Tuesday, July 1, 2008

Lagenda Budak Setan De Series...

Lagenda Budak Setan..... Katerina.... Lagenda Berakhir.....

fuhhh.....novel berhantu yang penah aku miliki.... and ma
sih dalam simpanan aku sampai skang......
mule2 jus ada Budak Setan 1,2 n 3
je....
when Ahadiat Akashah compile
kan skali....
aku beli lagi novel tuh...kaler biru keungu-ung
uan....
yang lagi satu versi kertas kuning pun ader gak....
betapa fanatiknye aku ngan citer Ahadiat yang satu nie.....

mule2 aku malas je nak laya
n....
sebab tak tau tahap kebes'annya.......
aku kenal novel nie pun dari kawan
lelaki aku...
siap kutuk dier be4 aku bace........
but when aku dah bace......

argh.....serius...aku memang dah masuk lam citer penuh lagenda nie...
x tau la pegang watak ape...
yang pasti aku dapat bayangkan ia dalam keadaan yang sebenar...

betapa indahnya garapan novelis terkemuka nie...
mampu membawa pembaca sama2 menghayati kesengsaraan n penderitaan Kasyah...
dan betapa setianya Kasyah kepada o
rang yang dicintainya...
uhuk...uhukk.....
Im really impress wif dis novel...
Bermula dengan perangai Setan Kasyah di zaman sekolah...
C.I.N.T.A.....
telah menukarkan Kasyah menjadi pencita
agung.....
menemui cinta hati bernama Ayu...
menganyam impian bahagia bersama...
menyulam rindu berdua....
aku masih ingat betapa sukarnya Kasyah d
i saat dia berduka..
Betapa bahagianya Ayu dapat memiliki Kasyah biarpun seketika...
betapa comelnya Athirah buat hati Kasyah..
bukti cinta Ayu dan Kasyah...
Begitu juga dengan Kate........

Insan yang terlalu mengharap dapat memiliki Kasyah selepas Ayu...

Along, Mak, En Sophian...n etc...
Every character.....mmg mengkagumkan aku.....
and then I am addicted to know what will ha
ppen next.....
den...muncul Novel Katerina......
kalo x salah aku...time tuh I was 18 years old.......
all about Kate....
Kate yang cuba mencuri hati Kasyah.....
walaupun Kate tahu ayahnya itu x kan beri peluang..
tok Kasyah menjejakkan diri sebagai menantu d
i rumah besar itu...!!!



lama aku tunggu pengakhiran citer duka nie.......
lambat sangat aku rase......
Last skali...Lagenda Berakhir....
cam sedih lak.....
aku beli kat Kedai Buku Jalan TAR...
act..just drop by..tetiba ternampak plak novel...
trus beli....

tapi ramai pembaca x setuju sangat nga pengakhiran citer nie...
urmh...dunno y....
but Ahadiat Akashah......
u're really wonderful...!!



Love 2 read novels from U........







9 comments:

luvida said...

cite ni mmg superb abes.
saye pon minat.
saye beli yg compile punye tebal gile tu.
da 3 kali gak khatam :)

shaqq said...

act. fes beli lagenda bdak setan coz nak adiah kat mom . ending adiah kat diri sendiri . mak x baca . tebal sgt. at that tyme , im 10 or 11 ohh . now im 16 .and dah khatam all 3 series . hahaha. cant wait for the film . :)))

tumpanglalu said...

salam..

saya search lagenda budak setan utk dijual dan seterusnya smpai kt cni. apa mungkin saudari mahu menjualnya?

Cik Faridah Huda said...

ekceli n3 neh dah lama...x sangka pulak ade yang masih komen..hehhehe

to luvida : akak pun mmg addicted habes ngan citer neh...setiap kali ade org pnjam novel budak seta..sure susah hati..coz nove Katerina penah ilang...and akak terpaksa beli semula for my collection...

Cik Faridah Huda said...

to shaqq....

ooo..kire bace mcm coincident la....
same wif me....at first...x rase nak bace pun..siap kutuk and rase malas nak bace...

hoh skali bace...terus angau!!!

Cik Faridah Huda said...

to tumpang lalu....

saye tidak menjual..sy hanya membeli..hehehehhe...mane leh jual...koleksi kesyangan ooo....
try tgk kat kedai buku besar2 as Badan Cemerlang...masih banyak kot....

btw...i dah buat lwtn balas kat ur page....keep in touch

tumpanglalu said...

Badan Cemerlang? maaf sy lgsg x arif :) nway thx utk lwtn balas! k.i.t!

Velzevul' said...

huhu. sesiapa ada link utk download ini novel di internet. tolong2...

faridah said...

to tumpang lalu ~ Badan Cemerlang tu di Angsana Johor Bahru...hehehhe

to Velzevul ~ ya..siapa2 ade link..sila paste link kat en3 nie juga ya...maaf velzevul...sy pun x tau dia punya link..heheh

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template