Tuesday, May 18, 2010

Asam Pedas Fiskies Setiawangsa

Hujan nun di luar...tadi kol 6pm, I turun dah....memang gigih la nak lari p kat kereta...tapi hampa dan kecewa lah....coz hujan sangat lebat dari koi 3 sampai la skang neh....dok sembang-sembang ngan Stanley kat bawah jap...dia pun dah gigih angkat kaki seluar nak lari...I pun panjat la balik tangga-tangga kejayaan di opis nie...x leh nak lari..I pakai wedges bertumit agak tebal....takut terpeleot jer nanti...dah la hujan lebat...keta plak jauh..lagi malang...alarm kereta tak leh guna dah akibat pelanggaran kenyal ngan machaaaaa tuh..terus efek segala segi..dok gigeh lock an unlock keta by manual je ha diriku ini.....

On balik pc...terus rase nak hapdate belog lagi....kali ini nak menceritakan kisah pertemuan kami kat asam pedas hari Ahad nan lalu...sebenarnya dah banyak kali Syed ajak..tapi I je yang suka KIV...hehehe..tambah-tambah pulak las week demam Piala Thomas kan...lagi la semedang I nak KIV...tapi yang sebenarnya...kepingin gile ngan asma pedas melaka neh...suka membayangkan kuahnya yang pekat serta kepedasan tahap melampau...sangat nikmatlah jika dapat menghirup asam pedas ini ketika hujan lebat...sruuuppp...sruuupp.....nikmat hoih!

Asam Pedas on pada hari Ahad Selepas Maghrib...setelah Piala Thomas melabuhkan tirai dan ketika semangat rajen nak drive menerjah diri...kalau ikut laluan tuh..memang USJ ngan Setiawangsa agak jauh...tapi apa boleh buat....tuntutan hawa nafsu ini tidak dapat dikawal lagi...start je enjin tuh...hahahahha....semalam time pegi kenduri Abby...I ajak Kak Ekin join skali..ye la kalau dah beliau x de aktiviti di mlm Ahad...moh le p makan-makan ngan I kan...Time nak keluar dari rumah tuh...dah memang berangin dah...mungkin bakal hujan malam nieh...terus masuk KESAS...dan singgah amek Kak Ekin kat Sri Petaling....dah rintik-rintik dah time tu..and i taw la Kak Ekin tuh..berderet msg beliau antor....weh akak sabor la..nak sampai dah neh..bak kata pepatah yang tak diiktiraf..kentut pun bleh dengar...hahahha

Den meneruskan perjalanan ke Setiawangsa...cam besa la...dah masuk MRR2..terpaksa la bersesak...bila nak aman pun tak tau la....tak pasti sampai kat Asam Pedas kol brape....yang pasti we oll dah sampai...tapi Syed belom sampai lagi padahal dia lagi dekat...sokmo gitu...musti tiba lambat...alasan kali nie..p ambek Kak Wan ngan Emma kat Jalan Duta....Niat nak makan asam pedas memang lah termakbul..tapi..huwaaaa...mula2 sampai tuh...x de tempat...yg bahagian dalam full...tinggal kat luar je..tu pun kena tempias hujan...terpaksa la we oll dok sambel ambek angin luar yang kian lama kian menusuk ke tulang belulang.....fuhh...selamat pas tu....ade free kat dalam....hehhehe....


Puas tunggu Syed, kak Wan and Emma tiba....amboihhh...lama sungguhhhhh!!! sampai makanan yang kami order pun dah tiba.....baru depa nak sampai...eh satu je kelemahan kat sini..meja kecik!!! jadi terpaksa makan sate cepat-cepat akibat tak cukup ruang nak letak yang lain...dah la set asam pedas berjela...memang makan berhimpit-himpitan la jawabnya kami malam tuh...


Sampai-sampai ja....terus bukak gosipppp...hahahhaha...gituelah selalunya....sampai x dan nak telan...dirempah-ratuskan pulak ngan pelbagai jenis cerita yang lain....tapi kena hati-hati sket...nie asam pedas weh...teruk jugak kalo tersedak!!!!!

Ini menu paberet di Asam Pedas....nama pun asam pedas...haruslah pesan set asam pedas...seperti yang dah diceritakan pada entry lalu...boleh klik en3 ini,ASAM PEDAS MELAKA..set asam pedas akan di datangkan seperti dibawah...plus air sirap selasih....telur dadar tuh che nah tambah...nak tambah side order yang lain such as Ayam goreng kunyit pun bleh jer....
Malam tue...Che Nah order asam pedas ikan kembong...and yang lain pilih ikan pari...I ngan kak Ekin pilih nak makan western.....tapi kuah asam pedas Kak Wan I chop tuk dihirup...hahhaha...syiok betoiii...

Nasi putih + telur masin + ulam-ulaman sket + sambal belacan....

Telur dadar...meriah betoi hiasan...

Asam pedas Ikan Kembong....

Kasi tunjuk sikit...Asam Pedas Ikan Pari...isi yang dia kasi memang besar..

Side order yang memang wajib...Satay Set!

Air tembikai susu...ye..bukan honey dew ye....
tembikai merah tu jer..campur susu...keh..keh..keh...
air orang lain i x snap pun..sbb kami kan tak cukup ruang...air terpaksa letak tempat lain..

Ini akak Ekin punya....Dowry Fish fillet may be pan or grilled...
nama penuh...tak ingat....panjang sangat...short-term memory...
sodap kan akak!!!


and yang nie..tuan belog punya....
Grilled Lamb chop...ade yang special and ade juga yang biasa...
I pilih Grilled sebab suka rase part2 yang dibakar....
nice...tempting me too much...
I lah yang makan paling lambat...hahaha...nak habeskan satu slice pun lambat..
ha la...asyek gelak jerrrr....dah tu offer kat orang len depa x mau pula...
masing-masing dok sebut...
"Sebab dia adelah seekor KAMBING"
mujur selera I tak putus okeh...I dulu-dulu pun x layan lamb jugak...
sebab pernah terkena skali makan lamb yang sangat rase kambing...dah la time tu tengah makan tuk bukak posa....lama jugak nak pulihkan keadaan...sampai la makan kuzi kambing kot yang mak cik masak...pas tu baru bleh makan balik...heheh...thanxs to mak cik and pak cik yang suka buat grilled lamb kat umah diaorang..pak cik I kan Western Chef...hahaha...

Tiba time nak balik...tapi hujan sangat lebat...nak tak nak kena balik la jugak dah dekat kol 11 lebih dah...mata pun dah mengannnnnnn...tuk! bertarung nyawa la jugak time drive nak balik tuh coz mmg hujan sangat lebat and ader beberapa kawasan dah naik air..ohh mujur la tak balik kot Jalan Jelatek tuh...kak ekin kate beliau penah stuck kat situ akibat air naik....MRR2 pun dah naik air...apetah lagi jalan bawah...okeh...Civil Engineer ader nak bagi komen??? ape nie...sistem perparitan di Klang Valley sangat lemah okeh...jalan banyak kan main dok bina tak berenti...mujur sampai umah ngan selamat jua akhirnye...mandi-mandi dulu sebab kena ujan..den terus booommmmm...lena la apa lagi...

PS3: kawan-kawan..I masih tak dapat lupa kat dat lady yang habes daring malam tuh...ape masalah beliau yeppp...kenapa dia berpakaian begitu...kenapa..kenapa...dan kenapa....nak je I tolong tarikkan ape yang patut...huh! tapi tak guna juga....hat lain terbukak...kah3x...

5 comments:

MiSsHaZeL said...

sampai2 xdan panas punggung gosiiiiipppp dah...hehe

SYED NAHAR said...

uishhh! sebab tu mek ajak aku makan..sebab nak bergosip tapi keadaan malam yg hujan buat aku kurang enzim gosip! hahaha..

Cik Faridah Huda said...

tak pa la..janji leh makannn...hehehe..gosip itu harusss setiap kali jumpa....keh3x

diri ini.... said...

telan air liur aku pagi pagu neh... perlu ke aku berlari ke setiawangsa malam neh???

Cik Faridah Huda said...

harussss....

wpun aku reply komen lambat 2hari..kih3x...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template