Friday, December 3, 2010

Ayuh Dong..Kita Ke Bumbu Desa!


Lepak kat Bumbu Desa The Curve malam Rabu nan lalu...hohohoh...sebenaqnya ada tujuan lain tapi tak dapat dilaksanakan pada malam kejadian...memandangkan masing-masing baru balik keje and belom dinner, we olls proceed ngan adegan sembang-sembang je la...puas pusing cari port makan mana yang tak full house sangat...pening tengok warga kota membanjiri The Street! hehehe...tapi happening...i like that! Memandangkan Lady's nite...so banyak jugak yang offer 50%...owh tapi i bukan lah penggemar Pasta De Palio....biasa la nak decide tempat makan pun rasa macam nak jawab soklan KALKULUS..hahaha...dok pilih antara Bubba Gump Shrimp or Kenny Rogers or Noodle Station or Bumbu Desa..tapi I dok jeling Marche jugak namun hat lain tak brapa nak jeling...den we decide to BUMBU DESA....ayuh dong..kita ke sana yuk

Erkkk...terus tukar tune suara..pakat bercakap dialek Indonesia pulak dah! Nice and friendly waiter tapi susah nak paham apa yang kami cuba sampaikan..lawak dowh...rase macam tengah blajar cakap Indonesia pulak time tuh...tapi hat paling expert bab bahasa-bahasa antarabangsa nie..Nahar Abdullah Yahya Ningah la...dia kan suka goyang dombret ...!!!!!!

I ngan Mek I lepak kat luar jer...mandat pengorderan makanan diserahkan pada Nahar & Samseenut...depa dua masuk dalam untuk order...ya..ibu-ibu..bapak-bapak sekalian , jus nya boleh di order tika di luar ya..namun makanannya...harus di order di dalam...

Main entrance Bumbu Desa...gue ngak bisa langsung sampei ke dalam...
gi mana mahu diambil photonya...
segala urusan diuruskan oleh kakek Nahar sama Mbah Samsinar!

Tempat makan di luar adelah lebih happening sambil boleh menyedut udara segar serta mencuci mata dengan melihat manusia lalu lalang....kadang-kadang...boleh rasa tak khusyuk nak makan!(tiba-tiba gambar cerah benar tanda siang hari..harus la jumpa di gugel saje..ihiks!)

...bumbu desa didirikan sebagai wujud dedikasi dan apresiasi kepada para jagoan-jagoan masak jaman dahulu, ibu-ibu rumah tangga dan pembantu-pembantu rumah, yang telah berjasa dalam memperkaya khasanah dan citarasa masakan sunda, sehingga menjadi kekayaan keanekaragaman citarasa nusantara sampai saat ini...

Aneka makanan yang disajikan adalah makanan khas sunda seperti aneka tumisan dan sayur. Sedangkan lauk yang dapat dipilih berupa ayam goreng dan bakar, ikan mas dan gurame, jeroan sapi, gepuk and etc....Konsep pelayanan makanan dan minuman kepada tamu di Bumbu Desa adalah yang dikemas secara modern dan profesional, bersih, sehat, cepat dan ramah....

sumber adelah BumbuDesa.Com

Sangat terhibur sebenarnya saat melihat nama-nama menu!
Dok buat lawak tak kena tempat kami neh...jom tengok ape yang Nahar and Samsenut pesan...
Kuantiti adelah tuk empat orang makan and tidak mengamalkan konsep,
Orang Tamak Selalu Rugi..serta Membazir Itu Amalan Syaitonnn...
Pesanan ayer harus berlainan..tak rowk lah order yang sama..hehhee


Orange Coconut for me..

Jus Sirsak untuk Mek I..

Kakek Syed awal-awal dah chop Young Coconut!

Mbah Samsinar terpaksa order Es Kacang Merah akibat Jus Alpukat sudah kehabisan saat itu...

Gila inkuiri nak taw rupa dan rasa Es Kopyor Pajajaran, Es Goyobod Ohim, Es Kaleci Tiis serta Kopi Anyer...hahhaa..adekah kopi itu berbau hanyerrrrr?????????


Nasi puteh penuh periuk!!!
siap berbaki lagi setengah tanda tak habes makan...

Ayam Bakakak..whole Chicken RM32.90...hat tu jer yang I ingat
Sedap di lidah..

Cumi Tumis Cabe Ijoo...
huih..terangkat...sangat pedassss tapi enak!!!


Udang Tempura dan Perkedel Kentang

Cabe Bumbu Desa

Makanan Sunda memang agak kering...tak der kuah langsung...
Syed kata ader sayur tapi nampak cam tak menarik..kuah cayaq!
lagipun dah malam-malam neh...x selera sangat nak bersayur bagai....

The Street, The Curve Damansara

Makan-makan...sembang-sembang..sampai semua meja ditelangkupkan..hehhe..
kami orang last angkat montot....
eh perasan pada masa yang sama ada Yasmin Hani ngan Atilia makan kat meja sebelah...
Bila The Curve dah nak tutup..harus la beredar ke lokasi lain pulak... :))))









2 comments:

diri ini.... said...

malam berkenaan pon aku mencemar duli kat curve.. tapi xde plak aku terperasan geng havoc neh.. mungkin aku watak gadis ayu jalan tunduk tengok lantai gamaknye

Cik Faridah Huda said...

lorrr ye ke...x kan x nampak kami!!!
we olls lepak sampai dekat kol 11 malam...siap pilih seat barisan hadapan lagi...hehehe

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template