Bahan-bahan
500 gram udang harimau
1 labu bawang besar dipotong bulat
1 cawan perahan asam jawa
Gula dan garam secukup rasa
Minyak untuk menumis
Bahan Kisar
5 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
10 tangkai cili kering
Cara Memasak
1. Panaskan minyak dan tumis bahan kisar sehingga pecah minyak.
2. Masukkan air perahan asam jawa, gula dan garam secukup rasa.
3. Akhir sekali masukkan udang dan bawang besar.Gaul sehingga rata dan biarkan mendidih.
Sedia untuk dihidang.
500 gram udang harimau
1 labu bawang besar dipotong bulat
1 cawan perahan asam jawa
Gula dan garam secukup rasa
Minyak untuk menumis
Bahan Kisar
5 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
10 tangkai cili kering
Cara Memasak
1. Panaskan minyak dan tumis bahan kisar sehingga pecah minyak.
2. Masukkan air perahan asam jawa, gula dan garam secukup rasa.
3. Akhir sekali masukkan udang dan bawang besar.Gaul sehingga rata dan biarkan mendidih.
Sedia untuk dihidang.
0 comments:
Post a Comment