Friday, April 24, 2009

KaTeL PenGaNTiN Nak RoBoh....

Kisah ini hampir setahun berlalu….namun baru ingin dibongkarkan….


Kemeriahan bertemu rakan lama sememangnya sukar dikawal….maklumlah…mulut masing-masing bagaikan bertih goreng..sejak dari rumah Mek…mereka bertukar cerita itu dan ini…walaupun letih dengan perjalanan yang melelahkan…gelak tawa teman-teman mampu meredakannya….kedatangan Faizatul Khadijah dan juga Dalieza jauh dari Selatan tanah air…amat kami kagumi..kerana mereka berdua tidak pernah travel sejauh ini….balik-balik hanya di Johor….disusuli ngan Isma yang ketika itu telah cabut lari dari USJ demi mengejar cita-citanya di Selama, Perak….ahaks!!

Rumah Mek memang sering dijadikan rumah tumpangan…sebenarnya…tidak kisah langsung…sejak dari sekolah..ramai teman-teman suka berkunjung tatkala hujung minggu menjengah lebih tepat lagi time BBM…ari ini…kami semua berkumpul untuk meraikan majlis perkahwinan teman secourse, Kak Farah….dengar khabarnya..ramai jugak budak perempuan yang turun ke Penang!!

Beria bersiap..masing-masing mahu tampil anggun…dicalit sana sini make-up pelbagai jenama…perlu tampil gemerlapan sementelah status diri yang sudah bekerja….haruman pelbagai jenama antarabangsa disembur sket sahaja takut luak….setiap sorang sambil menyiapkan diri sambil dok buat ulasan barang-barang terkini yang sudah dimiliki…tak ketinggalan juga fesyen show handbag…..lagi skali..masing-masing mula nak kembang hidung tunjuk brand handbag…Mek macam biasa….ingin mengekalkan imej fashionistaku….well..u oll know me rite…..

“I juz nak bit Kak Ekin…dia lah saingan terhebat status Datin ku di UTM…hahahha’..kata Mek dalam hati ngan penuh rase riak dan takbur…..


Setibanya di rumah pengantin…memang dah agak dah….gaya jalan ala datin juga persis American Top Model…mengundang pandangan tidak berkerdip orang kampong terhadap gerombolan kami 2 biji kereta..sebiji lagi dah sampai….actually umah pengantin x jauh dari rumah Mek…x sempat nak bergaya ngan spek mata hitamku sambel drive…dah sampai umah pengantin!!!

Panas terik pancaran mentari….suasana yang bising serta sibuk di rumah kenduri memang menjadi fenomena biasa…..namun itulah yang menggamit memori….sebaik kaki melangkah masuk ke rumah pengantin…kami disambut mesra oleh Kak Addy…ala-ala tuan rumah ye Kak Addy ye...terus terjah bilik pengantin….gamat suasana!!!!!!orang pun pening tengok kami…usah dirisau…kami semua special guess pengantin perempuan…

Beraksi salam laga-laga pipi ngan Kak Ekin…kami dua ingin ungguli title Datin yang sukar dirampas oleh sesiapun…..

“Muuaahhh..mmmuuuaaahhh….amboi You….macam Datin kena tinggal Datuk bila pakai spek tu”…Kak Ekin masih sempat mengata aku…

Ala…U macam tak taw..kat luar panas terik..I tak tahan…!!!

“You memang macam tu..suka ngada-ngada tau…”

“Biaseeeelaaaaaa….” Sambil buat aksi kipas-kipas muka tanda panas….

Hahahahaha….Kak Ekin amat pamos ngan ayat…”Yooouuuu Ooowwwllllll!”

Tiba sesi beraksi ngan pengantin before die bersanding….riuh rendah jadinye…macam-macam posing..semuanya kalut nak mengabadikan kenangan bersama….Kak farah nampak berseri di hari bahagianya…..namun tiba satu part…….dalam suasana yang tidak dapat dikawal tu….prrrrraaaaaaakkkkkkkk…….!!!!!!!!!!! apa yang berbunyi…anda saksikan sendiri…..sian kat pengantin…muka dah cuak….takut x sempat nak rasmikan malam nie…..har…har..har..har…..siapa yang harus dipersalahkan???????cuba teliti gambar ini…harap2 kita dapat kenalpasti……..



Sila klik pada gambar untuk tumbesaran...p~

15 comments:

Cik Faridah Huda said...

testing..testing!!!

Anonymous said...

ahahaha....
malu nyer i dgn en3 u ni..tp i suka je..c0z
byk nama i ter'appear' kt ctu..
keh3...

p/s: mujur katil tu x roboh..lega

Cik Faridah Huda said...

adekah i dah mendrop ur waterface????
tidak bukan....nanti kiter hilangkan waterface u yang dah drop dengan meng'kubangkan diri di waterfall...

hahahahahha...tapi gambar u oll lawak la......!!!!!!

::DNaZ:: said...

astagfirulaahalazim...


lawak and sweet tho..

Cik Faridah Huda said...

gabra ooo time bunyi Pppeerrraaakkkk tuh!!!!!!!!!!!!

helena said...

karang i kawen..u all duduk bawah yer..karang roboh lak katil i..gile ganas..malunyer aku...

Cik Faridah Huda said...

pastikan katey ko kukuh...ko macam x paham perangai sehabat handai ko neh...ribut satu rumah bleh jadik!!!!

k-ekin said...

mmg gabra giler..
xsanggup nk lakar sejarah...

HEMY said...

uishy...lari bajet pengantin kena beli lain plak..huhuhu

Cik Faridah Huda said...

K-ekin...seb baik sekdar bunyian....ahaks!!!

Cik Faridah Huda said...

Hemy...
kalau betol2 roboh...tak taw la...

SYED NAHAR said...

tu ah...pengantin je yg patut duk atas katil. yg korg pi tambah gravity tu pasal???? hahaha..sian pengantin terus kena waspada di malam hari.

Cik Faridah Huda said...

tarikan graviti kuat di atas katey....hahahah...kunun semuanya nak ambek berkat!!!

K-EKIN said...

MUJUR BUNYIK JE..
KLU ROBOH...
YA AMPUNN...
XSANGGUP NK MIKIR CMNER...

SO U ALL GUS...
NNT KAWEN I KITA JGN BGAMBA ATAS KATIL YER..HE3

Cik Faridah Huda said...

Bile u punya majlis???hehehhe....
i perlu tampil ceria di hari bahagiamu.......p~

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template