Thursday, January 21, 2010

Ais Krim Potong Perisa Kopi



Wes : Mamiiii...kat mana??

I : baru sampai rumah...dekat bawah lagi nie..nape????
Wes : Kami nak pegi makan kat Shah Alam, nak ikut tak?
I : Owwwhh...boleh ja...hampa kat mana?
Wes : Kat Taipan...dah nak kuar dari Taipan nie....
I : Olrite....ambek I okeh!!!

Bajet macam pegi makan area Seksyen 17 or Seksyen 13 je sebab selalunya kat area situ la p makan....tapi wes..takkkk..nak pegi makan kat Seksyen 7...hoh! mula nak bayang area Pak Li Kopitiam dan sebagainya...tapi di separuh perjalanan...wehhh....awat macam menuju ke lorong rumah senah jer nie.....anak ulleh ang nak makan kat sini ke???terus I bertanya penoh teka teki...ye lah Mek, kedai nie murah...pas tu banyak pulak.....ooo..tu la niat beliau rupanya..nak p makan yang harga murah.....

Eh...awat banyak sangat keta nie..macam ada keramaian je...lambat betul mengenal pasti keadaan...memang terasa seperti student UiTM sebenar...Che Nah masih pening-pening lalat sebab kurang biasa ke kawasan ini...sambel dok perati muka-muka anak ikan yang dok lalu lalang....tengok pelik2...apa..bajet kami student jugak ka???ppooodaaaaahhh.....

Terus col Senah bila memang yakin ini memang medan selera yang pernah beliau statekan pak cik kueh teow kung foo pun boleh bungkuih saat menulis entry k.teow kung foo buatan sendiri dia tuh....tak lama kendian, memang beliau memunculkan diri..hadir menjoin sama sesi makan malam kami....by de way...we all...i mean kami bertiga kecuali Senah memang kagum ngan harga makanan di Zam Cafe itu...okeh..dah lama x jumpa harga seperti tertera di menu berkenaan....harga student beb...mana nak jumpa kat tempat lain kalau bukan tempat tumpuan student UiTM....cewahhhh...tetiba rasa nak terfeel menjamu selera di Payung....ok..payung tu port kami lepak zaman campus ketika berkenderaan sahaja...

Ya ampun...dah la murah...amaun banyak sungguh...tokei kedai nie x sayang ke lebihan makanan yang beliau bagi nie......memang sepinggan boleh kongsi 2 orang...okeh...aku pun x habes......tak larat nak makan dah...bukan nak membazir, namun perut dah senak..tidak boleh masuk lagi.....

Lepas makan, belakangnya tu...memang ada pasar malam...sekadar berjalan kosong je la..lagi pun perut dah sengkak...mustahil la boleh beli apa-apa lagi tuk disumbat....Senah jadi Tour Guide..hik..hik..hik...lama kami ni x singgah pasar malam....aku singgah time nak beli barang basah je kalo rajen...hehehehhee

Jalan-jalan jumpa abang jual ais krim potong....rasanya kat Pasar malam Puchong Indah pun ada gak orang jual ais nie..tapi kanak-kanak je la yang beli...memandangkan berjalan secara berkumpulan, termakan la pujuk rayu si penjual ais krim....bising x hengatttttt.....peramah kot..or may be memang nak laku kan aiskrim yang dia jual....

Las-las kami pun beli....cam biasa...muka rezeki gamaknya...dok tengah tunggu aiskrim tu..mula meremut orang nak mai kerumun sama....by de way, I kagum ngan Senah yang tiba-tiba inginkan aiskrim perisa kopi!!!!sumpah x nampak ade pelbagai perisa yang ditempek di tepi bekas berisi aiskrim tu...I macam biasa la...konon2 urban...konon je la...terus cakap...ais chocolate not coklat okeh..pronoun betul-betul ye...C.H.O.C.O.L.A.T.E satu....tapi terus tukar niat bila teruja tengok senah minta ais perisa kopi.....sambil penjual aiskrim tu terus mencari ais perisa kopi di dalam icebox dengan bantuan alat penyimbah cahaya....sungguh terasa zaman dulu kala.....hahahha..."Ais kopi..tolongla ada..jangan malukan aku"..tutur si penjual aiskrim..bimbang barangkali..mungkin malu jika terdrop waterface di depan kami gadis-gadis desa.....



Mari tunjuk eskrem....jakun dan batak pun ye gak..almaklumlah......sudah ketinggalan zaman ais seperti ini...sudah jarang jumpa......

Gadis aiskrim berperisa kopi.....hoooooooo...sungguh oldiessssss....
Eh kagum ngan ais tu sebab x meleleh......cam padat je.....
ais biasa kan slalunya x dan berapa minit dah meleleh sampai ke tangan....


Nie pulak gadis dengan eskrem berperisa Jagung dan juga Keladi....

Lepas tu...para-para gadis pun pulang la ke USJ kembali meninggal seorang gadis berjalan pulang sendirian ke tempat hibernasi dia..alah...dekat ja pun....kalau ader orang ngorat ang Senah...ang tampar je mereka...masih belajar ade hati nak ngorat seorang exekutip atasan!!!! eh..dak melawak je....heheheheh

2 comments:

MiSsZiLa said...

nk eskrem!

Cik Faridah Huda said...

singgit je satu....ntah2 dulu-dulu 2 kupang ja....p~

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template