Monday, February 1, 2010

Madam Lim's Kitchen

Usai berpenat lelah...serta berpanas terik melaksanakan aktiviti perasan model sebentar tadi.....Kami ingin terus keluar dari lautan manusia.....mencari-cari halatuju...akibat jalan yang sesak...tidak banyak idea yang membantu....sekadar membatu.....cuaca panas....tekak yang dahaga...musik tabla yang bingit....bunyian hon kenderaan yang bertalu-talu....kumpulan-kumpulan manusia yang indah berbusana dalam pakaian tradisi mereka...memang membuatkan diri terasa seperti di Jaipur, India....

Jam di tangan baru berginjak ke angka 11am...namun bahang kepanasan terasa seperti matahari berada di puncak kepala...puas menongkah arus, kami tiba di kawasan Wangsamaju berhadapan Restoran Laksamana Cheng Ho....damai rasanya setelah jauh dari hiruk-pikuk keramaian tadi.....tapi kecewa apabila melihat business hour restoren milik penyanyi lagenda rock terkenal itu hanya akan beroperasi pada pukul 12.15 pm.....dihitung dikira...masih ada setengah jam lagi..masak juga kalau nak menunggu..sedangkan perut masing-masing sudah minta diisi.....

Kami akhirnya menuju ke Jaya Jusco AU2 Setiawangsa...menuju ke Madam Lim's Kitchen atas saranan G-Mah kawan Sanah.......tempat makan yang open-air serta hembusan angin sepoi-sepoi bahasa...agak melalikan mata.....maklumlah...kami bergerak awal untuk operasi hari ini...sesudah subuh sudah tercongok di sana......pergi interview pun tidak seawal ini...hehheheee....



Agak lama kami bersantai di Madam Lim's...letih agaknya....

Kenapa bermuka masam???
Marah kerana Chocolate Shave lambat tiba ka?
eh...tapi beliau amat sedap...rase chocolate yang bes!



Air milik Senah...maaf...I memang hadapi masalah amnesia dalam mengingat nama minuman di Madam Lim's.....panjang berjela sungguh nama yang diaorang tarok...thumbs up tok rasa dia....

Calamansi dot dot dot dot dot.......uiihh masamnya untuk sedutan pertama...
sedutan seterusnya jadi masam-masam manis....
sukar nak digambarkan rasanya....tapi salah satu rasanya adelah seperti eskrem zaman kanak-kanak dahulu...

Cantonese Yee Mee kepunyaan Gmah yang sering kata beliau tak larat tuk habeskan...
apa lagi..kami pun tumpang la sorang 3/4 sudu...hahahah..
Nice..sedap di tekak aku....


Syed just makan a light tom yam soup....
sebab katanya..kejap lagi nak menadah perut ke kenduri kawen pulakkkkk....

I ngan Senah meroyan nak makan nasi...
I lah yang lebihnya...Senah tuu nak makan benda2 berasaskan mee/kteow dan sebagainya...
entah bagaimana boleh ubah plan sendirik.....
tetiba mengorder makanan yang sehat....
siap berpikiran tom yam bleh cedok yang syed punya...hahaha
so kami juz order 2 plates of plain rice with these....

Tofu Soup...


Squid with Black pepper Sauce....

Sedap jugak makan kat sini...tak de la nak menyesal ke ape bersarang di hati....
Cuma tom yam syed bila dah sejuk rase macam bertukar jadi asam pedas pulak....
I macam nak datang lagi untuk menikmati Chocolate Shaved kali ke dua...
awatla bila orang pesan rasa sangat nikmat....
I terpesan Calamansi tu pun akibat attraction dari kaler warna warni dier...
kalau ku tawu masam-masam manis...tidak akan ku pesan...
maklumlah...tiada istilah potong lemak dalam dairi kehidupan.....p~

4 comments:

MiSsZiLa said...

nahar dengaq mek cita apa smpai muka sampai lagu tu?

SYED NAHAR said...

haaha...ekceli aku rasa nak terberak masa tuh..so muka jadi garang2 manja...

Cik Faridah Huda said...

Mek letih kak wan...mek x bercerita apa-apa..hahahahha....

Cik Faridah Huda said...

x senonoh la ende nahar nie.....

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template