Friday, June 12, 2009

Journey To Kangar....

Lepas je kenduri...kami terus gerak ke Kangar... tapi sebelum tue...aku singgah refill minyak.... Yud x sudah-sudah dok bising.....
dok soh aku buang spec hitam aku...
kate beliau..sini Kedah...orang tak heran ngan panas terik mentari...
lagi sekali dia marah...sebelum aku kluar turun ke kaunter...
Penampilan aku yang mengenakan tudung Dato' CT dan baju kurung pahang berkain saree memang mengundang ketidak puasan hati Yudia K...hahahahah...saja la tur....beliau mmg slalu x puas hati kat aku!!!
Tapi ketika ke kaunter..aku dapat rasekan org sekeliling memandang aku...
memang tidak perasan...aku mmg x masuk lif tekan sendiri....
sebab aku sempat senyum kat org yg tengok aku...hahahha..senyum ramah mesra...
awat....over sangat ke aku...???biasala tu...itu mmg dressing aku ketika ke kenduri kendara...

Banyak cerita yang ingin dibualkan....

Wajah seorang ibu mude...25 years old kire muda ke lagi???hik..hik...
apelah naseb kami yang lain neh...yg belom menuju mahligai bahagia....



Khusyuk dengaq cerita hasnor.....

mengikut penceritaan beliau...
mudah sungguh beliau beranak....
sejam sebelum beranak...masih melepak makan2 di kedai around kol 1 pagi....
balik umah...x dan nak lena....dah saket perut...
trus gi spital.....gedebush...kluar la seorang budak lelaki...

Nie la wajah putera sulung Hasnor & Piji....
Asyeeeeeeeeeeqqnnyeeee beliau tidor...
langsung x mau buka mata.....



Mastura testing power and nak tunjukkan skill....
Dia juga bertanggungjawab mengejutkan beby ini...
sehingga melalak tanpa henti....
tapi time tue..mujurla kami dah nak balik....

Wajah Bapak..n bakal bapak budak....
Piji...kelihatan tidak seperti laki orang....
apetah lagi bapak orang......
jika digantung beg skolah di belakang....sure org igt dier masih kana2 bawah umur...
gilerk aweks mude.....

Yang berkace mate itue....adelah Izhar @ Jaa....
Jaa...aku nak cakap sesuatu...
ang nampak semakin berisi sihat walafiat....
semenjak Apem bertugas di Kapit.....
ermmmm....ingatkan susah hati melepaskan Apem ke Kapit....heheheh
ader orang bela ang ke???hahahah...marah sekampung Apem kat aku jika terbace pernyataan ini...

Menyantap lagi.....
di umah Senor...Mak Senor n adik beradiknye yang lain...
telah menyiapkan makan petang yang umpama nak menyambut Besday Party...
Rajennye.....sangat banyak.....
aku dah cakap...jgn dok bersusah payah..tp Senorr nie x dengaq kata la....
Kueh Teow Goreng....agar-agar pandan....cup cake...sponge cake....n etc...
mengah sungguh perottt kami....

Tambah Onim tambah....
Jangan malu-malu...
Ingat senang ke kiter nak mai Peghelis neh....


Gaya budak berdua sebelah Yud tuh...
sama sahaja....awatnye weh...cam nak bernasyid versi duduk sahaje....

Kami gerak balik dari umah Senorrr dah dekat kol 7 dah....
Jawapannye....x dapek la nak bawak diaorg pegi meronggeng ke Padang Besar...
Stakat leh tengok singboard Padang Besar je la yang tertulis beberapa kilometer sahaje lagi...
Maklumlah...checking point sekadar bleh masuk stakat kol 6 sahaje...
Kuala Peghelis....??? lagi la x dan nak pi...kata p pun..laksa Kola Peghelis tak taw nak sumbat di mana dah......tapi aku tawu..mereka sume tidak kecewa...next time kalo ade rezeki...
bleh le kite buat lawatan lagi.....

Time balik....Jaa nak nek higway terus....
Tapi aku still kena bawak kot jalan kampung...
sebab nak antar balik Yudmila......
singgah sebentar di umah Yudmila....besala...dah jumpa Mak cik Bushra...
sure bersembang panjang......
aku paksa Yudmila buat ayaq Nescafe ais die yang gila kaw punya tueh...
dah lama aku x pekena...
thanxs u Yudmila kerna sabar melayan karenah aku yang mengader neh....
around kol 8.45...baru kitaorg gerak balik....
time neh..dah tukaq driver..Che Jah bawak...aku dah x mampu lagi..ngantok sungguh mate ini!!!

Sebelum sampai ngan selamatnye di umah Hasnorr....
aku telah membawa Senah melawat bendang nan menghijau...hahahahah
hatta beliau sendiri berasal dari Sabak Bernam yang juga kaya ngan sawah padi...
sebenaqnye...........aku SESAT........sesat sehingga ke hujung jalan mati yang terdampar sawah sahaje...
Pusing sane..pusing sini......baru lah leh nak sampai ke umah Senorrr...
sebenarnye..senang sahaje...cuma..aku yg konpius...
so kalo soh p kali kedua..aku memang iiiiiiiinnnnngaatttttttt sangat..........

Jaaaaaaaa?????
dok gelak je kat aku......
nampak sangat aku gabra biler salah jalan!!!

10 comments:

nora azua said...

mane gambar ko pakai tudung ct??

WADI said...

patutla ct btau aku tudung dia ilang... ko amek ek?

Cik Faridah Huda said...

Azua....
alah..selendang hijau tu la...hik..hik...
tapi aku pakai style shawl sahaje..sonang!

Cik Faridah Huda said...

Aku amek smula tdg aku kat dier...
pas nie sasaran aku..selendang bienda pulak...!!!

MiSsZiLa said...

uish,meriah nya pi umh asnor.xpa la,sonok dia tu kengkawan pi tengok.tasnim,rindu kat ang,lama x jumpa...

Cik Faridah Huda said...

Kak Wan...
tu la..senorrr sengih x berhenti...
terbalas la...sbb time kenduri dier...ramai yang x dapat p....budak laki jer yg available...

semuga korunk happy melayan n3-n3 aku yg panjang berjela neh...

SYED NAHAR said...

apa kes si mawardi buat lawak palsu tu? tak kuasa aku melayan. haha...

woh..bukan main lagi berselendqng bagai...abis tu shawl aku yg cinonet tu korang nak taruk mana? alas meja la jawabnya shawl pemberian aku tu nanti. jahat btoi.

eh bila hasnor nak pindah setiawangsa, tak sabar nak melepak sesama, anand di mana kalian??

d'sandalwood said...

sket hari lagi buleh kot nmpk hasnor lam gerak khas jalan kat dpn bgunan polis bukit aman

*adegan cliche*

Cik Faridah Huda said...

awek dier berbisnes skang....
mungkin nak pancing duet aku gak...hehehe..ape pun aku dah beli kat belog emy sbb agak murah berbanding yg len..thanxs emy!

Shawl ang tetap akan diusahakan supaya kena ngan fashionista aku...x dpt boh kat kepala..boh la tang mana bhgn abdomen badan....

hasnor kaming soon....around de corner....ntah2 bulan dpn..lps die abes pntg la...

Cik Faridah Huda said...

anand : hehehehe....
jadi pelakon tambahan penyeri industri hiburan....sure nanti kiter terjerit2..."Weh...hasnor berlakon weh...muka die lam tv"

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template