Tuesday, June 30, 2009

JouRNey To SouTh...Last ProJecT Dis MoNtH!!

Las session jalan-jalan dis month... but...hanya berdua sahaje....berdua lebih baik barangkali... x de la...lagi bes kalo dapat p ramai-ramai... tapi ramai yang x available.....money matters... satu masalah mmg sukar dielak even bergaji beriban-riban skalipun.... Maka dengan demikian...hanya aku ngan Che Nah je la..... dengar kata...Ahmad Fakhri Adan....(nama tipu jer nie..suka tambah ahmad di depan) pun p sebiji kete... Sepanjang perjalanan asik dok buat ketupat tanpa rendang... enak bangat...hahahha...owang pompuan mmg suke bercakap kan!!!!!! dari USJ ke Machap tu aku yang drive.... Den dari Machap ke Pasir Gudang...co-pilot yang bawak.....

Lepas bayar kat Tol Skudai.....nampak sekumpulan abang polis trapik ngan dok buat operasi.... Tettttttttttttttttttttt.........budak katak aku kena tahan.....TIIIIIDDDDDDDDDAAAAAKKKKKKKKK!!!! yang peliksnye...x rase takut pown.....sebab aku tengok.....semua kete plat W yang kena tahan....... Che Nah pun buat muka toya je.........den bila abg trapik tu bersuara seriyes and minta lesen....... Che Nah mula cuak...aku kat sebelah macam nak tergelak....sbb nampak mcm beliau tengah berlakon... beliau yang dimaksudkan adalah abg trapik tersebut.......macam saje2 tahan je...

Abg Trapik : Kamu tahu ape kesalahan kamu??????
Che Nah : Apa dia encik..tak taw.....

Abg Trapik : Lajuuuuuu....satu tiga...(merujuk kpd 130)
Che Nah : Haaaaaaaa.....kat mana???
Abg Trapik : kilometer 13...

Che Nah + aku sket : OOOOoooooooo.......maaf la encik..tak prasan....

Abg Trapik : Nak saman boleh tak????? minta lesen.......
sambil-sambil Che Nah cari lesen....masih dok buat sesi bual bicara ngan abg trapik....
Abg Trapik : Orang mana kamu ni?
Kami dua : Orang Penang....keja kat KL....


Abg Trapik : Nak pegi makan kenduri ke?

Kami dua : Ye encik...kat Pasir Gudang....nie 1st time nak kena saman...dekat 2 tahun dah kami drive..
Abg Trapik : (sambel dok belek lesen) kata orang Penang...nie Bedong kat Kedah.....

Che Nah : Silap encik....Bedong memang kat Ke
dah...
Aku : Saya encik..saya orang Penang....


Abg Trapik : Penang tang mana??
Aku : kat Sungai Bakap encik......

Abg Trapik : Nasib baik orang kampung...x jadi nak saman....org perempuan skang dah pandai bawak kereta
macam nak race....nak lawan orang lelaki......ok..bawa pelan-pelan...jangan laju sangat...

Kami dua : Terima kasih encik.....

wooooooooohoooooooooooooooooo...lega aih....tidak ka..sia2 kena bayar....... pas tu mula kami dok buat spekulasi bukan-bukan......... Sampai je kat umah Piza............pengantin pun dah nak bersanding.... namun kami kena ke Senai Airport jap.... salam-salam jumpa Piza...terus rasa nak cabut....... tapi saat menunggun Nonie tiba....memang pandangan mata aku kat nasi beriyani itu tak dapat dialihkan... masing-masing perut sudah kelaparan.....makan la sat!!!tue pun sket je...makan scr kalut mmg x nikmat....



Petikan berbual bicara ngan Kak Ekin sehari sebelom pegi.........
ckin_sakura: sok drive hati2 k..bawak laju2..bio cpt sampai
ckin_sakura: tp kena speedtrap sndrik tgung tau
ckin_sakura: he3
ckin_sakura: akk doakan awk slamat g n slamat balik

ckin_sakura: kim salam pngatin n say sori x dpt mai...

huda_gurl84: insyaallah

huda_gurl84: kami juga mmbawa byk hadiah...hahahah
ckin_sakura: take pic byk2 dr pelbagai ang'gel
huda_gurl84: izo mai bg hadiah die mlm nie

ckin_sakura: ramai kirim ek

ckin_sakura: huhuhu
ckin_sakura: pe la daya
huda_gurl84: 45 degree..i like dat angel..
huda_gurl84: nmpk i JELITAS....

ckin_sakura: oo x g le beliau berikutan x de gaji ek
huda_gurl84: begitulah nmpknye

huda_gurl84: nex week die nk kena blk jhr lg
ckin_sakura: emmm,, eiii i nk tgk pic fiza dlm busana nye...bkn pic u tau

ckin_sakura: =))
huda_gurl84: bior le...hahahhaha

huda_gurl84: piza kecik sgt
ckin_sakura: u mmg..

huda_gurl84: jd i mungkin x suke bergambar sgt ngan beliau

huda_gurl84: hahahah

ckin_sakura: nnt edisi khas dlm blog ek..tatapan kami yg x g nih
ckin_sakura: huhu

huda_gurl84: baik...menjunjung perintah!

ckin_sakura: buh skali chat kita ni..save copy as...cepat!!!

ckin_sakura: wow..gilak toi k-ekin nih...hahahaha
huda_gurl84: hahahahah
huda_gurl84: blom p lg..
huda_gurl84: dh bt pesanan pnjg berjela
ckin_sakura: nasib la...i mmg gni, huhuhuhu



Hohmaigod..........mengertilah daku kini.....kena sumpahan K-Ekin upenye kami dua... wei Kak Ekin...aku mmg cuak time kena tahan tuh..... tak sanggup nak laburkan duet berkeping-keping demi bayar saman.... dah la nyawa-nyawa ikan neh K-Ekin oiiiiiiiiiiiii.... Tak kire ah K-Ekin...i tetap nak letak gambar-gambar i yang daring.... sila jeles kat gambar i yang pakai Hat tuh.....!!!!

Gambar di bawah nie...second round kami ke umah pengantin...selepas pulang dari Senai Airport..bes betoi...dah lengang and tak dak orang.....tapi pengantin tetap busy......second round pekena beriyani...wa weiii junior juice...beriyani johor memang tiade tandingan!!!! time neh...baru bertemu ngan RA-RA UTM....mereka busy ngan Minggu Haluan Siswa.... patut la muncul lambat......sempat jumpa Balieza, Eija n Wan Ju..... Oh trip hat first tadi..juz sempat jumpa Fakhri, Abby, NNCY and Raden atau lebih glamor ngan panggilan Raben!!!

Ye pengantin pompuan....sila mintak restu dari aku....... Wei...Che nah kat belakang tu ngan bergosip ngan laki ang piza... Panggilan pamos time kat campus dulu..... baju biru : kakak.... pengantin : adek..... baju koko : bonda.....huhuhu....kerabat mana si Wan Ju neh....
Last minit hamek gambor................ ketika tiba...ibu mengandung kate...beliau segan nak makan... seban nampak mak cik-mak cik tu dah berkemas...wpun lauk masih ade... ang makan ke x eija selepas kami pulang.....


Semuga Puan Nor Hafizah Mohd Nor And Encik Hafidznizam bahagia selamanya.... aku nie x kenai sangat ngan Hafidznizam...namun banyak mengenali kawan-kawan beliau... sebab selalu berprogram bersama....budak2 letrik.....paling ingat Hassan sebab die cute...(perlu ke aku nyatakan)... Firdaus....hah...firdaus nie mane leh aku lupa...siap buat hs aku macam harte sendiri selama 1 semester........dan jugak Fakhrur Razi...yang suka jerit nama aku jika ternampak aku sedang berlenggang-lenggang kangkong dari CP ke KTF.....malu i taw!!!! Pas abis kenduri..pegi kedai Cik Yah (Mak andam Fiza)... sebenarnye...anak Cik Yah teman lama Che Nah... p la lepak kat situ pulak.....sambel makan kopok lekor + goreng pisang cicah sambal kicap Johor... sambel makan..sambel dok tengok busana pengantin...... akuuuuuuuu naaaaaaakkkkkk kaaaaaawwwwwennnnn...(blom tahap desperate taw!) Tiba masa tuk mencari tempat penginapan.... kami x jadi stay kat homestay yang Piza soh dok tuh... sebab macam agak segan ngan sanak sedare die yang dr Terengganu tuh.... Las minit decide tido kat umah kawan Che Nah...area ctue jugak..... mujurla...die keseorangan!!! Malam tu...aku lemah semacam je.....nak keluar pun kalo ikut hati..... dah x larat...tapi kena kluar gak kejap...sebabnye.... Che Nah tertinggal seluaq jean beliau...huhuhu...... takkan nak berjalan ngan aku nak pakai seluar track...tak vouge la kan..itu yg beliau risaukan.... Kami keluar tuju pasar malam dulu.....cari ape yang aku inginkan..... Tauhu Bakar Johor....lama sungguh x pekena.... beli la macam-macam kudapan yang lain..... den..terus pegi Masai..Che Nah nak beli area situ sahaje..... time balik...singgah lagi umah Piza...sebab beliau soh amek nasi and lauk buat makan malam... wohoo....3 kali ooo singgah umah pengantin kali nie.... lepak depan TV...mulut mengunyah...mata dah nak terpejam.... nasi memang x leh masuk...nak abeskan kudapan pun dah tak berdaya..... aku nak tidoooooooooooo!!!

Pagi-pagi Ahad....kami dah bersiap tuk keluar...... sebelum ke Pontian....singgah breakfas dulu..sbb taw..Pontian tuh jauh.... Che Nah bawak p pekena Mee Rebus Johor....namun katanya kurang A..mungkin B+... Yang A++++ ade kat Larkin......sanggup ke nak p???hahahahha aku nie biasela...kurang A ngan mee-mee neh....so..juz ambek nasi goreng je la.... takkan nak ambek gambar gak..bak kata syed...fried rice is poor dish...hehehehe


Meneruskan perjalanan ke Pontian melalui laluan ke UTM Skudai....
banyak choices....tp kami pilih laluan ini sebab agak mudah... aku penah sampai Pontian...tapi di zaman belum akhil baligh la....hahahah mana nak ingat.....sejam lebih gak perjalanan..baru la jumpa destinasi Shell yang Tot cakap... memang sepanjang perjalanan dari Pekan Nanas ke Pontian x de petrol station melainkan Shell tersebut..x lama pas tu...Lan mai amek kami....
Toootttttt....akhirnye berjaye gak aku p umah ang!! kagum ngan diri sendiri walaupun Che Nah yang bawak dari Pasir Gudang ke sini... Tot dah prepare lunch tok kami dua... memang p tu...skadar bt lambat2....aku nak rasa ayer tangan hang...hik..hik..hik... bes gak umah ang nie Tot...design dier cantik.... pelan-pelan la penuhkan umah ang tuh... pa pe pun...dah ok dah aku tengok...segala yang asas dah ade...ok ler tu... Jeles taw aku kat ang..... Dok rancak berbual ngan tot pas makan...kawan Che Nah bernama U-UL pun sampai... bagi peluang Che Nah bergosip ngan teman lain jantina die kejap... tapi aku ngan tot teruskan bergosip di meja makan... hohoho...aku taw dah nape mak aku suka bergosip di meja makan ketika melawat ke umah kawan2 die... aku kian merasai....serta menjiwai watak mak aku itu......nikmat sungguh sehingga diinterrupt oleh laki beliau... Sebelum balik, sempat berposing-posing di umah Tot....banyak sebenarnye... letak hat penting-penting sudah....






Tot....tima kaseh sebab sudi melayan kedatangan aku ngan Che Nah....
nanti bila pewottt dah muncitttt....sila bagitaw aku jugakkkkkkk...akan ku khabarkan kat orang kampung hang!!!!!!!

Bertolak dari rumah Tot around kol 3 petang....
menuju ke highway terdekat......sempatla menikmati pemandangan kampung yang menghijau.......
owh...sangat jauh sebenarnye...tapi disebabkan kami dua suka bercakap tanpa henti....
maka kejauhan itu tidak terasa.....baru naik higway sket...dah Exit balik..hahahaha
mana lagi kalo bukan ke Ayer Hitam...tempat wajib singgah........
sangat panas ye kawan-kawan.........harap maklum!!!!





Shopping sket-sket je....sket ke Che Nah???? Kata tak dak duet...hik..hikk...hikkk
sampai sini agak awal....tapi terpaksa pegi umah mak cik I di Selayang nun untuk ambek sesuatu....
humanggaih...sampai umah area kol 12 mlm.......
lepas mandi mmg nak terus lena ja....tapi Che Nah lak jerit.....
"Mami....ada udang besaq...kena makan neh!!!!"
ha....lupa pulak...si Sariha bawak balik lauk kenduri abg dier bertunang....
sedap weh....sambal nogori sombilan mmg power......
sambel makan sambel menangis....
Udang pulak udang lipan king saiz...mau tak terliur kami neh...terpaksa makan...
kang x makan..basi lak esok...kan dah kecewa....hehehhe....banyak la lauk2 yang mengghairahkan aku...
pas tu baru leh lena ngan tenang................

End of our journey......see u again!!!

6 comments:

MiSsZiLa said...

abg trafik ni mmg x aci...hahaha...kakwan slumber je kena saman...hehe

Anonymous said...

kenegerian btul polis nih. aku ingat polis ramai org kelantan, kalau aku buat2 cakap kelantan dah. hahaha...

nahar

Kak-EKin said...

wahahaha..x kan la sumpahan itu kena pd korg..
I x niat pon, just remind..tp apa kan daya, termasin mulut..mujur x saman sbb sekampung yer..keh3..

Cik Faridah Huda said...

MisS Zila...
anda mmg selambe....
tapi aku x suka disaman....
termasuk saman MPSJ......
aku bencikan MPSJ kerna telah menyamanku sebanyak dua kali...huh!!
time aku bayor paking..x mau plak dtg check...menccciiii

Cik Faridah Huda said...

Syed : no komen..hi2st time nak kena saman..berarti first time aku bercakap ngan pulis.....area ang tuh byk org kelate kot...maklumla..nek train asek dgr Salam Pantai Timur je

Cik Faridah Huda said...

Kak Ek!N :

hamper2 terkena taw....
siap dok pikir...nak kena bagi suap ke kat incik neh...owh...amalan tidak mulia sekali..salah di sisi agama...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template