Monday, February 22, 2010

Geylang Kopitiam...Gerek sehhhhhhh...ekk???

Gerek???? gerek tu kalo dalam bahasa ibunda i....basikal!

Petang Sabtu ari tu pegi shopping jap kat Sunway Pyramid...niat asal tu memang la sekadar nak teman Senah....mak cik nie sangat semangat bershopping tuk projek dis wekend....puh kanan...puh kiri...harap-harap menjadi la....malam sebelum tuh....kami dah kuar berjimba sat...sekadar p makan ngan Syed and the gang la...tapi memandang sabtu tu memang x bes langsung coz I kena datang opes...so..kami terpaksa la balik awal dari sesi berjimba...sambung berjimba petang sabtu,....hahha..bab-bab berjimba neh memang lajuuuuu je tanpa halangan...eh syed bhaiya....tengs for de kurta....so nice...ngam-ngam elok tapi ade part kena bagi kicik sket...kalau tak..rasa macam Farida Jalal pulak....okeh dis whole week syed bhaiya tarra..itu sanna India juga ada pegi......pasti balik itu saree ada usung juga...vah..vah....hey thamby...don overload ha....

Ape yang I beli ek..ohhh...jus beli make-up je kat ELIANTO...sebut Elianto...memang hangen betul ngan booth elianto summit USJ...gilerk bencikkkk ngan promoter dier...promoter baru tuh..sebelum neh x penah nampak....ekkk semacam je..macam lawo sangattt...maklumlah time awal bulan ritu I nie pergi terjah booth diaorang pas balek keje ngan muka seposen...tanpa secalit make-up..mula la nak memandang hina...x pe..x pe...siap I sebut...memang ader kad stem elianto..tapi malas la nak beli kat sini..terus belah....pasti pas tu dia sumpah I sebakul.....

Kat Sunway, I memborong sakan....tak la sakan sangat..berpada-pada la juga...di tambah ader promosi...di tambah juga budak promoter tue rajen plak melayan I..sambel memuji-muji I...maka I beli la barang-barang tersebut sehingga berjaya mendapat lagi 3 cop setem yang telah memenuhi kad stem I dan melayakkan I dapat free gift set.....teeheeee......I memang agak Elianto addicted sebab mampu milik...wahahahahaha....okeh..jangan pandang hina kat I jika anda pengguna MAC mahupun BobbyBrown yang ori...kalau tak sah....i bo layan je la...dari berisiko beli yang tidak sah dekat mana-mana uptown mahupun Mesjid India...baik p beli kat elianto..terjamin sket kualiti....

Lepas dah tiada apa tuk dihamburkan wang lagi, Sanah mengajak ke Summit tok pekena chocolate balls....and may be makan kat sana juga....malangnya lepas menikmati chocolate balls...asal nak masuk je...semuakata akan tutup 5 minit lagi...tengok jarum jam baru koi 10...awai betulll....so kami terpaksa la mencari habuan di luar...otak I terus terpikir restoren sup ketuk yang time tuh mmg x ingat nama dia kat USJ 9...terus col Che Nah tanya lokasi sebenar...

Puas pusing Taipan tuh tapi x nampak pun...pusing kali ke dua..patut la x perasan..tutup and gelap...baru nampak nama restoren dia..Restoren Tebrau rupanya...yee..restoren nie makanan-makanan penah kuar Mingguan Wanita...hari tu juz pesan nasi goreng ikan masin pun...memang agak lazat la...

Then bila dah rasa tak dak port..kami singgah Geylang Kopitiam....Sanah kata dia ada peristiwa tragis di cawangan Geylang Kopitiam yang lain...apa tuh??? Ok la..terus pesan kat Sanah...ang order ayer sudah....hehehhehehehe

I memang agak kagum ngan ngan landskap and interior design dier....isk..isk..berapa ribu la tuan tanah habeskan tuk decorate setiap cawangan dia neh...dalam pulak penoh barang-barang lama disulami alunan muzik dulu kala especially from Allahyarham Tan Sri P.Ramlee and Allahyarhamah Seniwati Saloma.....tapi kami dok luaq...dengaq sipi-sipi je la...

Bes betol neh kalo leh buat kat main door rumah sendiri....


Tiba lah part pesan air yang boleh buatkan mata I sampai berair sama akibat gelak....
kelakaw betul.....dah la tak ramai orang...nampak sangat I ngan Sanah gelak x berenti....
nafsu gelak memang sama naik ngan nafsu makan yang sukar di kawal...
ader sorang tukang ambil order and den ader lagi sorang berdiri sama di situ....
akibat nama minuman pelik-pelik...maka harus bertanya dulu lah sebelum pesan....
once Sanah sebut nak order air Meet Uncle Hussein...terus I gelak tanpa tomakninah..
hoh...awat nama dia lagu tu..apa kaitan ngan pak cik Hussein neh...tak perasan pulak I ade air tuh...sanah kata hat first skali...tak tau apa elemen lawak yang ada sampai buat i nak teriak akibat gelak...bersungguh staff dia terang kandungan air Meet Uncle Hussein...ok la..jap lagi bleh terai hat sanah punya...I just order air Milo Dinosaur...ces...nama gempak x agak walhal milo tabur je kalu kat UTM dulu....hahaha


Milo Dinasour nak lawan Meet Uncle Hussein...

Tukang ambik order neh punya la kusyuk ambek Order I..bersungguh-sungguh tulis order..sampaikan mengabaikan pesanan Sanah yang nak order Meehoon Siam Special...sambel tulis dia ngangguk je bila orang sebut..tapi las-las tanya kat lagi sorang...I x paham la apa diaorang ckp..sah-sah pekerja asing..tapi seolah-olah macam bertanya kembali apa yang Sanah order..

"Mekrieda..punya la khusyuk ambek order ang...sampai aku cakap pun dier x endah dah"
"Tu la...hahhahaha...tu aku sebut keropok lekor set tuh ntah tulis ntah tidak..risau aku..."

Nasi lemak ayam pandan....
ok la rasa dia....bleh la bagi 3/5......
tapi I tak makan habes pun sebab rancak dok sesi bicara ngan sanah...
biasalah..kami nie memang suka buat keluhan hati wanita ke wanita...


Meehoon siam special with sambal sotong.....
ok dak Sanah di tekak ang?????

Kami menghabeskan masa agak lama di sini...
sekadar duduk bersembang berdua pun leh rasa lengoh bontot...
Las dah nak balik..baru staff dia datang tanya ader order keropok lekor ke tak...
hahahha...dah agak dak...khusyuk sangat dok tulis nasi lemak ayam pandan sampai lupa benda lain....kami juz cancelled je la....dah kenyang!

Sanah gelak kuat malam tu...benciii I.....

4 comments:

.::haS::. said...

aku gelak kuat kerana banyak perkara...

terasa nak gelak lagi bila teringat cerita hang..

hahaha

Cik Faridah Huda said...

aku memang dah dapat agak dah...ang x dapat terima cerita aku yang satu neh...konon2 nak cerita penuh emosi..sekali tukar mood jadi cerita lawak pulak

.::haS::. said...

hang lah..aku punya membanyangkan pillow talk tu akan disertai airmata..

gelak sampai nak kuar air mata adalah..

tapi apa2 pun..aku akan support hang mek..

Cik Faridah Huda said...

dah gelak...cammana nak teriakkkk...hilang abes emosi duka aku.....

dat's y aku peeling over bila tgk talentime tambah2 part lagu ore piya...hahahhahahaha..ntah hape2 la aku neh...

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template