedikit....
dah abes meronda sakan kat Bandaraya Anggerik tuh....
aku bergegas kembali ke USJ....hantor barang dulu...
Pas tu..terpaksa ke Mydin pulak.....
Rzac Cosmetic aku habes plak dah di zaman gawat neh...
nak tak nak...kena singgah gak....
kat dalam Mydin Mall tu je la ade beauty saloon yang edarkan Rzac.....
kat tempat lain payohhh sungguh nak dapatkan produk neh.....
sungguh berpeluh ari nie.....sambil melihat jarum jam yang kian berganjak...

dah habes selesai segalanya...balik la umah....letih x kira dahhhh!!!
tapi ntah kenapa aku rase gerammm tengok bilik air yang berdanoq tuh.....
terus menyental menggunalan Mr Muscle...hahahaha
syed..aku pun guna Mr Muscle gak...sungguh berkesan...

dalam dok kalut-kalut tuh jugak...aku sempat siang ikan...banyak stok ikan aku beli.....
hahahahha.....abes busuk tangan aku!
Nak tak nak kena buat gak....sebab Tesco x menyediakan khidmat tuk menyiang ikan jenis tuh...
amboooiiiiii...murah sangat ke ikan yang aku beli tu sampai x leh siang...
ikan mahai leh plak die siangkan.....


Hah...jarum jam dah kol 5.....sungguh aku x perasan....
berdesup aku bersiap...terus menuju ke kete......appoinment aku kol 5.30...
dan ke neh???jammed lagi sat lagi....
sesungguhnye memang x dan tok tiba ke destinasi..lewat la brapa minit jerk...hehehehe
skali misi kata...."Dr. Rosli datang kol 6.30 la Cik Faridah...ade kes kat Putrajaya"
huhhhhhhhhhhhh.....punya la penat aku ni!!!!!!

Mula la teringat kat barang-barang yang berselerak di seluruh pelusuk rumah termasuk beg balik dari kampung yang masih belom dikemaskan...........


5 comments:

d'sandalwood said...

selamat kembali mekk..tampak cengkung sedikit wajah andee..

Cik Faridah Huda said...

biar bonar norehan...hik..hik..hik...
rugiii ooooo...byk jemputan open house kena tolak...

SYED NAHAR said...

awat aku baca belog hang ni aku plak jadik kalut...hahahaha...

nak jemur kain, spin tak abis lagi aku galok nak buka penutup mesin basuh tu.. kenapa nih??

SYED NAHAR said...

mek kembali?? kembali dari sua rasa? hahahhaha...

Cik Faridah Huda said...

Lepas melangkah satu anak kaki ke tangga apartment...terus mencurah hujan turun.....siap mandi bagai..sejuk2 peluk bantai...bajet leh lena ngan nyaman...tp awat x tau...mata nie x mau katup....

teringat kat Rue-Tai dan aksi kelucahannya sedikit barang kali...hahahhahaaha

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template