Thursday, May 14, 2009

Langkah Pertama Dari Supernova....

Dah dekat 2 minggu Cik Lynn kiter jadi bini orang.....
skang dah kena panggey Puan Haslinda lah ye....
Semuanya dah selamat on 1 Mei 2009....tarikh kami balik kampung...
dalam perjalanan balek kampung...sempat ar jugak ucap ka Mek Lynn...

Asalnye..semua dirancang bakal dilaksanakan pada bulan 6.....
may be ade masalah teknikal kot..terpaksa dipercepatkann....
and...ramai sahabat handai yang tak tahu....
yang terdekat je yang tawuuuu....tapi kenduri tetap bulan 6 neh....
Bak kate Mek Lynn...biar simple tapi selamat semuanya....nikah gantung la kejap!!!

Mek Lynn....gadis pertama ahli gerup Supernova melangkah ke jinjang pelamin....
sewajarnye..diraikan penuh kemeriahan oleh ahli gerup yang lain.....
bekas Tuai umah di USJ nie jugak sedang mengikuti latihan perguruan meninggalkan bidang pening kepala neh..
walaupun pade riak wajahnye ketika minggu orientasi...amatlah tertekan tapi dilaksanakan jua kerna telah mendapat peluang yang sememangnye dinanti oleh setiap wanita yang ingin bergelar guru....



Mek Lynn pade zahirnye memang nampak pendiam dan kurang bercakap....
juga mungkin kurang mesra ngan orang yang baru di kenali....(pandai-pandai aku jerk!!)
tapi itu sekadar mengaburi mate .....dengan puaknye...kadang-kadang kate-kate beliau sukar dikawal...
seterusnye merangsang enzim gelak tawa penyeri suasana.....

Dalam gerup Supernova..beliau sering bertindak sebagai pelukis diagram mahupun ape sahaje objek yang ingin dilukis...itulah kelebihan yang ade berbanding ahli-ahli lain yang sememangnye tiade bakat langsung di arena lukisan....tapi tak leh handle betol la time ang lukih gambar budak nak naikkan bendera sekolah...hahahahahah...siap nk buat tangat tercabut!!! kunun-kunun..tangan itu boleh bergerak.....mmg kami x berbakat...tapi jangan cuba tipu kamiiiii........p~...lagi satu...bila ader sebarang program...nama beliau memang x lain x bukan akan diletakkan sebagai ketua AJK Cenderamata & Hadiah.....hanya Mek Lynn yang rajen nak membalut n teliti terhadap hadiah-hadiah neh.....lepas nie sape nak balut hadiah kawen tok aku?????

Menyentuh tentang Supernova...something menggeletek jiwa.....kami amat lantang bila bersuara dan yakin membuat presentation...namun bila tiba part Question & Answer...seringkali keenam-enamnye menjadi kecut perutt bila diasak ngan soklan2 berbisa......bukan tidak bersedia..tapi GUGUP!!!!!! dan bila soalan dilemparkan kepada Cik West...ayat paberet beliau..."According to Ieezooo....bla..bla...bla..."...psssttt....sometime...die ulang jerk ape iezoo cakap.......hahahha...and untuk memana soalan yang x dapat diberikan jawapan on the spot....we will said like this......

"Perhaps all of us will study again about this topic and find the answer later on and give the best solution to solve this problem...thanx u!!!" sebenarnye nak menyelamatkan diri..........itu tujuan utama....

Berbalik kepada Mek Lynn.....
"Selamat Pengantin Baru" dari kami semua.......
Bila dirimu boring tatkala Mr. Khairul pegi outstation....balik ler ke USJ semula.....
auntie pun rindu ang...hahahahha!!!!
All de best...selamat menjalani alam rumah tangga.....

Aku x kisah sape2 nak langkah bendul aku......
tapi amat kisah jika Yudia yang langkah bendul dulu.....

"Mek...bila lagi...???ang masih berssseeedihh ka???
"Bila apa...macam nie la...hohoho...buku Jangan Bersedih..ang dah abes khatam ka????

"Mek...aku tak kira...kalau ang nak kawen...pastikan aku pakai Nametag di dada dulu..tapi lagi afdol kalu aku menikah dulu dari ang!!!!"

"Uishh....kira nanti ang mai kenduri kawen aku..ang nak pakai nametag la...tapi aku nak buat time cuti skolah...ang mane keje...hahahah...kemaruk nanti kalo ang sesaje pakai nametag"

"Mek....ang dah ada ka pengganti???? Doa dak kat aku sama??"

"Dak lagi.....x dak hat berkenan...x sama level ngan hat lama....aku doa gak kat ang....minta doa jumpak kembaq...satu bagi kat hang...senang sket biler kiter jadi biras...tapi taste aku la..bukan taste ang!!!"

"Mek....aku nak carikan ang jodoh org Aloq Setaq..senang sikit nanti aku nak merayap...bila aku balik Jitra aku bleh p umah Mak Mentua ang!"

"Ape kes...ang nampak jodoh aku orang sana ka...lagi satu...sapa nak p dok ngan mak mentua...kalut ja nak p umah mak mentua aku..hik..hik..hik"

Yudia..yudia...1 dalam berjuta..spastik betoi mak cik neh!!!!

p/s: gilosssss.....banyak kenduri dok beratoq bulan 6 neh....semua penting.....semua perlu dihadiri......tapi pasti ade 2/3 majlis yang terpaksa dikorbankan..............maap kengkawan...seharusnye...aku tidak bisa memilih....kepada yang dah roger aku by colling...thanx u bebanyak!!!!

Wakil-wakil group teman sepermainan di bawah anjung UTM yang telah selamat mendirikan umah tangga....

Dara.com = Kak Farah, Kak Jaja
E=MC square = Faizatul Khadijah.....mom to be x lama lagi
Supernova = Mek Lynn.....
Kumpulan Abby yang x ingat nama..adekah Dunno Y? = bakal melangsungkan bulan 6 nie jugak...PiZa kecik...

la......masih ramai yang bergelar anak dara rupanya budak2 cos aku neh....hehehhe p~






6 comments:

K-EKIN said...

MC..MMG PATUT KO CR JODOH KEMBAR..
SORG TUK KO N SORG TUK YUD...
GAMAK XDE JGK, ANG BERDUA BERMADU PON OKEY..TP BILA BMADU KO KENA VETO SKIT, UP KAN PAPE YG PATUT, BKN PE, TAKUT SI YUD SORG "KONGKER"(CHOIIII, MULUT AKU X INSURAN LAK) HE...SORII..JUST KIDDING!

HE3..RINDU BENOR KE YUD..PE KABAR DIA DI SANA? MAKIN JELITA KAH BELIAU?

EMM, DARA.COM NI BILA LA LG NK TUKAQ STATUS MAK DARA.COM...KUI3...
BR 2 ORG..ADE BAKI 4...

SKG PUN DH 2 ORG AHLI BARU DARA JUNIOR.COM (IMAN n QIATINA)

Cik Faridah Huda said...

x mau bermadu..taste kami x sama Kak Ekin oiiii......nanti berperang bila salah sorang dapat layanan lebih!!!!maklumle..saya nie kan bersifat penyabar dan jenis yang merelakan.....sure asik makan hati berulam jantung.......

Saya nak paksa dia mai Key Ell gak nanti...x kirrrreeee.....pas tu we all bleh kuar same2 beronggeng ngan dier nanti.....

mungkin semakin jelita...sbeab dengar kabar sering menari Poco-poco di pai hari....berstokin dan berstongan....hahahahaha

Cik Faridah Huda said...

awat i skang nie asik bt byk typing errorrrr!!!!! tangen sungguh....

D'Rimba said...

Semoga menjadi isteri solehah ibu mithali........

HelEnA_iEz0 said...

westi..westi..
aku masih igt westi...kerana according to siti nurulainni ko la pm md nor sayang bangat sama aku.....

Cik Faridah Huda said...

ang kan anak emas PM Mad Nor...
mami anak angkat dier je.....menumpang qaseh....hik..hik..

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template