Thursday, July 23, 2009

Dia Yang Bernama Ahmad Ridhuan...

Dia telah lama ku kenal....
setia menemani aku selama 4 tahun di sana....
Dia antara yang pernah ku sayang...
sentiasa menjadi keutamaanku.....
Pasti kucari dia dahulu sebaik sahaja menjejakkan kaki ....
Dia perlu kutemui.....
Rindduuuu??? ya...aku rindu pada dia......
Lama aku tinggalkan dia......pasti rindu itu bersarang di lubuk hati....

Dia penghibur hati aku tatkala resah...
Bila aku berduka...aku memandang wajah comey dia...
sambil bercerita kisah sedih....dia ternyata sekadar senyum kepadaku...
hmmm...hilang segala resah......

aku suka belai-belai die....
Topi yang die pakai...membuatkan die bertambah kiut di mata aku....
debab-debab gemokkkk....aku sangat suka ngan badan dia.....

Dia tiada gantinya......bila dia hilang...aku susah nak cari penggantinya....
Tapi sisa yang tinggal...aku salotapekan....agar die masih bleh berdiri kukuh di atas komputerku....Kepala dan badan yang terputus dua itu....lawak pulak bila dipikirkan...
tapi disebabkan sayang dekat Ahmad Ridhuan....aku ubatkan dier ngan salotape je la...

Kadang2..bila orang lain masuk bilik aku......
diaorang suke norr cabut kepala Ahmad Ridhuan.....
amatlah saket hati....sambel berkata..naper la masih simpan benda yang tak bernilai neh..
korang x kan paham...sampai bila-bila pun...korang takkan paham...betapa tingginya nilai kasih sayang Ahmad Ridhuan terhadap aku.....!!!!!!

Ahmad Ridhuan...maafkan aku...kerana detik-detik terakhir kita...
tidak semanis yang kita harapkan.....
Dek kalut bersiap kerna sudah terlambat untuk ke kelas....
aku terlibas dirimu yang tengah bersantai di atas komputerku itu dengan towelku....
Dan x semena-mena...dirimu jatuh menyembah lantai...lalu terpecah dua.....
huaaaaa....engkau dah pecah Ahmad Ridhuan....

Dia yang kumaksudkan...................







Please scroll dowwnnn........







Please scroll dooowwwnnn....






Pleaseee scrolll doowwnn....







Kura-kura aku......!!!!



Sapa Ahmad Ridhuan???
Ahmad Ridhuan tu kura-kura aku la....
aku bela die time kat kampus.....
hehehhe...bela yang x hidup ja....!!!
aku x semangat cam izoo...yang suke bela hamster hidup...
asal malam ja..time orang nak tidoq..mula la die nak tunjuk aksi berjogging die..
bising.....!!!
Ahmad Ridhuan aku diam je...maklum la...x hidup....


Awat bagi nama Ahmad Ridhuan????
Ntahla...tanya si Yudia....
dia yang bagi nama tu....aku sendiri pun x pasti ape simboliknye....
nak kata dalam list BF aku...x de pown yang nama Ahmad Ridhuan...
hik...hikk...hikkk....

Ahmad Ridhuan aku beli kat KipMart Tampoi...hehhehehe!!!

13 comments:

khairul said...

salam mek...
ahmad ridhuan?? wakaka terlalu lah sopan nama tu hehe..
sy pun baru beli b4 naik kapal..beli kat carrefour je rm5 wakakaka...
nak letak nama gak lah...nur ridiyani wakakaka menarik x ???

Cik Faridah Huda said...

hahahhaha...
tu la mek x leh tahan....
nama Ahmad Ridhuan nampak baik dan sopan...
jarang skali inging mmbuat onar!!!
tapi mmg lekat nama tu smpi la..

ehemmmm...ehemmmm...nur ridiyani...????
sapppppeeeeeerrrrrrr tttttttuuuuuuuu....

sitisifir10 said...

Sabo je la...punyala tulus namanya!!

SYED NAHAR said...

wahai cik faridatul zulaiha al nur insyirah...awat tajuk suspen last2 patung tok kura!!!!!!!!!!!

hahahahhaa

Cik Faridah Huda said...

siti sifir:

hahahahha...tawaduk sungguh namenye...kan ayong kan...

Cik Faridah Huda said...

Syed :

aku suka bace novel Perlumbaan Kedua time skolah dulu...soooo...mmg jadikan Tok Kura sebagai idola...

cik faridatul zulaiha al nur insyirah...sedapnye name baru i!!!!!!

HelEnA_iEz0 said...

kura2 ahmad ridhuan ke??
abes saper malek tobias??
huhuhu..
rindu ar kat mak..

Cik Faridah Huda said...

Lupa dah ka...mmg kura2 tu Ahmad Ridhuan....siput b*$! mak ang...namanya SIKIN(siput kinzir)...naseb baik bukan Sikin Rasid!!p~...Nirmala Bonat teddy Mek Lynn..hahaahha

hik..hik..hik...
Malek Tobias model lam Majalah Mingguan Wanitaku ketika itu...

Cik Faridah Huda said...

Curious gak aku cammane mak ang bleh tau die ni jantan ke betina....
x de aset yang bagi hint pown...hahhaha

khairul said...

x sapa2 pun tapi nak kalahkan kura2 mek yg jantan tu nampak baik n sopan sy bg lah nama kura2 sy mcm tu supaya cantik n ayu wakakaka

Cik Faridah Huda said...

Boh je la
cik faridatul zulaiha al nur insyirah...hahahahha....jenuh nak ingat..sure tersasul-sasul....

kura-kura yo...betina ka??macammana taw!!!!nge..nge..nge

Anonymous said...

mek riduan tu adalah name sbena chef wan ke?

Cik Faridah Huda said...

chef wan..ejaannya Redzuan..hahhaha...kura-kura aku Ridhuan..kat dhod tu..tebalkan sikit lidah!

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template