Wednesday, June 24, 2009

Makan Tanpa Tomakninah!!!!!!!


Great...I like it!!!

besnye bersenda resau ngan kamoo sume....
thanxs for coming.....thanxs for spending ur time wif me.....
actually...aku hanya mengatur pertemuan ngan Syed sahaje...
sejak dari India....Syed kate beliau akan bawak balik special saree for me....
Mek x yah la beli yang die dok preview dekat belog tuh.....hahahha!
Special edition...tu yang syiok tuh.....

Alang-alang dah nak jumpa Syed..takkan sekadar nak amek Saree je kan....
sure la nak bergelak tawa dan bergosip.....dengan x membelakangkan kengkawan di sekeliling...
Mek dengan baik hati....nak buat An Evening Tea Of Splendour With Nahar....
ekcelli....balas dendam tuk perjumpaan kat One Utama ari tu....
sebab Syed x puas nak menatap wajah gebu Mek....serta bergelak ketawa kuasa kuda!!!!

Even ramai yang cancel las minute.....ia x mematahkan semangat I....
sebab tujuan utama...nak date ngan Si Syed je....x larat dah dok berhinggut sorang2 depan PC...
atau dok buat lawak bodoh lam YM.....sebab kurang rase delises!!!!
Sebelum beliau di hantar ke oversea lagi...kena gunakan peluang yang ade...
yes Mek...u must grab it!!! betoi dak Syed......????

Waiting for Senah coming to my home on that day.....
Then...fetch up Syed at KTM Subang......jejak je kaki lam kete i....
terus ketawa berdekah....sungguh x jage adab sopan!!!!
Syed...aku sebenarnye wanita ayu...namun dengan ang..keayuan aku ilang sama sekali....
Word for today is DELISES....syed x berenti ulang cakap....
"Delisesnye stay kat Subang Jaya nie.....Batu Caves tak de ape...nek train...asyik dengar Salam Pantai Timur je...."

Hahahahah.....dah bertembung ngan teman seresdung neh....
memang sukar dikawal tingkah laku!!!
Arrived @ Flamming Steamboat Restaurant around 5.30pm +++....
hurm...good job...and good driver Mek.......right on time!
Nyamannye rase..because still lengang....masih x ramai orang....
dis restaurant baru beroperasi about half an hour ago.....sure kejap lagi macam pasar borong...
a lots of people love to hang out @ dis place juz for a great dinner....
why.....?????? coz u can eat whatever u want....until u're full....realy-really full...
as i said before....Makan Tanpa Tomakninah!!!!
Seafood and steamboat heaven....
memang menyesal makan kat Shabu-Shabu before know dis place.......

Yummy...yummy......variates of mussel, fresh prawns and crabs, pepahat, sea-shell type, squids..owh...I cant' jot down...it's too much.....
As a yong tau foo lover....im really satisified and absolutely it worth for my money too....
But on that day...Syed treat us!!thanxs dear.....



Become a greedy person when u are here....
but...no body care about u......everybody look likes busy wif their big mouth......
so.....juz MELANTAK LA WEIIiiii..........


Boiled bebolas and yong tau foo stuff in deep original soup and favourite Tom Yam....
asap die bleh buat spa tuk muka kita...especially yang menghidap resdung.....pap!
mate Mek merenung Syed..hik..hikk...hik...

What are u waiting for?????
kaut la lagi Senah...............banyak lagi tuh.....
banyak lagi benda yang kita tak ambek........
nyesal ke dak kite tak ambek banyak benda neh?????
saat menulis nie....teringat pulak dekat kelazatannye...huhuhu

Tak tau nak mula dari mana ke weh....
alah...x yah dok berprotokol sangat.....
aku belom jadi official Datin lagik...hehehehe

Apa kena ngan ang nie....dok renung makanan sahaje.....
awat?? teringat kat curry masala ker...or..kari masaalah....
tosei ngan susu masam......p~...sila ubah selera ande!!!!


Jadik model makanan ngan Syed....
Model agency...ade tak nak ambek kitaorang as a part time model...
uuuwweeeekkkkk!!!!!



Ketam oh ketam....
Mek memang suke makan ketam....
x kesah la ape sahaje jenis seafood.....
I memang suke.....nak-nak yang BBQ punya....
memang wallawehhhhhhh la nikmat die kat tekak aku neh....

Maria Tunku Sabri no 2????
Sanah ade bakat....
cuma perlu digilap......
bakat makan memang dah semulajadi....


Alah Syed....control ayu pulak dier....

Saat-saat nak abeskan makanan....
gilerk sengkak perut...x terdaya dah.....

Happeningnye....
suke aku tgk gambar kiter lam camera kak wan.....
memang menyerlah....
aku le paling menyerlah...hak..hak..hak...
pakai tudung rainbow!


Kak Wan soh aku posing pas bangun ambek eskrem....
banyak betoi neh.....
rase cam artis pamos pulak!!!

Salah ambek padanan eskrem....
tapi tetap A jugak....



Last but not least......
nie je la sekeping pic berempat yang di ambek oleh Mat Bangla tersebut...
kami dah kena halau time neh....
dah dekat dua jam....hahhaa....siap kena beransur...
tak sempat nak open table saree....
senah kata....jom lepak depan kedai minyak...
wooohhooooo...ape kelas petrol station....
Let's go to Starbucks Coffee.....

p/s : thanxs to Kak Wan sebab cepat gile edit and upload dalam fesbuk!!!!

8 comments:

MiSsZiLa said...

stakat nk edit gambo dan la kak wan buat.bab2 nk mengarang ni,x brapa nk dan.perlukan ketenangan ngan masa yg secukupnya,bru best nk mengaranga.hahaha...

MiSsZiLa said...

stakat nk edit gambo dan la kak wan buat.bab2 nk mengarang ni,x brapa nk dan.perlukan ketenangan ngan masa yg secukupnya,bru best nk mengaranga.hahaha...

Cik Faridah Huda said...

usaha mengeditmu amat dihargai...
wink..wink..wink..!!!

SYED NAHAR said...

haha...aku gelak tgk muka sendiri yg dah macam watak sameon...hahaha..

Cik Faridah Huda said...

sameon mane???
tak terkenal pun watak tuh...
x pa...tetap dilises!!!!

Anonymous said...

best nya korg..huhuhuhuhu....cam best ja suma food tuh..

Anonymous said...

salam..

nk gtau ni..

restaurant shabu shabu tak halal..

jgn g lagi tau..

Cik Faridah Huda said...

Anonymous....
thanxs 4 de info....
tp sy slama nie mmg x tau Shabu2 tu x halal....kalo tgk dr segi mknn die pun...sama je mcm steamboat yg len...anyway thans....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template