Thursday, January 7, 2010

Kemelut Di Muara Kasih...



Iskkk...nak hantar ke tak..nak hantar ke tak...????????
Sebenarnya aku tengah berperang ngan fikiran sendiri....
tiba-tiba juga rasa tahap keyakinan diri aku kian lemah!
bila masa la pulak aku start jadi cam nie nie....
mungkin berkat mengABDIkan diri di opis ini terlalu lama kot..sejak tak submit TESIS lagi MapKing dok colling-colling aku dah....hahhahahaha..padan muka!!!

Dah banyak hari aku dok teragak-agak nak hantar CV ke sebuah company geospatial...
sememangnya..dan secara jujurnya...aku ingin BERHENTI...memang kepingin sangatlah nak layangkan resign letter....x perlu tanya aku kenapa..sebab selama aku bekerja hampir 3 tahun nie...banyak potensi diri aku kian malap!!!cheeewwaahhh.....tak pa la..hanya aku yang memahami gelodak perasaan....kemelut nie sukar tuk diceritakan jika tidak sealiran...
kini aku semakin mengerti perasaan kawan-kawan aku yang asyeekkk berkonflik ngan Encik Afandi Bahadur suatu masa dulu....hohoho

Ah Mek...ko kena berusaha Mek cari peluang baru....tadi aku dah send CV untuk syarikat yang agak well-known dalam bidang aku neh....harap-harap mereka akan consider dengan application aku...at least bagi peluang tuk menginterview....walaupun interview adelah satu perkara yang adakalanya dirasakan begitu malas tuk pegi....tapi at least kalo dah pegi interview tu...aku dah boleh la tersenyum sedikit...hooo..penuh pengharapan!

Nie masalah lagi satu nie tak selesai lagi....aku masih teragak-agak nak hantar CV ke kampeni yang based kat Damansara Perdana neh....bukan masalah tempat...tapi rase pening kepala bila baca dia punya requirements......rasa down kejap....tengok la balik malam nie pikir lagi nak apply ke tak job tu.....huhuhu....tapi kena tekad!!!


10 comments:

diri ini.... said...

nyah, boley dok ngan aku kat area2 sini..ingat nak sewa apatmen ade swiming pul.. boley feeling2 bunga citra lestari.. pakai bikini..

SYED NAHAR said...

weh gapo dio mung duk mano ler nih? bakpo dok duk serumoh duo askar jate jah? hahaha..demo kuak weh.

SYED NAHAR said...

emy jue ni buat aku lari topik.
mek,,,,,sila hantarkan sahaja resume ko. heran apa dapat tak dapat. tak hantar mmg tak dapat. so baik ko hantar. mana tau nasib???? bila lagi nak buat nanti lama2 kertu la ko kat mapking!

**kata dulang paku serpih**

Cik Faridah Huda said...

kalo ade rezeki...aku kontek ang la Emy Ju oiiii...nak jugak aku peling2 bunga cinta lestari pakai bikini!heh...

masak jugak aku nak ulang-alik USJ_Damansara Perdana..

ceiittt...gebang je lebih aku nie..resume x antaq lagi pown!

Cik Faridah Huda said...

*kata dulang paku serpih* pun x pa la..salary ang di MTD mungkin 2 kali ganda gaji aku neh....x po la nak bertahan 10 tawun pun....*buat-buat tak tau syed suka antar resume ke kampeni lain*

Baik..aku akan antar...muktamad!
cuma CV aku x lengkap..nak kena p amek recent passport photo dulu...aku nie slalu je p amek gambaq paspot instant pas tu lupa nak soh cina tue burn..

suka toi buat keje banyak kali !

MiSsZiLa said...

mek,setuju! pi antaq ja CV tuk.biar bersepah di merata2.haha..dlm byk2,xkan 1 pun x sangkut?

Cik Faridah Huda said...

Baik! atas sokongan moral kalian..akan ku antar jua CV before 15 Januari....MUKTAMAD!!

bersepah aku antar CV tawun lepas kak wan...2 ja yg panggey p teview....yang lain sepi 1000 bahasa...tu pun punah harapan lepas depa buat janji pelesu....

diri ini.... said...

daku dok kat damansara damai.. aptmen saujana..ade mase dtg ek..kite mandi pakai bikini...awwwww

Cik Faridah Huda said...

aku dah teropong tempat ko...
ehh...nanti bagi la layanan VIP Firstkelas kat aku kalo bertandang kat sana na...hehhehee

*imagine emy ju pakai bikini persis Cinta Bunga Lestari..hhaha

diri ini.... said...

buat mase skang aku agak bz.. mase amat mencemburui aku..haishhhh

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template