Wednesday, July 15, 2009

Mix and Match....

"Weiiiiiiii....x dak baju nak pakai esok!!!" mek mengeluh di tepi deretan baju beliau...
"Haaaaa Mekkk...aku pun sama Mek...x tau nak pakai ape"disampuk oleh Wes yang sudah enak berbaring di pembaringan......

Cam tu la orang pompuan....baju bergantung sampai nak roboh almari pun leh kata x dak baju lagi...
sifat semulajadi Wanita...tidak pernah cukup...hehehhehe...asal keluar...nampak baju santek sket...mula lah nak tambah koleksi.....

Teringat kat cerita yang Dr Masitah Ibrahim sampaikan dalam ceramah beliau suatu waktu dulu....

Encik Mat : Aih Husin....buat kenduri ke? sampai hati x jemput saya...
Encik Husin : Kenduri??? x de angin..x de ribut neh..mai mana cerita saya buat kenduri hari ni...
Encik Mat : Tu...saya tengok kasut penuh sangat....ingat kenduri la kot...
Encik Husin : Ha..kasut tu....emmhh...bukannya kenduri..tuu semua kasut BINI saya....

Hik..hik..hik...

Berbalik kepada N3...sebenarnye...x de tujuan pun....
Juz nak buat Mix and Match shawl ngan anak tudung je.....
Sian kat Silk Shawl aku neh..lama dah beli..sekali pun belum bawa beliau melihat dunia luar...
asek terperap je lam bilik......
Sebenarnye...aku suka corak2 Silk Shawl...tapi x sangka la pulak..time nak pakai susah ya amat...
kalau pakai tanpa anak tudung....silap2 pin di bawah dagu...bleh jadi dah sampai ke telinga tanpa sedar...
Jatuhla imej cam nie...tu tak termasuk lagi ngan digelakkan orang....tu pun kalo org tu jenis yang memerhatikan kiter....

Godek-godek gobok...jumpa la benda nie...siap berhabuk...nampak sangat lama terbiar...



Den...decide nak pakai Silk Shawl yang ini....
Ade lagi satu corak bunga vantage....tapi tanah puteh....
so..tak sesuwai sangat sebab nak pakai baju blouse merah....


and the result..........






@@@@@@@@@



Please scroll down........



@@@@@@@@@@






Please scroll dowwnnn......









@@@@@@@@





Buleh la...terletak la juga dengan ade bantuan anak tudung keras neh...
kalo x...sure aku rase cam orang x betul je pakai shawl jenis nie...
anak rambut asik terkeluar la..apa la....hangen jerk.....

Tapi....bertahan dalam kereta je...hahahha
sampai opis....aku alter balik.....
kasi anak tudung tue nampak..and juz lilit je...huh
lebihannye...aku masukkan lam baju....
tu je la caranye nak bagi ia lebih kemas!!!

4 comments:

SYED NAHAR said...

shawl lal'quila apa habaq? dah buat alas tv ka? hehehe..

naematul.ismail said...

santek~

Cik Faridah Huda said...

x sampai hati aih nak buat alas TV...
ada elok dok gantung.....
tunggu masa nak pakai ja!!!

Cik Faridah Huda said...

naem.....

saaaannnteeekkkkkkk...hehheehehee

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template