Wednesday, November 3, 2010

KFC Funwalk : World Hunger Relief 2010


Gigih nyerr I join benda alah nie....sebenarnya...I tak amek taw pun..memang last minit aktivit...and semua orang yang uruskan...hehehe...kira cam ala-ala bawa diri gitu....memula siap malas lagi tapi akibat rase x de mende nak buat...I pun join....lama dah x beriadah cenggini..so elok jugak lah kot untuk diri sendiri....ditakdirkan pada hari kejadian...I ngan Cik Westi kejer....jadi yang bersemangatnye memang Che Nah je la....Kak Liza pulak katanya terus ke Putrajaya from Senawang.....

Balik keje tanpa makan tengahhari...cewahhh skippp lunch tuhhhh..terus balik ambik Che Nah...banyak kali la juga dok belek ketas admission tuh..sebab cam curious jugak..takkan nak mula pukul 6 kot...macam pelik tapi itu lah yang tercatat kat atas ketas....pegi pakai baju suka hati..ahhh orang pompuan...nak pakai tudung kaler ape pun bleh pikir dekat sejammmm!!!
I hentam je...pakai shawl paddle pop..banyak warna..so tak kesah la baju pree sat lagi tuh kaler ape pun.....

Kami semua jumpa kat sana dekat kol 4 dah...dari USJ hujan lebat ngan trapik jem lg....berapa kali hijau dah..x leh nak jalan...tangennn jer....padahal...berapa minit sangat la nak p Putrajaya tuh....Tapi mujur bila dah sampai sana...tak ujan pun...suasana redup-redup tapi berangin...wahhhh...memang best la....sejuk je rasa!


Sampai-sampai terus tuju Goodies Section...ambik apa-apa yang perlu..yang paling mustahak baju pree tuh...semua bertukar jadi orang kuning....tapi I rasa macam monumen Batu Bersurat je tatkala menyarungkan baju kuning tuh....hehehe...mula mulut dok mengomel 24 jam...bukan la ketat ke ape ke...cuma x selesa ngan kain t-shirt tuh..hehehhe....maklomlah freeee....kang tak pakai rase x serupa ngan orang lain pulak...eh teringat pulak zaman kampus dulu...giler berlambak dapat baju free...memang berlewahan sangat...satu pun x pakai....hantar balik kampung penuh 2/3 bag.....jiwa suka rasa tak sesuai pakai baju free..hehhe..berlagak la pulak mak cik nie.....

Kawasan Perbadanan Putrajaya Persint 3 memang sangat meriah...hooooo yeeeeeeeee...tapi we oll rase...we oll lebih kepada aktiviti bercamwhore je lebih......orang len pun sama gak...jeles tgk group-group yang datang dengan kamera Nikon besar gedabak gantung kat leher tuh..tapi kami redha je ngan apa yang kami ade..tu pun dah hoverrr!...by de way...dalam keseronokan yang tidak disedari itu..aksi kami berjaya mencuri perhatian lensa kamera beberapa jurugambar professional mahupun yang sekadar ambik gambar as their hobby...erghhhhhhh...mula-mula rasa rimas ....tapi dari awal sampai nak abes depa dok ambik gambaq...naik syiokkkk pulak....cuma hat tak syioknyeee..lupa nak p berkenalan...oooopppssss...bukan ape...rase nyesal sebab x ambik contact diaorang..at least, add fesbuk jadilah..bleh gak grab pictures-pictures tuh...diaorang dah la ambik gambar sikit pun tak bayar royalti...hehehhe....uhhhh...nyesal tak sudah...mesti gambar kat diaorang cantek-cantek...tak guna nak sesal dahulu pendapatan...

Dah lepak-lepak..dah makan-makan makanan free....banyak jugak booth makanan...tapi terhad untuk 1 tiket satu jenis je....nasib tak baik...time kami melawat booth...tinggal makanan RasaMas jer lagi...yang lain macam Pizza Hut, KFC and etc dah habes...refill time kol 6 jap lagi...akibat perut dah berbunyi kruk-krak kruk-krak...RasaMas pun RasaMas je la....giler syiok sungguh bersantai kat rumput karpet depan pintu Transformers Putrajaya tuh..nie kalo ade bantal neh...mau leh lelap sekali dua....

Kami yang dok melepak kat belakang tuh...macam buat tak tau je ape yang berlaku kat depan..hahha...syiok sungguh...x de sapa nak halang....Dato Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin,Menteri Wilayah Persekutuan dok berucap pom pang pom pang ...satu butir pun kami tak faham..standet la tuh kan....bukan sikit-sikit manusia yang ada..beribu-ribu..hat mana tekun dan bersemangat waja je la yang dengar secara tekun dan bersungguh-sungguh....asal orang tepuk tangan jerr...kami pun tepukk...konon-konon bagi semangat skali....tapi part paling memorable adelah part nyanyi lagu Negaraku...hahha..bukan pe..kami kan pekerja golongan swasta...mane ade menyanyi lagu Negaraku....rasa macam berzaman dah tak menyanyi lagu patriotik....kikiki....


Di bawah adelah aktiviti ber"CAMWHORE" kami sementara nak tunggu barisan kabinet dok bagi ucapan...boring sungguh dok tunggu masa nak memulakan perjalanan.....cuma gambar lompat-lompat I malu nak reveal kat sini..heheheh...di fesbuk sahaja lah aksi yang itu...
Jadi, bagaimanakah rupa gambar kami di lensa kamera CANON dan Nikon yang boleh zoom in beribu kali serta boleh buat efek yang menarik..pasti menawan bukan? heheh...agaknye lahhh



Sedap betoi berbaring atas karpet rumput buatan neh..cuma tajam sket menyucuk punggong..


Bajet suwit lah tuh.. :)

Ha..hat nie memang rasa macam monumen batu bersurat...

Adegan sebabak crita Bawang Putih Bawang Cekelat....
Eh bukan I yang tulih cenggitu...Kak Liza yang tulih...
sungguh suka berdrama bertemakan Putrajaya...
ye la..kami kat sana dari kol 4..ntah berjalannya kol brapa pun tak tau..
mengisi masa lapang!

Saat nie sebelum aksi bersenam robik...
Mak memang hilang rentak senam robik uolss bila depa dok ambik gambaq..!!!
rase pamos sungguh kami time tu...awat tak tawwww....
macam malu giloss pun ado jugak hah....


Sempat culik budak kicik nehhh jap...

Den...aktiviti berjalan kaki sejauh 5km pun bermula...5km jer beb!
Siap berlagak...sebabnya...di zaman persekolahan I, kami pernah ade aktiviti wajibulghunnah yang patut dan wajib disertai tanpa ada sebarang alasan except budak-budak rugby..batch I je lah yang kena..time hujung tahun Form 4..around 2000 cenggitu...gila lasak sungguh kami berjalan..berpuloh-puloh kilometer bebbbbb...kalo nak rungkai bab aktiviti nie..memang i perlukan entry khas lah jawabnya...tapi sebagai mukadimah..cukuplah dikatakan..ia adelah aktiviti paling bodoh yang terpaksa batch kami lakukan...motip sebenar pun kurang clear...hahha..ok lah tu..bodo-bodo pun..skang nie kalo lalu tang Bukit Merah..pasti memori lama tuh x leh lupa......




I memang suka warna-warni satu Malaysia neh...
sepanjang jalan lah ade yang mengetuk pelbagai gendang...
Kian bersemangat pulak kami berjalan..walaupun lebih kepada bersantai..
menikmati angin Putrajaya!

Okeh..Jom Berjalan!









Finally...sampai jugak di garisan penamat..hehehe
bukan lambat sebab tak cukup stamina...
tapi lambat sebab asyik berenti ambik gambar...

Den dah habes..baru bleh collect Goodies Bag yang kedua...
sapa ngelat dia tak dapat hairband..so tak de bukti dia habeskan perjalanan...
ramai gak yang I rasa mengelat...hehehe...
sebab tu banyak giler goodies bag tak habes....
Event nie beterusan lagi sampai lewat malam rasa...
dengan artis undangan adelah Pak Cik Ramli Sarip ngan Jalil Hamid...
Wa tak cukup berseni nak dengar lagu Ramli Sarip....
maka dengan demikian kami putuskan untuk pulang...bau masam tok sah cerita la...

Balik sambung pulak lepak kat Anjung Merah...layan Bola, Negeri Sembilan Vs Kelantan..
owhhh...sungguh semangat kesukanan pada hari tersebut....menjerit je lebih I nie..sampai pelayan-pelayan Anjung Merah kata...sabar kak sabar!
Biarpun Negeri Sembilan Kalah...I tetap menyokong S.Gunalan!

Majulah Sukan Untuk Negara..peaceee

1 comments:

misscrab83 said...

macam mana la aku tataw pasal prgm ni yer...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template