Monday, May 3, 2010

Malam Minggu Di William......


Selamat Cuti Hari Pekerja!! erkkk...masih belom terlambat lagi tuk diucapkan..wikend ari tu malas betol nak menjengah laptop...lebih suka berhibernasi di bawah blanket aje....seriyesssss! ucapan hari pekerja tuh ditujukan khas buat semua rakan-rakan yang gigih bekerja...chewaaahhh...jap nak pikir..ade ke yang masih study???? ohhh ade kot...sambung master and PhD, gigih sungguh mereka...nape la aku x macam tuh...lepas submit Projek Sarjana Muda..terusss zappppppp tutup segala nota dan buku ilmiah...kebarangkalian nak further study buat mase ini adelah 0.0000001%..yeah...harap maklom..malas...eh ucapan ini juga ditujukan kepada semua surirumahtangga...uiiiihhhh tugas para suri rumahtangga neh..memang lagi sibuk lah sebenarnya...den memang dah menjadi cita-cita azali, teringin jugak nak jadi housewife fulltime....entah boleh entah tidakkkk...okeh..okeh..jangan melalut...

Memandangkan hari sabtu nan lepas tuh labour day, mmg i dan rakan-rakan seperjuangan mempergunakan coti tersebut semaksimum yang mungkin....asek nak berhibernasi je kejenye...cuma hangen sket je coz seawal 8.30 pagi...i dah terjaga akibat pancaran cahaya matahari di sebalik sliding door....lepas tuh sayup-sayup kedengaran bunyi rancangan kartun walt disney dari peti talibesen....kecik2 dulu memang gigih bangun awal semata-mata nak tengok siaran2 kartun paberet...ari Sabtu kan full dgn rancangan kartun...ultraman lah..kfc hour la..alam ria cuti sekolah la...etc.....

Guling-guling kejap...bila dah sampai seru...terpaksa la bangun..biasa lah..mendidik diri jadi isteri solehah la apa lagi...pas kitaorang lunch semua...owh menu lunch pada hari tersebot adelah Portuges Grilled, sayur sawi and kerang rebus...huuuiiiii berangin giler bila terkena kerang elok dicampur ngan kerang busuk!!!!! memang terpaksa pilih-pilih..tapi pas semua dah makan...i terus je buang baki kerang tuh walaupun ade setengah mangkok pirex lagih...lepas lunch, sambung berhibernasi balik...memang aktiviti berjimba tak masuk lam schedule Labour Day walaupun Tokio Hotel perform dekat One Utama...bajet cam bleh masuk jer...hik..hik..hik...hibernasi..hibernasi..hibernasi......kena plak petang hujannnnnnnn.....lagi la mata bagai digam-gam....

Malam kami decide nak p dinner kat William..wohhhoooooooo....weekend neh memang melantak je kejernye...sangat banyak makan...tengah malam semalam bleh plak melantak Domino's pizza........huiiiiiiii...hormon i mmg tak stabil.....nak-nak pulak bendera jepun tengah berkibar....meroyan macam-macam la start dengan asam pedas ikan pari yang kena charge dekat RM7 ringgit kat mak cik sesenduk...bersambung plak ngan jagung rebus...selalu beli setongkol je...nie bleh plak beli dua tongkol...haiyarghhh!!!!

Kami pegi berempat....dah mmg berempat jer pun...lagi pun esbok tu bukannya banyak bahan mentah dah pun..dah ujung bulan...sampai-sampai william memang lost idea nak makan apa...yang pasti...tekak i x der selera tuk sebarang jenis pasta....harap maklum...den, tanya-tanya Uncle...uncle suggest beberapa menu....dan atas persetujuan ramai...kami pun pesan makanan-makanan di bawah saje....

Nasi Goreng Assam Phol.....
kaming with squid goreng tepung yang rangup, udang and sambal!
Pada hemat lidah i...Udang digoreng garing kemudian dicurahkan
kuah lada hitam yang dicampur sedikit asam memberi kesan masam..
hahaha...tak leh nak describe..tak pandai...tapi i suka, sedap!

Roasted Chicken With Cous-Cous...
bunyi macam dah angin kus-kus....
rase cam tak nak makan ayam pandan malam tuh coz slalu sangat dah makan...
nak pesan grilled lamb che nah plak tak mau....
den kami pilih lah seekor ayam yang dipanggang bersama herba yang dikenali sebagai cous-cous..ade potatoes salad and malays salad lengkap dengan capsicum dan sebagainya...
little bit spicy and keMelayuan sket...tapi isi ayam tuh mmg lembut bangat hatta di bahagian dada sekalipun..........

Okeh...tak habes..bungkus saja yang ini..
i taw la nak buat apa esok pagi :)

Nan Cheese Caramel as a appetizer....

Nan cheese tidak pernah mengecewakan i...

Dari kiri..cepaaaaattt jalan...
Strawberry Banana Blended...Honey Melon Milk Blended and Avocado Blended...
hoh...lupa nak cakap...strawberry banana memang sangat manis and milky....
time che nah sebut tuh...takkan nak kata tak yah order hat tuh sedangkan Uncle ader sebelah..nak buat bahasa isyarat pun macam dah x sempat...

and dis is mine.......
hari tu pegi tengok dah pelayan dier dok bawak kuar antar ke kastemer...
tapi nak order tak taw plak nama apa...
kali ni tekad nak order..kebetulan pelayan dier pun ader sebut...
nie namanya AIR SODA...
gabungan yang sungguh berkhasiat..p la try...
ade mint leaves..ade lemon..ade asam boi...ade longan..ade air soda...
and jangan terkejut...ade beberapa batang serai...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
tak cayerrrr?????
'
'
'
'

''

'
'
'
ni ha....tengok sendiri....

rase sedap....tak pelik pun...
light je rasanya....and yang penting...kurang manis!

2 comments:

.::haS::. said...

bende2 yang bercheese ni memang melelehkan air liur aku..

Cik Faridah Huda said...

really tempting you rite???? hehehehe....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template