Saturday, January 22, 2011

Khurafat Sungguh Citer Anak Pak Cik Yusop neh...


Dah tengok khurafat uols? Eh I kali nie laju jerrrr....tak macam time gegeh gila nak tengok citer antu kak limoh tuhhhhh....cuti Thaipussam kali ni lepak kat rumah sahajer...tu pun rase x dan nak berehat..malam kelmarin..we ols pegi makan-makan kat Seoul Garden Wisma Pantai after opis hour....makan-makan khas tuk bebudak Amtel yang berkhidmat kat TM Brieckfields sahajeeee...org laen contohnye spt surveyors tak termasukkk...nanti la blogging pasai tu...malas betol nak transfer gambar....mesti Charles Hii tertipu ngan status I kat fesbuk tuh coz I said.."I off to Seoul".....sebab dia LIKE status I, kawan dah la jujur...hahhahha..tak pa la, kot nanti dapat laki kaya..I betol-betol Off To Seoul...eh nak jugak harap duet bakal laki...mestilahhhhhhhhh..dah aku bakal berkhidmat kat kau sepanjang hayat...*tiba-tiba pulak dah mak cik neh!*

I neh masih mood mengantok lagi sbenarnye..tadi kol 8 pagi baru setel buat 'kerja sekolah'...sunggoh mengantok! pas tu lena tak hengat dunia la jawabnye...bangun pun malas-malas jer....nie baru lalu nak berblogging sikit...sambung balik pasai p tengok citer khurafat neh...maklomlah panggong wayang dekat jer kentut pun dengar...kol 5.30 rase nak tengok terus bersiap pegi tengok...sampai ngam-ngam pukol 6 petang..show pun koi 6 jugak...hentam saja..mujur masih ade yang available...show kali nie dekat THX Golden Screen Cinema...memang laris benar citer anak pak cik yusop neh...hamboih...syiokkk sangat ka? dah la ramai hat tak puas hati time die menang award Pengarah Terbaik..tak pa..tak pa...mai kiter tengok arahan die melalui Khurafat neh...hmm I neh mmg suka nengok wayang kat Summit jer..hahaha..mmg rase low class sket..tapi disebabkan hat tu plg dekat..I redddhhoo je la...I kan tak berkenan sngat tengok kat TGV..sempitttt...by de way..awat tiket TGV Bukit Tinggi mahal benar...RM14 hengget..ingat yang hotzzz je yg panas..rupanya yang tak hot pun same je harganya....



Weh sebenarnya tak dan nak menikmati Shamsul Yusof, tiba-tiba dah habes..sekejap benar jalan ceritanya...mmg I neh tak puas hati, rasa tak dan nak berhibernasi..tetiba dah sampai kemuncak pas tu dah nak habes...hisshhh geramm I....konklusinya tuh...best la bagi pendapatan I...

Positive Side :

  • Memang beliau telah membeat Ahmad Idham! hehehe...jalan cerita yang bagus dan idea yang penoh bijaksana...maksud I, ape yang anda teka di awal cerita memang akan salah 100%....penoh tanda tanya di situ yeee...mesti hangen je dengar orang sebelah depan belakang dok teka syiapa sebenarnya yang "menghantar"...pendek kata, keluar la sikit dari cliche criter hantu Melayu yang bila Azan hantu larik ataupun citer Prof Razak Mohaidden yang sekadar bermimpi itu...
  • Hantu tak banyak sangat keluar..tapi sekali keluar memang buat jantung luruh....bahagia giler menjerit ramai-ramai dalam panggong...kikiki...babak seram memang sangat terbaekkk...and adegan van jenazah jatuh gaung pun real...
  • Ada pengajaran yang tersembunyi...1st, memang la kiter neh dilarang sama sekali untuk mendapatkan bantuan Jin tidak kira lah untuk tujuan ape pun, sebab berdampingan dengan Jin mungkin akan buat hidup kita neh mewah/bahagia seketika..tapi 90% lagi hanya akan bagi kesengsaraan sampai la hujung nyawa...2nd, weh korang kalau ader lelaki mengorat, jangan la berlagak sangat...kalau perlu tolak pun, tolak denga cara halus serta baik-baik ye...
  • Watak hidup! cuma macam rase tak kena gandingan Syamsul ngan Liyana Jasmay..entah! Liyana Jasmay tuh macam kanak-kanak sangat la nak jadi bini orang..dah tu asyek nak berpelok je...rimas I!
  • Rupa hantu memang serammmm habesss..ke memang muka Sabrina Ali tuh sesuai jadi hantu..muahahaha
  • Rase insaf jugak lepas tengok crita neh....and kagum ngan sifat amanah Johan...sampai sanggup usung jenazah wpun dia sebenarnya memang ade peluang tuk selamatkan diri sendiri..tapi disebabkan amanah punya pasal dan kasihan pada jenazah, gigih dia usung jenazah dalam hutan..kalo uols, uols sanggup ke..?
  • Idea fresh..tidak dicedok mane-mane, sebab rasenye dia sangat bijak mengatur jalan cerita....x jumpa lagi kat filem seram Melayu yang laen..
Negative Side
  • Banyak giler scene golap! sampai rase tak lojik pun ye jugak....takkan la hospital kerajaan memalam tutup lampu...nipu benar...dah tu pulak sampai tak de langsung nurse bertugas time tengah malam..tak lojik! habes tu apa guna ader shift 3 kali sehari...memang tipu..benci I...bising jer mulut I time part neh...
  • Paduan Syamsul + Liyana kena tukar la bro! tak sesuwai la..ke mmg I tak suka Liyana Jasmay..hahhahaha.....
  • Panjangkan sikit durasi masa boleh tak...rase tak puasnya tengok..sekejap sangat
  • Pelakon sume muka pelakon Skop Production..hahaha...nie pun nak jadi isu ke...ye la..rase macam bukan tengok filem..tapi tengah tengok drama Gerak Khas TV2 sahaja...sila variasikan pelakon anda..ceh! macam laaaa syamsul yusoppp terjah blog I....



Antara perkara-perkara yang mengubah emosi takut kami kepada hilaian tawa non stop yang mungkin mengganggu konsentrasi manusia laen...tapi I memang rase tak leh nak kawal kelantangan vokal neh bila terlihatkan...

  • baju mak cik pauziah nawi sebijik baju kurung che nah.....kalau Liyana Jasmay yang pakai tak pe la jugak..nie pauziah nawiiiiiiii...hahhaha...adekah taste Che Nah sama ngan taste pauziah Nawi???? sila anda rungkaikan...
  • ada ghost buster muncul tiba-tiba sambel galas benda ape ntah kat blakang..I ingat die kalut nak vacum ape la time orang tengah ramai neh..tp che nah sound mungkin pest control kot..ho tak kesal la ape pun dikau..tapi jangan la muncul time scene dah nak di penghujung pas tu orang laen pakat dok sedih akibat sebuah kematian..I pulak boleh gelak non stop gara-gara ghost buster tadi...
Memang I tak menikmati ending dia...har la...asyekkk gelak je sampai la ke luar panggong!


Nampak macam berdedikasi pulak anak pak cik yusop kiter neh dalam filem Khurafat...dah kutip 4 Juta skang.....baru seminggu lebih...so kalau anda nak kan kelaianan serta tak nak tertipu seperti cerita Mistik...sila lah berkunjung ke pawagam berhampiran....

Before balik..tibai beli dvd 9 keping...biasa la...tuju kedai paberet jer...hah kat situ pun I sambung gelak lagi ngan budak penjual tuh...benciii aku tapi die kelakar....

"Kak...saye ader crita baikkkk punya...memang tangkap leleh gua gerenti...lagi-lagi kalau tengok ngan cik abang..(sambel buat aksi-aksi saspender)...hah nie kak..AstroBoy..khas tuk akak...laris di pawagam..gerenti punya..akak puas!" tolong lah ayat macam nak jual DVD lucah jer kat I...hahahahhaha



8 comments:

diri ini.... said...

aku pon xbekenan liyana jasmay jadik watak bini.. macam terlalu kanak2 je.. baek amek aku..eh!!

Anonymous said...

Sebagai Newbie, saya selalu mencari online untuk artikel yang bisa membantu saya. Terima kasih Wow! Terima kasih! Saya selalu ingin menulis dalam sesuatu situs saya seperti itu. Dapatkah saya mengambil bagian dari posting Anda ke blog saya?.

SYED NAHAR said...

situs tu apa mek? wah blog mek dah jadi bahan rujukan....

aku pulak yg gelak tak putus2 tengah malam ni bila tringat baju che nah sama ngan pauziah nawi! hahahaha..

misscrab said...

memang khurafat lah!. kejap sgt tak puaas takottt...
aku da geng ade cite di sebalik khurafat...

Anonymous said...

entah lah nahar...kdg2 anonimies aku rase cam spam jer..tp kalo betul...sy ijinkan anonimies ambek artikel sy tp sila credit to me :)

-Mek @ tuan punya belog-

Anonymous said...

tapi takottt jugak kan kiah...muahahaha...sampai la terbayang sabrina ali mcm pontianak!

-Mek-

SYED NAHAR said...

royalti jgn lupa mek!

Cik Faridah Huda said...

royalti apa? ooo...pasal situs tuh yeee...hehehehe..

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template