Monday, July 27, 2009

Belasungkawa Yasmin Ahmad

Pagi nie bukak blog...lihat di side bar...banyak kisah tentang pemergian arwah Yasmin Ahmad...terutama dari Pak Nil and Bro Afdlin....rase kejap je...dapat taw arwah pengsan kat TV3...masuk medical centre..did the operation....den coma....and finally...she's gone....cepatnye...so surprised.....bajet menulis macam la aku nie kenal sangat ngan Yasmin Ahmad....x de kaitan langsung...cuma sangat suka ngan sentuhan arwah dalam citer Sepet, Gubra and Mukhsin.....!!!

Untuk pilem Gubra tuh...tak taw la brapa kali aku putar VCD tuh...something and awesome!!!
Memang lengkap sentuhan arwah...nilai kasih sayang antara family...komuniti...dan juga diri sendiri.....serta lawak yang sememangnye...kelakar dalam diam dan tak disangka! tu la..aku x pandai nak tulis panjang2 dari sudut penggiat seni...boleh komplen dari ape yang telah dilihat sahaje....hurrmmmmm...mesti dah x de citer sebegitu lepas neh....criter yang mengambil kira pelbagai aspek...tidak hanya fokus terhadap satu je jalan crita....

And past 2 months....Yasmin Ahmad melepak makan betol-betol di belakang kami....
She deserved to be @ high class restaurant or any hotel lobby and cafe.....
Tapi beliau hanya melepak di kedai tepi jalan yang sememangnya sejuk dingin tanpa bumbung....penoh habuk kerana sekadar di tepi jalan...and tak de privacy langsung coz bising giler ngan kenderaan warga kota yang x pernah surut even jam dah menunjukkan dekat kol 12am.......that's Yasmin Ahmad!!!! rasenye...arwah x penah kisah dengan kedudukannya sebagai Pengarah Filem Malaysia yang terkenal....I know she got a very kind soul...even she never say hi towards me....but when I saw her...that's a smile on her face....thanxs Yasmin!!

Tak terlintas pun nak buat N3 pasal Yasmin Ahmad after melepak malam itu...ye la kan..dok kat sini..kalo jumpa artist...dah macam x de mende pown....x de la cam peghak sangat...almaklumlah....ia adalah amalan biase...hoh..kalo rase nak p mintak signature tuh..aku pulak yang rase malu ngan diri sendiri..hahahha...so..abaikan je....diaorang pun perlu hidup lam komuniti..perlu juga ke pasar malam sekali-sekala....nie..bulan puasa neh...berkunjunglah ke mana2 Bazar Ramadhan...sure terselit juga depa dok beli makanan...especially area USJ 4 , Damansara n TTDI............

Back to the story setelah sekian panjang ku melalut sebentar pasal artis Malaysia.....
Bila tengok berita yang Yasmin Ahmad dah tak de....barulah godek2 file tuk cari pic yang kitaorang snap ari tu yang dengan tidak sengajanya..terlekat muka arwah...walaupun ia agak gelap dan x menarik sebab tempat tuh..memanglah gelap..tidak disinari langsung ngan lampu-lampu neon pelbagai warna....hmmmmmm...selalunya..opertation tiba2 yang perlu dilakukan sebegini...memang mengundang risiko...dan selalu..pesakit...tidak akan dapat bertahan lama.....fly back to my old memory.....benda yang sama terjadi dekat my late boyfriend......sedih bila terpaksa membenarkan operation dijalankan secara tiba-tiba...dan hasilnya...tidak seperti yang kita harapkan...dan yang paling teruk...bila kita tidak bersedia menerima kehilangan itu...!!!!sangat teruk impaknya.....biarlah sekali sahaja dirasakan sepanjang hidup ini...sungguh...aku x nak rasa detik itu lagi....

Kepada keluarga arwah Yasmin Ahmad...salam takziah diucapkan....
Al-Fatihah.....

7 comments:

SYED NAHAR said...

ko snap idung si minah serawak tu lagi jelas pada muka si yasmin..hehe.

Cik Faridah Huda said...

asalnye mmg la nak snap si minah Sarawak neh...tp tiba2 die buat aksi spastik pulak dah...hahaha..sori la..gambar minah Sarawak kurang sopan!!

NenekPenne said...

blog yasmin ahmad tinggal kenangan

rupanya dia punya house dekat dgn my house...i mean dalam kawasan USJ jer...

SYED NAHAR said...

mana umah dia? pesal status dia mcm pelik je aku baca kat tenet..betui ke wei??

Cik Faridah Huda said...

Nenek Penne...
may be somewhere around USJ 19 to 22..am i rite?

Cik Faridah Huda said...

Gosip betul ang neh syed...status apa?apa yang hang bacer???let's share with me...

past is past....
and she already married dear to a man...

SYED NAHAR said...

tu ah..ah lupakan...

tak nak tgk cotton ke wei???

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template