Wednesday, November 24, 2010

No more fesbuking...

No more fesbukinggggg at office!!!
Semenjak ada dia...semua benda lah tak boleh....
Just social networking yang dia block....
tapi youtube sebab dia ada kepentingan, tak mau block pulak..
aku bukan nak marah sangat....kami kat sini even dah naik meluat...
tapi buat-buat pekak jer....
hilang sudah hiburan aku di opis nie...
hatta kalo nak block...bagi la akses time rehat ker ape ke....
nie block diam-diam tanpa notis aper pun.....
pas tu buat muka tak bersalah....
tak pe la..terpaksa akur...dah beliau yang berkuasa...

Kata rajen, aku online la bila balik umah...tu pun terhad jugak..
kalau free and available baru on9...slalunya...aku bergelimpangan jer depan TV..hehehe
tak pun on9 via tepon...gilerr tak puas..tapi buat lepas sesak boleh lah....
tak pa la...akur dengan keadaan...dulu2 at least kalau rasa x semangat nak mai opis..., datang-datang on pc..masuk fesbuk sat cari ruang nak gelak ketawa...dah ade sinar kegembiraan baru la leh cont buat keje...skang aku umpama workholic dari kol 9 pagi sampai 6 petang...tanpa hiburan!!!!! mujur dia tak block blog aku ngan hitz.fm...kadang-kadang aku rasa dia dengki je tengok aku pakai telinga beruk tuh....eleh...benci laaaaa..and yg paling worst, aku rasa beliau suka underestimate kami semua, apetah lagi ngan aku yang kadang-kala nampak cam dungu nie...semenjak beliau mengcampuri urusan kerja, kerja aku jadi sangat berterabur tak tau nak buat yang mana satu...yeee..dia mmg ade hak nak mencampuri, tapi tak yah la kacau teamwork yang sedia ada...aku x leh nak describe cara dia...tapi yang aku boleh conclude, ngan semua manusia dia cari pasal.........aku memang x paham konsep dia yang di awal-awal pertemuan berkata dengan penuh dedikasi ingin mengwujudkan persekitaran kerja yang kondusif....haaaaaaa....kondusif la sangat skang nie!!!!!

Eh, boss besar kami kat Hong Kong pun ader fesbuk siap soh add dia gara-gara nak gambar dari aku.....hat nie pulak siap bagi cadangan nak soh semua branch RajaPeta di asian region tuk block fesbukkkk....and yang kena padahnya dulu, pasti la kat Malaysia nie.....
tiba-tiba aku rasa sangat semangat nak cari kerja lain!
bukan sebab tak leh fesbuk..hehehe...tapi aku rasa macam aku dok bertahan lama dah, perlukan pembaharuan...tapi awat susahhh sangat dapat kejerrrr lainnnnnnnnnnn.....!!!
penat gila p interview sampai rasa nak kelahi ngan Mak Nya Cina (one of de interviewers yang asyik nak hentam aku)....cakap jer manusia jenis apa yang aku x jumpa....Taiwan sudah, Jepun sudah, Orang Puteh dah, China tok sah cerita la...Indian Man..hahaha..bab Indian Man nie lawak sket...bukan aku yg nak p jumpa tuh, tp hosmate aku..dah kata India, kami dua pun dok tunggu la sesusuk tubuh tinggi lampai nan gelap...sekali hat muncul puteh melepak mix orang puteh....oooo..original from negara India hat belah2 puteh melepak tuh rupanya.....aku x leh tahan nak gelak, dok tengok hosmate aku teruja di atas kehenseman beliau...aku pun ye jugak...hahahhaha...tapi sekali dia dapat call....den cakap kat kami dua..."That's my wife...she told me to bungkus teh tarik for her"....kami saja2 jumpa minum teh tarik time tuh kat area TTDI...Mr. Dinesh datang ngan opismate dia Mr. Andrew but Mr. Andrew serious sket...so hat dok create suasana meriah tuh mmg Mr.Dinesh la...so talkative and nice...sembang p sembang mai....aku pulak yang kena hentam akibat memberi respon yang sangat jujur tentang pekerjaan aku yang skang nie....Helloooooooo.....bukan kampeni aku je yang produce digital map tuk GPS device..nunnn berlambak lagi kampeni bersepah dok bt benda yang sama.....so, bila map dia bermasalah terus aku dihentam bertubi-tubi....heheheh...adat lah tuh...nak je aku check map kampeni mana tuhhhhh......

Masuk lam keta....kami menjerittttt...gila!
Dok buat ayat tak sedar diri....."Kenapa Mr. Dinesh dah kawennnnnnn"
and aku bagi harapan kat hosmate aku agar dia dapat kerja ngan Mr Dinesh...pas tu soh goda Mr. Dinesh ambik aku bekerja sama....hahahaha...kampeni ala-ala IWK...terlibat dengan sistem kumbahan and pembentungan kat area Bandar Utama..macam tengah implement teknologi dari Korea...tapi bila tanya pekerja baru ade 4 orang....ke 3 orang...aku sangat terkejut den tanya macammana run semua benda kalau workers ada banyak tuh je.....silly question..tapi aku kena taw....sbb aku dah tengok pengalaman kawan2 aku keje kat opis yang hanya ader 4 pekerja termasuk bos....hehehhe..giler terseksa....den fine la bila Mr.Dinesh bagi penerangan...ala2 anak syarikat tp diowner oleh seorang Datuk yang well-known dalam bidang neh...well-known2 pun...aku totap tak kenal...hahaha....ade ar die sebut nama Datuk tu..tapi memang tak kenal...

Tunggu punya tunggu..hosmate aku kata, tak dak rezeki...dia tak dapat, maka dengan demikian..harapan aku nak bekerjasama ngan Mr. Dinesh pun punah la jawabnya.....If Mr.Dinesh masih berstatus bujang, pasti kami ajak dia keluaq pekena teh tarik lagi...tapi akibat dia telah bergelar husband orang...owhhh bukan setakat husband saja...malah telah bergelar ayah....jadi, niat tu cancel je la...hahahahhahah...

Tak pa la..tunggu peluang lain
Tapi..tak tahu nak tunggu sampai bila..
kalau ikut hati, memang rasa nak angkat kaki dahhhhh....
hebat tak aku boleh mengarut bercerita pasal Mr.Dinesh pulak walaupun asalnya rasa nak marah kat Mr. **** akibat dia block fesbuk...heheheh....

4 comments:

misscrab83 said...

fb kena blok. owh tak de nafsunyer nk g keje....sian kat ko...

Cik Faridah Huda said...

tensiii aku!

SYED NAHAR said...

boss hang suruh keje tu kot...bagi prestasi naik...kpi pun naik..hehehe..

Cik Faridah Huda said...

ah! gaji tak naik punnnnnn

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template