Friday, March 27, 2009

SpaQ 2 Punya Hal....

Semalam...
memang semangat sungguh nak balik awal...
sebab SpaQ 2 Episod akhir......kena tengok!!!
kol 5.50pm....dah stand by kemas itu ini.....
sape saje yg ngah berYM ngan aku time tuh...
aku cut off...hehehhe..termasuk syed nahar...
actually ngah rancak berdiskusi kelayakan beliau tok berkerja
di MOY Publication or lebih tepat kampeni Majalah Ujang...
gara-gara tulisan beliau di blog dah umpama CERKOT dalam majalah Ujang...
juga kata2 nasihat yg dah lebih kurang cam Kak Esah menjawab.....
hahhaha....terpaksa gak tahan syed dr terus menghantar msg ym sbb aku nak balik...


terharu dan sedih....
bila aku org 1st yang shut down comp...tp menjadi org terakhir kuar dr opis...
ya...kebengongan PC aku mmg x dapat disangkal lagi.....
PC i x dapat shut down ngan baik....asssssssssseeeeeeeeeeeekkkkkk haaaaannngg je!!!!
tiap-tiap ari taw aku bergaduh ngan PC aku....bengang jerk..

Start enjin...trus blah.....
dalam masa yang sama...dok pikir...
nak lalu tol ke nak lalu jalan dalam...short cut...tp bakal mengambil mase..
sebab budak2 balik skolah...sure tersekat punya....
terlepas la nk tgk SpaQ kalo balik jalan tuh....
den..di selekoh merbahaya......
tanpa smpat berpikir lagi......
terus je masuk ke lorong yang akan ke toll.....
trafikk lancar....dan juga x tersangkut di trapik lite...
masih mengejar....menekan minyak...sambil mengerling ke arah jam digital di dashboard...
angka sudah menghampiri angka 6.30.....

selamat tiba di kawasan umah..
namun ternampak pulak kakak si penjual GORPIS.....
suasana sejuk dingin begini...amatlah sedap memepak goreng pisang panas...
x jadi masuk...lajak ke depan sket demi membeli goreng pisang....
sampai umah..parking kete pun sebarang je....sbb malam jap lagi nak kuar lagi...
aduh...nak kena panjat tingkat 3 pulak.....

Bukak je pintu umah.....

"Mummyyyy...SpaQ baru start!!!!"

fuh lega....x la lewat..lambat 5 minit ja....
slalunye..kol 7.10 pm baru dpt tengok SpaQ....
sbbnye...balik kot jalan dalam..sambel menyinggah mencari rezeki yg halal....

dapat layan SpaQ 2 episod akhir ngan aman...
sambel memakan goreng pisang....
umah aku kalo tengok SpaQ...or ape2 citer...mmg riuh rendah...
time SpaQ...masing-masing suke ajuk ape yang Marlia cakap....
biasela...kan ade slang sket!!!!!

layan ar citer neh...mmg nk tgk sangat ending dier....
agak sebak gak time tgk scene Datin Sofiera ngan Melissa...
aku ngan Che Nah bukannye buleh...suke teriak....!!!!
ok la ending die...tp memang dah tau akan ader SpaQ 3....

aku x la fanatik sangat ngan SpaQ......tapi tetap layanzzzsss....p~


4 comments:

::DNaZ:: said...

Ayat marlia yang power "ZeFFFFFrul" tekan skit zeFF tu..haha.aku pon excited tgu episod last semlam.Haha wabak spa Qiukkkk.

Cik Faridah Huda said...

yezza..hat tu power tuh....ayat BI toksah crita la....uiihh..cam minah salleh maner je...ke Cik Minah anak Haji Salleh.....

oo...patut ar..ang mesti smpi umah ngan tenang kan sbb ang abes keje awai...aku je kalut..terkejar2...

SYED NAHAR said...

goreng pisang? nak POW?
*satu lagi kosakata seratas*

Cik Faridah Huda said...

ye said...aku lupa ayat paberet tuh.....padahal slalu sebut.....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template