Wednesday, March 11, 2009

UdaNg MenTeGa Sos Bawang Puteh Singapore


Bahan-bahan :

500gram Udang Harimau

6 Ulas bawang putih (ditumbuk halus)

1 kiub Pati Ayam Knorr

3 Biji Cili Hidup

2 Sudu besar Mentega

Minyak

Daun sup/daun bawang sebagai hiasan


Cara-cara :

1.Goreng udang secara deep fried sehingga keemasan, asingkan udang yang telah digoreng




2.Panaskan kuali, masukkan mentega. Bila mentega cair, tumiskan bawang putih yang telah ditumbuk tadi sehingga naik bau. Masukkan cili hidup dan juga kiub ayam. Kacau sehingga sebati.

3. Akhir sekali, masukkan udang yang telah digoreng dan gaul sekali lagi.
Siap untuk dihidangkan.Hiaskan dengan daun sup and daun bawang



Inilah hasilnya!!!!

0 comments:

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template