Wednesday, July 8, 2009

Jelita Di Hujung Jari....

Salam bertemu kembali dalam rancangan Busana kali ini....
Apa khabar penonton sekalian...??apa habaq orang kampung yang setia menanti di kaca TV masing-masing...
Paparan menarik menanti anda...jangan ke mana-mana...teruskan bersama saya, Faridah Hashim (bajet mengacara cam Sharifah Nur Syed Ali) hos Busana kesayangan andaaaaaaa...........

Okeh..untuk paparan Busana kali ini, saya ingin membawa anda semua bershopping tudung di alam maya....
lain dari yang lain bukannn????? Biasanya saya membawa anda ke kedai-kedai terpilih untuk melihat fesyen tudung terkini di seluruh pelusuk negara...tapi..untuk episod khas minggu ini
...krew Busana cuba mendekati mereka yang telah bergelumang dengan perniagaan secara online yang pada mulanya sekadar suka-suka namun kini menjanjikan pulangan yang lumayan....hah....para pembeli juga dah x payah bersesak-sesak...atau berjalan sampai lenguh kaki semata-mata nak mencari sehelai tudung...kini ianye lebih mudah..lebih memberikan anda masa untuk mencari yang berkenan di hati.....hanya di hujung jari...anda di luar sana..pasti akan lebih Jelita...!!!

Jom...kiter tengok apa yang ada...

Hmmmmhhhh....first stop saya adalah di Emy J Bazaar......

Dimiliki sepenuhnye oleh Cik Emy Juliana Binti Muda yang merupakan salah seorang pensyarah muda di UiTM Dungun.....
ade ape kat Emy J Bazar neh....????

selain tudung yang pelbagai jenis.....kain pasang pun ade...batek chiffon, jacquard, korean silk perfume, crepe and banyak lagi....harga pun boleh tahan...mampu milik punya!!!!

Tudung pulak terdiri dari koleksi terkini....antaranya adalah Selendang CT, Selendang Bienda, Selendang Plain, Tudung Hajaba (berbutang), Tudung Hajaba (Tidak berbutang), Tudung Syria
bercorak dan tidak bercorak...


Selendang Bienda on Human..... (nota kaki : ini adalah model Emy J Bazaar yang tidak bertauliah langsung..sekadar berangan)

Ingin mengenali pemilik Emy J Bazaar....????
Sila saksikan gambar tertera di bawah....



Berkunjung la ke Emy J Bazaar selalu..mana tau kot ade yang berkenan...(Hello..hello Mek..ande masih bersiaran..kaver sket ckp Penang tuh)

Teruskan jari jemari anda mengklik di tetikus memasing.....
Seterusnya saya nak bawa anda berkunjung ke teratak usang opismate saya yang telah mengisytiharkan nama kedai beliau dengan nama Kedai Princess..ye..beliau memang x dapat dipisahka
n dari nama princess....

Hah...Pn. Princess kiter neh memang menggilai Tudung Syria semenjak kemu
nculannya di pasaran....kini...corak yang ade lebih trendy and menarik.....tudung Syria memang senang dipakai..juz sarungkan aje....sangat sesuwai bagi mereka yang sering mengejar masa dan tiade mase nak berdandan lame-lame depan cermin.....

Selain Tudung Syria...Pn Princess jugak turut menjual shawl dari fabrik Viscose...Im Crazy with Shawl...how about u????? U look more gorgeous in shawl....believe me...hehehehhe

So kepada anda diluar sana yang mencari kelaianan untuk Tudung Syria...saya sa
rankan anda singgah di Kedai Princess.....pasti berbaloi and memuaskan hati....saya pun sebenarnya dah tergugat iman ketika melihat corak-coraknya...tapi apakan daya...saya sukar serasi dengan Tudung Syria...hehehhehe...

Pemilik blog??????
hah....ade..ade....jap nak upload pic Pn Masitah Alias yang mengenakan Tudung Syria...


Pemilik Kedai Princess memang suka beraksi begini...

Bagi anda yang masih sukakan tudung 4 segi...jangan susah hati....
kawan saya yang seterusnya ini....mempunyai banyak koleksi tudung bawal yang ingin dijual...
selain tudung...beliau juga amat fanatik dalam menjual segala jenis brooch, belt, handbags dan sebagainya...
ini kerana..saya telah banyak kali membeli brooch dari beliau yang dahulunya berkongsi bilik di rumah sewa kami...memang engkau bijak melaburkan duit I!!!!

Boutique Chantiknyer adalah hasil usaha gigih yang beliau tunjukkan...kerna sedari di alam kampus lagi beliau suka berniaga dan amat meminati subjek wajib ambek iaitu subjek Keusahawanan....hik..hik..hik...

Gambar beliau..isk..isk...payah la pulak nak cari....nak grab kat fesbuk tu...ari nie payah sket nak masuk..wireless bengong!!!Jangan risau...die sangat berhati mulia terhadap client...juz click BOUTIQUE CHANTIKNYER

Penat dah saye dok klik sana sini...ini yang terakhir...
sebenarnye dah banyak kali promote blog neh...promote sukarelawan...
hah..kawan saye yang lagi sorang nie...bukannye x cukup duit ke hape dok menia
ga online...
sekadar suka-suka je sebenarnye...memandangkan nak share pics nie kengkadang bermasalah...
beliau pun bukak la blog khas tuk tayang saree-saree beliau...yang ketika itu jauh di perantauan...
kini beliau dah kembali di sisi saya..hahahhaha...senang sket la nak tgk n bentang saree....
tapi hasil diskusi bersama beliau....wow...client-client beliau bleh tahan jugak....!!!!!Model pun ada yang mendekati beliau neh..malas nak crita panjang...saksikan sendiri la promosi kain saree di blog Saree Wala...
oooohhhhhh memang gelap mata setiap kali jumpa beliau.....mesti nak tambah koleksi sareee....tak tahu la relevan ke tak....

Beliau adelah lelaki...jangan terkezut....kini tenang berbakti di MTD Batu Caves as a Civil Engineer.....wallawehhhh....engggiiineeeeeeeeerrrrrrrrr tuhhhh!!!! Sanggup berniaga demi kepuasan hati...



Muke ceria setelah mengetahui Saree beliau laris secara x rasmi..
potongan hebat menanti anda jika ada bau-bau bacang ngan saya...
apakah keistimewaan Saudari di mata Saudara...hahahaha

Setakat ini dahulu kita bersiaran...semoga anda diluar sana mendapat info dengan paparan kali ini.....sehingga bertemu kembali di minggu hadapan...salam siaran dari saya...Faridah Hashim untuk TV9....

Cuttttttt!!!!!

Produser Busana : Baru satu episod saya bagi peluang kat awak....cara bercakap tu masih x boleh ubah..macam nie susahlah....kita banyak episod lagi...

Cik Faridah : Saya dah cuba encik..tapi dialek saya susah nak ubah..lidah dah keras...

Produser Busana : Kalau macam tu..awak balik dulu...ambik kelas ke hape ke...berlatih bercakap secara formal...then baru datang uji bakat lagi....

Mek pulang hampa...impian ingin menjadi Pengacara di TV3 mahupun rangkaiannya musnah sama sekali....
nak masuk Pengacara Jemputan Nona pun dah terlepas....had umur pulak setakat 25 tahun...tahun depan dah x boleh.....ke sebabbbbb aku x lawaaaaaaaa??????hahahahha...saje2 buat emosi kejap...

Crita di atas tiada kaitan dengan mana-mana pihak......
sekadar memberi sokongan terhadap rakan-rakanku yang kini tengah menggilai bisnes online....
weiiiiiii aku telah mempromote blog bisnes korunk tanpa sedar.........

"Alah Membeli Menang Memakai"




7 comments:

diri ini.... said...

haish...segan plak bila muka terpampang kat belog org..
tq eh telah memperomot belog picisan ku itewwwwwwwwww

Anonymous said...

wah time kasih mek pi promote, tapi la ni aku kekurangan stok..bila nak sampai ni. agak2 minggu depan kot. hahha..




nahar

HelEnA_iEz0 said...

makcik..
ahahahahaha..bagus2...
aku de barang baru...nnt aku bawak p umah makcik..hujung bulan karang...
heh..heh..heh

Cik Faridah Huda said...

Emy....
aku telah melaksanakan permintaan mu itu........walaupun lambat dr tarikh jangkaan..hehehehe

Cik Faridah Huda said...

Syed...
risau ar aku nanti kot tak sempat nak berebut kain viscos and cotton ang tuh...macammane nie...simpan sket stok santek2 kat aku eh....

Cik Faridah Huda said...

HeLeNa...
ape tur...handbag??????
ade handbag baru bawak mai la weii...
brooch x mau dah...dah melimpah ruah..x cukup bekas nak letak...

HelEnA_iEz0 said...

handbag???
okeh...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template