Wednesday, July 1, 2009

Turn Aku pulak menggelegak....

Tak taw releven ke tak N3 neh...tapi rase nak tulih jugak.....
walaupun aku sering mengingatkan diri sendiri agar mengambil kire keadaan sekeliling sebelum menulis...agar tak mengguris perasaan sesiapa...tapi sejauh mana la kita dapat menjaga perasaan orang tanpa mempedulikan perasaan sendiri kan.....??

Dah lama aku perati...dah lama aku pendam...dah lama aku rase....
sekadar buat tidak tahu...sekadar melihat apakah tindakan seterusnya......
mudah untuk yang melakukan...tapi tak mudah untuk yang menerima tempias....
tolong lah Mek...jangan baik sangat....baik itu batasan ok...!!!
Tapi selalunya aku akan berlagak biasa...umpama tiada apa yang berlaku...
walhal aku tahu hal sebenar.....jika aku pedih.....pasti orang yang kena turut bertambah pedih....
x pasti apa yang aku ingin luahkan...cuma aku tiba-tiba rase saket hati.....
bercakap tanpa batasan serta tiada usul periksa...memang buatkan aku menggelegak...
aku boleh je bertindak kejam di sini...menulis sesuka hati aku.....menulis mengikut rase amarah aku...
tapi kenapa aku x pilih begitu???? sebab aku rase...aku masih ade ramai kawan yang sayangkan aku...betoi ke???harap-harap begitu la...sorang kawan pegi aku memang tak heran terutama yang jenis x reti nak jage perasaan orang..go to de HELL..babeh, please!

Aku dapat rasekan..orang sering lihat aku seperti yang tak punya apa-apa...mudah diperlekehkan...atau mudah digunakan....hohohohoho...sila ubah presepsi anda selepas ini...jika berniat nak merendah-rendahkan aku..sila tarik balik sebelum aku pulak buat balik kat anda...apa...ingat aku x berani....????? aku boleh buat....never underestimate me ok....cuma hati aku seringkali bersangka baik kat orang....selalu abaikan kejahatan orang......tapi Mek ader limit...mula-mula memang aku tak kesah...bila dah sampai limit.....aku akan meletop...time tu....aku takkan hiraukan ape2 lagi....ade yang dah penah kena....juz say GoodBye je la to me....ingat aku patung yang x de perasaan kerrr?????

Ye...aku mengaku...aku mmg jenis yang suka simpan dalam hati....sebab aku x suka kecoh2...
tapi bila sekali aku balas...agak sedap la....memang pedih jugak ...peduli apa aku..u deserve it rite? u yang buatkan aku cakap begitu.....singa x mengamuk kalau x dikacau hidupnya....aku memang hangen ngan orang-orang yang suka mengata orang tanpa usul periksa...berlagak bagus...dan tiade rase hormat kat orang lain...bukannya aku minta hormat macam anak raja...hormat seket pun jadi la....bila dihormati..bibir aku akan terus terukir senyum...tawu x betapa besarnya nilai HORMAT ituuuu...????
balik-balik kite je kena hormat die...balik-balik..semua kena jaga perasaan dia...balik-balik...dia je yang bagus semua hal....hey....BOLEH Belahhhhhhhhh llllllaaaaaa!!!!!!!

Lagi satu yang buat aku hangen...bila orang main seranggggg je via HS.........
Hellllloooooooo...i pun dah lama x de nombor u...suka-suki u je eh.....nak cakap i nie yang jenis lupa kawan.........skang nie...aku nak tanya...salah aku ke bila orang berdiam diri sekian lama tetiba muncul ngan ayat-ayat nista menyentap perasaan aku!!!! Ape...ingat aku owner Pertubuhan Kebajikan pelajar ke ape nak amek tau hal peribadi masing-masing...kang terlebih amek taw kena marah jugak...manusia nie...memang x sedar diuntung!!!! at least..aku dah reply msg tuh..kira dah cukup bagus ar wpun aku rase macam membazir credit jerr.....x yah ar nak sound-sound aku sebegitu...suka hati la apa aku nak buat ngan klik-klik aku yang lain....kalo nak rase kemeriahan bersama...availablekan lah diri...ini tidakkkkkk...asek aku je nak kena pujuk rayu la..ape lah....igt ni zaman skolah rendah ke nk main pujuk2...x kuasa I....kang aku cakap kiter x sama level...kecik hati pulak...ishhh...payah betoi...kalau level dah x sama...terima je la hakikat!!!!hambek engkau......walaupun aku taw..aku nie x hebat mane..tapi...aku x pernah rendah-rendahkan orang...kalau aku nak...aku boleh buat anytime...!
cume aku nie...tak termasuk dalam golongan macam tuh....

sebenarnya...aku nak mengarut lebih panjang...tapi...mood aku dah mati....
rase terkilan sebab ade org2 sebegini dalam travelog perjalanan hidup aku yang tak seberapa neh...
jika kengkawan lain yang terima tempias begini...harap tabah je la...
kita nie manusia lemah...x mampu nak puaskan hati semua orang...
segala tindak tanduk kite memang sentiasa diperhatikan....
Buat mereka yang sentiasa mengingati aku.....terima kaseh.....
Memang...kini aku sudah menilai erti persahabatan yang sebenar.......
terima kaseh kerana memahami aku...dan sering menyokong aku......
aku akan hargai sedaya yang aku mampu......

Hidup ini akan lebih tenang jika tiade orang busuk hati..cantek pun x guna jika hati berulat dendam....
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuussssssssssssssssuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!
Boring ah nak amek taw pasai manusia yang pra-matang neh....









20 comments:

mrs hunnybee said...

sabaq mek...jgn jadi singa...takoott...

JustAgurlzNotAprincess said...

ileks2 mek.......check in nu...
bilik kosong tuh...hehehhe

Cik Faridah Huda said...

mrs hunnybee n princess...:
Meroyan tanpa sebab...hahahahhaha

::DNaZ:: said...

Turn ang pelak meroyan..haha..sabaq..itulah, nk puaskan hati semua org, manalah kita mampu..idok?

Cik Faridah Huda said...

kadang2 meroyan bes gak..sbb aku lame dah x meroyan mahupun berasa batu di hati...adekah aku semakin baik,cemerlang, gemilang lagi terbilang achik???

MiSsZiLa said...

rilek2,jgn lagu tu.jom kita pi berfoya-foya...haha

Cik Faridah Huda said...

kiter goyang Inul yukkkk...

SYED NAHAR said...

apa komen mereka:

azwan ali : bagus! aku suka ko meroyan. diorang nak busuk hati ke, nak kacau periuk nasik aku ke, ada akuk kesah? hanjj...

dr masitah : keutuhan masyarakat madani dijalin erat melalui silaturrahim. pupuk semangat melalui kasih dan sayang. orang yang hanya tahu mencari salah orang lain itu bukan aset masyarakat madani mahupun hadhari.

mas idayu : esok la aku baca abis, tak paham sangat. lain la kalau penulis highlight sape yg dimaksudkan. baru aku ganyang cukup2.

nadia mustafa : tak kuasa aku tau!!

jaclyn victor : jangan lupa dapatkan cd yang original...**oii salah soalan la ko orang tanya lain** weh sorry! tak perasan lah..hahaha..

afdlin shauki : jap la, aku dalam toilet nih. nanti aku call balik..10 minutes!

adlin aman ramli : dia..dia ..dia orang mcm ni tak perlu hidup. kita tak perlu dia. sampah.

m daud kilau : ohhooooooooo hoooooiiiyyyyyes!!!!!!

marion counter : dont forget to catch malaysian idol every thursday 930 pm only on 8tv.

sharifah aini : kak pah dah rasa semua ni. yang penting hati ikhlas? keredhaan (mention sebutan huruf dhatt clear skit) itu juga penting. kita redha dengan hidup kita tapi mereka yang mengganggu itu hantu.

ifa raziah : dari ko meroyan tak tentu pasal tu baik ko sapu toner produk serifah aku ni..kot2 buleh kurang kesan noda jerawat. murah je tau semilan hengget semilan posen. beli dua free satu.

raja azura : oghang macam tu, bior je lah. kita pun tak hingin buat kawan. dasar peghangai bughuk. tak sayang mulut pun ada, lain kali amik insuran yang mahal sikit mcm kak engku nih. eh aku ni marah sapa aku lupa dah. meroyan pulak aku. sorry eh, i memang macam nih. opst!

Anonymous said...

tahniah syed bahar atas komen anda!

SYED NAHAR said...

syed bahar? hishhh..gabungan nama aku n nama cikgu baha...tak sedap tau! hahaha...

Cik Faridah Huda said...

Syed Bahar???hahahahah

weh syed Nahar...telah berjaya buat aku gelak!!!!!!!putus sudah urat perutku....ini teman yg dicari..

Anonymous said...

sabaq mek..hidup mmg mcm ni..ada pasang surut..aku dah ramai kawan yg buat mcm tu..kita punya baik dengan diorag, tp dioarg perangai mcm iblis..lupa diri..lupa daratan..tp xpe..bila Allah duga kita, bermakna Allah sygkan kita..biar la kwn2 iblis tu..jgn risau..sorang pi..beribu lagi nak kawan ngan hang mek..aku tetap sokong hang mek..HIDUP MCRIEDA!!!!HIDUP MCRIEDA!!!!HIDUP MCRIEDA!!!!!

Thanks tu syed nahar di atas lawak pecah perut tu..haha..lawak nak mampos..sakit perut aku..mungkin mek dh sejuk ckit bila baca lawak tu..

yang benar
pengikut setia mcrieda@kroni mcrieda
-tot-

senyum2 mek..jgn marah2..nti tak BEAUTIFUL..

SYED NAHAR said...

korang ni suka gelak over! nahas, kegiatan anda dipaparazzi...zass! pukul 3 pagi belum tido...blog baru la katakan..huwaaaaa

cekidaud.

Cik Faridah Huda said...

Tot...hamboih..terus zasss aku via HS..hahahha..tenkiu..tenkiu...suka benar mengambil berat aku..hah???ambek berat aku...silakan..lemak banyak neh...1kg aku jual murah je..harge kawan2..20 hengget per kg...giler mate US dollar aku neh....

kroni bunyi macam aku nak buat populasi baru jerk....nak tulih ayat Bio pun kurang ingat...maklumlah..lemah daya ingatan

Cik Faridah Huda said...

katup mulut....tapi badan berhinggut.....gelak time memang sukar dikaver....hanya jadi tersipu malu jika terjumpa jejaka idaman Malaya....

weh...dan lagi dok promote blog...ang nak lawan ngan Mastura Cupcakes ke...berbelog kek pulak skang neh..

k-ekin said...

awat cheq...
sabaq na..
biaq p dgn depa, ang wat lagik gedik, smpai bebuih mulut depa duk ngata ang..smpia ilang bijik mata depa tgk ang mengedik..

"ade aku kesah" bak kata azwan ali..

SYED NAHAR said...

mek...arhhh....tolong!

tolong i!!!!

i pergi kareoke jamban ari tu, tetiba tangkap lentok.

now i imagine i karok ngan u!!

hahaha..

HelEnA_iEz0 said...

makcik...
jom kite g return ar..
pe lagi..kumpul geng ar...mak kate die nak jadi wing man..
best nih..
lama tak p gaduh...
wahahahahaha

Cik Faridah Huda said...

Kalo u dok area PJ kan senang syed..sure kiter selalu beronggeng....

u karok ngan i...sure tangkap leleh...
depa kata suara i ade iras penyanyi asal lagu Syorga Idaman...pop yeh yeh

Cik Faridah Huda said...

HeL3Na..

Im cool already...stelah menggunakan Cool Fever....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template