Thursday, April 30, 2009

Bakal Berehat Sebentar....

Masih ade satu jam… termenung di depan PC…lihat jam…tepat pukul 5pm….
Aku baru sahaja selesaikan semua keje yang aku perlu buat…yess…lega!!
Berpinar dah mata aku….mungkin ade yang berpikir…Mek nie..ade je masa nak update belog…nak on ym…nak on fesbuk…hahahaha..itu kewajipan aku setiap kali melangkah ke opis….benda pertama yang aku buat adalah…tengok blog dulu….yang lain sekadar sampingan penyeri kebosanan….tp sebenarnye…tangan aku sama laju menaip blog dengan menaip kerja….sambil menyelam minum air…pastikan air itu tidak berkuman..kalo tak nanti kena taun…..uiiihhh…internet preee…sapa x mau kan!!!

Esok…aku akan pulang ke kampong…bercuti 4 hari lah jawabnye aku dari dunia blogging…pasti akan rindu belog…rindu nak bacer update kengkawan…belog umpama penyeri suasana hidupku skang….kalau bleh…nak on blog 24hours…..uiiih..cam tiade mase tuk bersosial pulak…x baik gitue…otak aku akan kudup nanti…..aku saje lajak cuti…alah sehari je….lagipun 1st time aku apply cuti tuk tahun neh…hahahah..adekah aku workaholic women???????

Balik kampong bukannye x bleh pegi cc ke ape…bleh je…tapi x sama feel dier…dok kejap dah nak balik…..aku ngan kazen aku dolu2 rajen giler lepak cc…skang neh dah x brape amalkan sangat…..dulu..umah aku ade je internet…tp disebabkan aku jarang balik..n jarang guna….x sedar account TMNet aku expired…..skali coll…Mr. Operator cakap….account Cik dah closed!!!tinggalkan dunia alam maya neh kejap tok menempuh alam reality…..rase macam dah lama x lepak ngan my cousin….need to see her tok mengeluarkan enzim-enzim gelak…..lama jugak x berkongsi criter….

Setiap kali balik kampong..sure aku banyak agenda..keterujaan masih ade….best!!aku sukakan long journey even ia melelahkan…time kaseh kat MyVi aku kerna tidak pernah buat hal sepanjang perkhidmatannya dengan aku setakat ini…aku amat puas hati ngan beliau….bila sampai umah…pasti kete katak silver tuh…asek kuar masuk garaj..nampak sangat beberapa minit je dier berehat……macam tu la..senario yang sama semenjak aku dah ade kete sendiri….kalo balik nek bus…aku payah nak merayap…seriously…aku dah x reti bawak kete manual…memalukan!!!!!!! Nak pegang stereng kete abah aku pun rase takut… tahap keyakinan dah berkurangan….

Lets cekidaud 1st my aktiviti for my cuti balik kampong dis time….siap rangka tuh!!!

  • Melawat Mak Long Nasrah di Aloq Setaq..aku baru sahaja diberitakan tentang kematian arwah Pak Long Eiii…memang sengaja diberitahu lambat…sedih betolll! X sempat nak jumpa arwah Pak Long tuk kali terakhir…Mak Long asik bertanyakan tentang aku…maka…itu tanggunjawab yang perlu dipenuhi…

  • Yudia coming to my house…..dah lame rancang ngan mak cik neh…x puas rasenye bergosip dalam phone…..so…aku minta die turun rumah aku…..banyak benda nak distorykan…kawan kan sekarang ngah berusaha mengejar cita2 beliau menjadi seorang pendidik..naik kematu telinga aku bila dengar die nyanyi lagu Guru Malaysia setiap kali coll…..namun aku layankan jua….

  • Jalan-jalan ngan Wa Syiqah…tapi x tahu lagi nak ke mana…wei…Kak Chik sangat teringin ayaq soya gula hitam yang dijual di laluan ke Kulim tuh….boleh ke kita ke situ nanti…hehehhehe….

  • Taiping juga harus dituju….i want to buy Yong Tau Foo Taiping belakang Bomba….dat’s my paberet..perlu dapatkannye……kalo x..nanti aku balik Key El..aku kempunan…juga perlu singgah di umah Pak Lang..ambek barang Pak Cik aku….huhuhuhu…seb baik die x soh aku bawak balik ikan puyu hidup macam ari tu…sayang oooooo nak bagi MyVi aku bau hanyir ikan puyu…..

  • Masih berkisar tentang makanan……mak ajak pekena Gulai Kari Ikan Sembilang tepi Sungai Kerian……..puffffff…meletop…aku dah dapat rasekan kesedapannye kat anak tekak sekarang….aku x suka sangat makan kari…tapi Gulai Kari Ikan Sembilang jangan dilepaskan…..

  • Pasemboq!!!!!!!rindu jugak kat Pasemboq Bamboo Inn Jalan Sempadan…….giler le aku nie..banyak terbayangkan makanan je……

  • Shopping wif my mom…itu wajib!!!!

  • Mungkin perlu balik kampong abah kejap…..lama dah x jejak…..lawat kambing..itik ang (merujuk kepada angsa yang suka sondol aku time kecik-kecik dulu)..sungai...hahhaaha..nyamannye!!!

  • Teringin jugak nak jumpa KaK Su..sebab die asik coll mak aku cakap teringin sangat nak jumpa aku……last jumpa Kak Su..time arwah Abah Yah meninggal….akan diaturkan..jika sempat!!!

  • Melawat anak buah yang 4 orang itu….Asmah, Usamah, Uwais and Arwa….depa pasti takut2 kalo jumpa aku coz aku jarang sekali bertemu mereka…lama sket baru lah ok…melawat Kedai Spek Ayong jugak….penah skali je pegi..tu pun time tolong Ayong belikan barang-barang tok kedai die…waktu tu..kedai belom launch lagi…dekat setahun dah!! Kali nie perlu terjah…..

  • Dan banyak lagi…sempat ke neh…cuti 4 hari je!!!!


To my dear bloggers and silent readers….jangan dahagakan sebarang update dari aku untuk tempoh 4 hari ini (cheewwaahhh…cakap macam perasan…ade ke yang dahaga update dari aku???)…tapi tadi….kelihatan beberapa org telah sedih dengan pemberitahuan secara x langsung aku menerusi ym …sempat la ym ngan beberapa orang…..ngan Senah x dan..sebab dia dah cuti ari ni..amek exam katenye!!!!!


Supposed be dis week meronggeng ngan Achik , Senah n teman-teman sekepala yang lain....
Namun...terpaksa ditunda ke tarikh yang lebih terjamin...sapa tak mo merehatkan diri di hotel yang disponsor.....bes tuh!!!! sambil bergosip riang...dan menjadi model x bertauliah terhadap kamera masing-masing....aku masih nantikan detik itu.....let's plan the next ronggengan!!!

Happy Holiday dari Mek………Luv U Owwllss…………

Balik neh pun banyak agenda lagi…penatttnyeerrr akoooooooo…………..

13 comments:

::DNaZ:: said...

taw xper..nk meronggeng nti bgtaw ah naa, sblum bln 8.pastu dah xleh sponsor dah, vaoucher akan tmat tempoh. so hurry!grab the opportunity!hehe

SYED NAHAR said...

huwa...lekas la balik. depa sume tak apdet, senah je ada cite pi kenuri n kak wan yg sungguh membuatkan aku merinduinya dgn kisah cerpen itu...norihan duk mengelamun jek ngan hari ibu tiri. hahaha...mek dah balik sila apdet kisah rentetan cuti anda.

Cik Faridah Huda said...

semestinya achik....
peluang yang ader jgn dilepaskan.....
cepat set tarikh tok ang turun Key El...

Cik Faridah Huda said...

im back Nahar....
baru dok intai2 gambar...
x leh nak menulis lagi...
otak tepu.....hahahahaha

d'sandalwood said...

weyy nak meronggeng ke mana??nak itot..hehe..

Cik Faridah Huda said...

memang nak ajak....
ari tu dok plan..x jadi..sbb byk perkara berbangkit!!!
insyaAllah...kaming soon...

HelEnA_iEz0 said...

lamanye berehat makcik!!

Cik Faridah Huda said...

lamaaa........
naik cuti...terus cangak depan PC ngan keje...maka demikian..x sempat nak update belog!!!!byk n3 dok Q...hhaha

Anonymous said...

Does your blog have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to send you an
email. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

Feel free to visit my web blog video downloader

Anonymous said...

There are many different kinds of tools and techniques required to deliver an exceptional SEO India results.

Once the number of back links will increase, web traffic flow will enhance.
The more doors you have the more chances of people finding
it. The only thing that cannot be "fixed" later is your
blog and post titles. NOW, I don't mean you should just put keyword spam in your footer. Meta Name and Meta Description Tags are two of the important ones. Since keyword analysis is needed for both SEO (search engine optimization) and SEM, we often confuse using these terms. Relevant keywords ought to be used in the alt tags. Moreover, some companies are not able to get the desired results and their techniques might even have bad effects on the business's website.
For those of us who are using the internet to make money, we all know that it is absolutely essential to get visitors out to our
websites. Arrange the H1, H2 and H3 tags serially with proper hierarchy.
The concepts make use of the current social networking sites,
which are very popular among the online audience.
Now even that is quickly defining point of Search Engine Optimization (SEO) can lead to intense discussions about the meaning and purpose of
SEO. No - you name some of your images "breast. This was the beginning of the thought process for my new business. A well-formed internal linking structure and good sitemap can ensure all pages of a website being indexed by a search engine. The World Wide Web is an incredible source of customers and potential revenue for all types of businesses and companies in all niches. But be aware of the traffic issue. Such companies know the best about industry and market trends. Yahoo style guide.

Feel free to surf to my site: click through the up coming website page - wiki.aitel.hist.no

Anonymous said...

You could experience natural disasters like cyclone, tornadoes, earthquakes, and fire.
After deciding on the video games you want to sell, search for websites that offer the facility.
Although others may not have a specific machine for her,
but at least they have most likely computers in
their homes.

Here is my page; www.africamentor.org

Anonymous said...

Rather,all the applications keep running in the background although in a low power state,utilizing both processing power and memory that leads
to a lower battery life. An alternate electrical power source reduces the probability that the access technique will turn
out to be inoperable via strength reduction and aid conserve battery lifestyle.
Although, sound card is integrated device, it
functions similar to brightness of the screen when talking about power consumption.



Here is my web blog - eyeuser.com - eyeuser.com

Anonymous said...

I'm curious to find out what blog system you are utilizing? I'm having some minor security problems
with my latest blog and I would like to find something more safeguarded.
Do you have any suggestions?

Here is my blog: sell online

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template