Tuesday, February 15, 2011

Tak Mboh Tido..Nanti Mak Ude!!!


Tue ayat mek kecik tuh..saat dok nanti mak ude datang tapi tak sampai-sampai sampai dier tergolek atas tilam ngan sendirinye...ciannn kat muchuk debab mak ude nie ye....mak ude gi menyantap dulu...tu yang lambat tiba kat umah mek kecik..plan baik punya nak bawak mek kecik jalan-jalan pegi tasek...tapi bumi KL ditimpa hujan...las-las mau 3/4 jam kena layan mek kecik tengok katunnnn...hadoihhh ngantuknyer...mak ude nguap beribu kali dah...tapi syiok jugak dengar mek kecik membebel...kejap-kejap nak jadi Angelina la..puas tanya angelina tu apa...tapi jwpn mek kecik..."Angelina lah!".....las-las baru taw angelina tu seekor tikus...tepuk tepuk bahu mak ude sambel cakap...nak!!! semua benda muncul kat tibi semua dier nak.....pas tu tak dan dok seminit citer pulak pasal miti mos..mini mos..oyel duck..deshi duck...doopi..puto...hamboihhhh semua benda mek kecik hafal....nyoh nyeh nyoh nyeh dier lam dielek ganu yang mmg sah-sah la mak ude terkebil-kebil nak paham :)

Cucu Mak Tok yang sorang neh memang jadi kesayangan ramai...kalo Mek kecik balik..wan tak berenti bawak ronda naik moto....Mak tok pulak p mana pun asyek ingat kat dier..mesti ade ole-ole punya....ari tu naik kameron pun...berlambak mak tok beli tok dier sorang jer...hissssshhhhh geram sungguh tengok mek kecik yang latest nie...gemukkkkk bukan main dier...rase nak gomol jerrr...tapi awal-awal tu eksyen dulu...dok buat chombbbbbbbbbb.....Mak Ude tepon mak tok pun diaer tak mo cakap...masih moody bangun dari tidoq!

Paling terkejut tengok rambut dier...hamboih u, rambut bakal afro nampak....eh Iman Najihah pun menerima naseb yang serupa...hari Ahad ari tu, jumpa budak-budak curly hair saje.....dah lame sikit, baru mau kawan mak ude....baru nak gesel-gesel bahu....baru nak duduk sebuak atas paha empuk mak ude ni...mmuaahhh...cayang dier!!! Afrina dah nak masuk 3 tahun...besar panjang kembong elok kiri kanan macam budak usia 5 tahun...tapi yang best bahase diri Adik!!!! siap lah u nanti bila dapat adik nanti...bakal diketepikan....

Eh memang geramm lah kat dier....dah la asyek ajak Mak Ude gi Sogo...balik kampung pun mak tok cerita bukak-bukak mata..terus ajak pegi Sogo...adekah ini disebabkan time dier kecik2 ari tu Mak Ude penah usung dier pegi Sogo..kena badi gamaknyerrrrr


Perott debab betollll...stress mak ude bila pegang..hehehe


Hah tu diaaa...berapa kilos la mek kecik neh skarang..
badan kejap gileeee...debab sangat! suke mak ude peluk dier...



Pishhh dier 3/4 jari ha...bukan dua okeh!


video

video mek kecik dok nari quek-quek donal duck...
entah la boleh loading ke tidak...harap-harap boleh...
suke nor tengok aksi mek kecik neh....
nie kalo tunjuk kat mak tok ngan wan...
mesti diaorang geleng-geleng kepala!
cerdas bukan main...cakap butir elok...
cuma dialek ganu kuat sungguh la.....

0 comments:

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template