Tuesday, June 9, 2009

Setelah Dua Tahun....

Bajet suspend jerk tajuk N3 tuh...
Slalu bertajuk begitu time nak tulih benda2 jiwangs karat...
contoh ayat karangan : Setelah dua tahun mengenali si dia.......
owhhh tidak...aku di sini sekadar ingin menulis.....
setelah 2 tahun bekerja....akhirnye aku mengambil MC tuk pertama kalinye.....
perghhh...rase diri sangat tawaduk dan sangat baik kerna tidak suka mengambil sebarang MC...
aku adelah seorang yang PEMALAS tok bertemu mane-mane doc....


On de way perjalanan dari umahku ke KL....
aku sekadar drive sehingga Simpang Pulai....
selebihnye aku serahkan kat kawan-kawanku.....
ntah la....pening betoi pale aku....batuk tok sah kata la..kung kang..kung kang....
sampai kat umah Cik Jah dah dekat kol 12....
masuk sat..kira-kira bahagian memasing...!!!
Setel semua..terus balik ngan Senah..tu pun Senah yang drive sampai Shah Alam.....
aku sudah tidak berdaya....nampak bantal dan tilam anginku sahaja...
ade gak cakap kat Senah...igt nak ambek half day.......
skali full day la............

Bangun pagi...terus berat kepala......
sudah ketiadaan suara..tekak rase perit....
badan mula nak panas....aku dpt rasekan kehadiran sel-sel Tonsilku yang sekian lama tidak aktif...
kebetulan My Mom coll...ape lagi.....

bila bercakap ngan bekas Misi itu..aku x mampu melawan...
terus kena p klinik......
Doc bagi aku cuti sehari sahaje....katenye masih di peringkat awal...
kalo tekak rase perit n badan lenguh2 dalam seminggu neh...
Sila Datang Kembali tok medapatkan MC yang seterusnye....hik..hik..hik...



Mengikut pesanan My Mom untuk menghilang panas badan....
aku telah memborong air asam jawa kat salah sebuah kedai kat kampung..
nie kira instant je la...sbb aku mula x sedap badan time balik ke sana....
teringat plak kat Chef Ismail.....Wong Long Katt...Panas Badan pun tiade....ye lahhh tuuueee...die x minum pown....

3 comments:

Anonymous said...

cian...demam ek??? btul kata mak hg ..kena cepat2 pi klinik...sama la cam aku...dah 2 tahun x amik mc...untung btui ada staf cam aku nih...hehehheheh

Cik Faridah Huda said...

sape pulak Anonymous neh???
sila betulkan statement.....
"untung betoi ade staf cam kita neh"

MiSsZiLa said...

xleh dpt anugerah pekerja terbaik la ni...hohoho

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template