Saturday, December 4, 2010

Puding Karamel Yang Tak Menjadi !!!!


Ehhhhhh..tak paham benar kenapa la puding karamel i kali nie x menjadi...
walaupun x menjadi serta berupa hodoh..I tetap belog kan beliau...
hehehhe..ye la..mana aci kalau nak letak hat sukses je..yang x sukses x mo letak kan...

Jeles tengok belog orang lain....puding karamel gebussss ...
yang cek punya...jadi semacam...langsung tak menawan hati..
tapi bab rase...maseh tip-top! hahahahhaha.....
kenapa yerrrr...adekah faktor loyang yang I guna terlalu besar...
atau skill mengukus yang salah....
kat rumah sewa mane cukup segala benda...so kena la be creatip kan....
dah tu pulak....selama nie kalo kukus dalam setengah jam je...
kali nie....hoihhhhhh...satu setengah jam kukus pun I tetap rasa tak puas hati..
sebab bila I goyangkan loyang tu...dia pun still tergedik jugak...nampak sangat sedikit lembik...
I dah habes bergayut dekat sejam pun tapi bila p check dia...still x masak lagi....herannnnn!!!

Semua bahan ok..tak de yang miss..tak de masuk air langsung pun..just susu...
telur 5 biji...and sebagainya....soooooooo...kenapa beliauuuuu lembik????????
akibat bosan menunggu dia mengalami proses pengukusan...las2 tu...terus tutup api bila rasa dah masak even masih dok bergedik lagi sikit-sikit...bagi sejuk jap..den..terus masuk fridge..setel masalah...den, I terus masuk tidorrrr....huwargghhh...huwarghhhhh

Esok pagi...bila bangun, tengok elok ja hosmate-hosmate I tengah membalun sebagai breakpas!
Tanya diaorang....ok ker????
Ok jer Mek...sedap jer...

Hmmmmmm....tapi I tetap tak puas hati sebab tak berjaya hasilkan puding karamel yang gebu!
Hodoh nya le hai rupa dia...sedih I!
Lain kali buat..kena guna bekas lain

Tak pa la..sebagai tatapan di hari tua...I tempek juga gambaq Puding Karamel I yang hodoh nie serta retak seribu...walaupun hodoh rupamu....rasamu tetap menjadi pojaan lubang hidung kuuuuu....hahhaha...eh betul la...Mek bukan nak puji diri sendiri.....


Tak der semangat nak keluarkan beliau dari loyang...
supposed be kena terbalikkan dia dan keluarkan dari loyang...
baru nampak macam yang dijual di kedai....
tapi akibat rasa dia x brapa nak jadi....hampa potong je la lam bekas nie!

Ketebalan adunan pun x balance!!!!!
Perlukah cek beli periuk pengukus yang lengkap tu...
kenapa engkau mengada sangat kali nie!!!!

Tak jadi tak jadi pun....setel sebekas dalam masa tak sampai 2 hari ...
hehehhe...gila buat puding and dessert skang neh!!!!
rasa best je balik keje penat-penat..buka fridge ada dessert...yeay

USAHA ESCALATOR KEJAYAAN..
MAJULAH MEK DALAM DUNIA MASAKAN

5 comments:

[DnaZz] said...

mek, ttp nmpak sedap untuk dimakan..hehe

Cik Faridah Huda said...

hehehe..ye nikmat acik oii mkn time sejukkkk...legaaa n rasa nyaman je kat tekak!

Anonymous said...

buat la lagi bagi jadi...nanti kami mai makan!

nahar

Cik Faridah Huda said...

buleh ja....mai la makan nanti..jangan lupa bawa buah tangan sekalik...heheh

slalu buat kat kg..buat kat USJ teruih x jadi!

Dignified Afiat said...

Hahaha tergelak gelak den baca entry ni. Haha ok la tu ingatkan dah lembik sampai hancus terus!

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template