Thursday, October 29, 2009

Saadom Nasi Kandar

I got dis tickets finally.....and had a fun for it with my beloved colleagues...cheerrsss....
Try to watch dis movie as early as it release on Cinema since 8 October....
but...still don't have a luck until last nite...OMG...like want to scream loudly when Papadom's ticket were in our hand but afraid other people will make a laugh on me...or just think..dat I'm insane!!!!!!!...i absolutely convinced Miss Westi to see dis movie too becoz i know..in her mind...still confused whether want to see a Malay movie or not....hehhehehe...so West...how is it???10 thumb up may be..hik..hik..hik..seriouslly....I love Afdlin Shauki with his superb touch....

U oll tawu x brapa kali aku coba untuk menonton filem ini?????4 kali mencoba...all de tickets were selling fast or sold out....las week je, brapa kali dah aku berkunjung ke GSC n TGV yang terdekat....semuanya hampa...dan terpaksa melupakan keinginan membuak-buak to watch dis film....and smalam juga...Syed roger....."Aku ada hal di OU...jom tengok wayang!"....eksaited la...trus soh Syed booked Papadom ticket ngan harapan OU kurang orang di hari bekerja....namun ape yang aku fikirkan ternyata silap...sila ingat pepatah kota metropolitan ini...."KL tidak pernah tidur"......melepas lagi....!!!!Sungguh kecewa....

And tanpa dirancang, kami yg asalnya hanya nak pegi menjamu selera..terus melajakkan diri ke IOI Mall....how sad me...but i have too....no choice babe...kalo tiket x de jugak...memang x de rezeki la tok tonton PAPADOM di panggung...alooooo...seat dier x seempuk yg lain....sedey ooo....
seb baik ade tiket....and x lama sangat nak kena tunggu...yezzaaaa....macha ramai ooooo....ader Tamil Film on dat nite....disebabkan gape x lame..we all sempat mengisi perut ngan eskem MekD jer...demi PAPADOM..sanggup berlapar...alang2 nak beli kat kaunter movie...baik tahan je..den terus leh pegi melantakkan....

Papadom is a film based on father-daughter tale....do u ever think that ur father will do de same thing as Uncle Dom did for her daughter????How sweet he is...but he was just too overprotective and dis wanna make her daughter got sick of his action....May be his intention is good...but the way he take sometime give a headache to others....not only to her daughter...but to all!!!!!What Uncle Dom said is true....a father or a man...is hard to express their feeling to their loved one...am I right?

Aku kena cepat buat review pasal citer neh...kalau x nanti...aku lost!!!!hehhehe...maklumlah..memori sempit......lepas tgk citer neh...terus teringat kat My Appa...betol ckp Afdlin Shauki dekat belognya..."Lepas tonton papadom, jika anda menyukainya... SMS atau talifon bapa, ibu, isteri, awek, boyfren atau anak anda dan kata pada mereka yang anda sedang mengenang mereka dan anda sayang mereka. Anda Akan merasai sesuatu yang menakjubkan. Dan anda akan buat seorang budak gemuk teramat happy."

Tapi adelah mustahil tok aku menelefon ke rumah pukul 11.45 malam..dan masih terkedek-kedek di carpark shopping complex....wooohhhhooooo...kantoi la aku kalo cam tu..sure kena marah jap lagi....not abah aku yg marah...of course my mum!!!Anyway...I love my appa so much..but hard to say in direct...as u did towards me....
Why us can easily show our love to our BF/GF but hard to do all those thing for the most important person in the entire life....Mum and Dad...u're my gem...and in my personal view, I'm still not a good good good daughter for them....cheezzzeeee......

Now I understand...why my appa always want to accompany me to the town everytime I ask 4 his permission ....I'm already 25 years old and can take care of myself.....just let me go!!!!!The answer is...Im not married yet and Im still in under his responsibility...
I find this answer after watching dis movie....PAPADOM is a great film from our local director!!!! A lots of fun...but at the same time...it make us re-think about our loved one....not juz a joy without nothing.....

Aku sangat terhibur...terima kasih Afdlin Shauki!!!!!!
terus rasa nak pekena nasi kandaq ngan papadom baik punya kat Nasi Kandaq Line Clear Penang....Boria Pulau Pinang juga telah membawa aku terkenangkan zaman muda aku yang juga suka menyertai Boria team.....lawaksss!!!!!!kini segala urat termasuk urat keting pon dah liat...tp kalau soh menari balik...gaya saket gigi ngan tanam padi masih aku ingat.......

Adekah aku berbangga menjadi rakyat Pulau Pinang namun ber'IC'kan negeri di bawah Jajahan Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah ibni Almarhum Sultan Yusuff Izzuddin Shah Ghafarullahu-Lah.....

Pak Cik Saadom or Mr SaSa sangat cute dan chumell...ape pun u're the boss bro..kena la ngan anaknye si Mia tu yg manja-manja ala gadis sweet seventeen n x dapt lekang ngan Mr Bean busukk tuhh....Mun lakonan khiriah mmg world...dia sorang je yg bleh bt cam tu..x de sape dah bleh ganti awek si Jibek neh...khiriah mmg pelakon versatil..cuma aku x suka bila watak dia dalam drama yg agak seriyes..aku suka watak giler2 dia dalam Mario Mariono Bros n dalam Papadom nie....heheheh...klakor..yg tetiba jer wujud di sisi Pak Saadom.....Yvonne kawan si Mia..wpun wujud skali la...tp muka blurr die bleh bt org gelak x berenti...who else? haa...Rahmat...atau nama penanya Wajib Tayang..suka emosi terlebey....sambel loyar buruk x kena tempat...En Shukor yg lebih suka bahasakan dirinyanya sendiri dengan panggilan Shukor..membuat aku rase nak muntah setiap kali dier bersuara...

Vanida imran macam biasa tetap tampil ngan watak Perempuan Melayu Terakhir...tetap lemah lebut lagi gemalai...Cik Balkish...mude2 lagi dah jd PeroFFFFF @(Prof)...boleh ingat Pak Cik Saadom nak mengorat beliau wpun target pak cik saadom sebenarnya anaknye sendiri...Shasha si mulut longkang lakonan Scha Al-Yahya nie pun ok gak aku rase...cuma x cukup jahat je...kena up sket...at first ingatkan Hunny Madu yang berlakon...y suara Scha macam Hunny Madu plak dah...and...Hisham Hashim...woohhoo...bangga gila la korang yang penah jadi rebutan kat campus ye...konon abes macho arr...pujaan ramai..pompuan asek tgk dier je..oppsss...bukan pompuan je taw....yg sama jantina pun ye...alah...u oll mesti paham punya...zaman u kite masing2 dah menceritakan keadaan ini...tp dalam berlagak playboy tuh...rupenye penakootttt ya Amat....

U oll yg dah tgk...sure gelak tahap gaban time last part kannnnnn?????
haaaaa...jangan nak tipu aku...tengok muka Que stimmm...giler la hasbend Linda Jasmin nie..bleh bawak cam nieh...salute ahh....

and the las one is...Miasara tu nama anak Bro Afdlin dan ini adelah sebahagian adaptasi kisah hidupnya yang sebenar......

4 comments:

.::haS::. said...

akhirnya..

d'sandalwood said...

jgn terlalu emosi dgn tanah!

ha ha ha

lenkali tgk lah kat uo gerenti tak keciwa!

Cik Faridah Huda said...

senah...p la tegokkkk

Cik Faridah Huda said...

sebuleh2nya nak tgk kat OU...
plg busuk pun Summit USJ la...
tp tiket sold out...
kat IOI tu je yg ade....x feel lgsung tgk..dah la bau krg menyenangkan

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template