Monday, April 20, 2009

Sekian Lama Tidak Beriadah....

Dah lama tidak beriadah...usah dikesali wahai penghuni C03-001...
adakah perlu ditunding jari kepada mamat-mamat berhidung mancung terletak...
yang sering mengskodeng kita tatkala raket badminton dihayunkan....
tidak selesa dengan renungan itu.....
raket tersebut kini sekadar terdampar sepi dipaku dinding.....

Seriyes....dah lama x beriadah....
kasut sport aku dah bersawang di ruang legar pameran kasut-kasut kami...
petang Sabtu ari tuh...heading to Shah Alam..ke Taman Tasik....
nak ke Bukit Cerakah...dikhuatiri sudah tidak boleh masuk....
entahla...petang Sabtu ari tu....rumah kitaorang sangat panas....
x selesa...slalunye....ptg2 Sabtu macam tu...bakal terbongkang depan TV je...
aku siap mandi lagi skali kununnye untuk mendapat tidor yang nyenyak....
tapi tetap x menjadi....cuaca sangat panas..dok lam umah pun berpeluh...
tidur pulak rase cam tidur sambil buat sauna....

Juz jalan-jalan amek angin petang...jauh jugak la kitaorang berpusing....
bawak kasut sport...tapi akhirnye..aku juz pakai selipar tuh je..Che Nah pun same...
tapi rasenye...lebih kepada sesi fotografi je....heheheheh...
ape pun..tetap berpeluh......!!!
sambel cuci mata tengok 'anak-anak ikan' dok berjogging....



Ceria di petang hari....
setelah kebosanan akibat tidak dapat menidurkan diri masing-masing..

Ala...main ngan pokok la pulak.....
aksi gedikz sket namun x ketare.....

Panca Sitara style...
x cukup korum neh.....
agak x berpuas hati.......

Self timer pun jadik la......



Banyak lagi adegan luar kawalan yang di sesi fotografikan....
namun...dikhuatiri mengundang kemuntahan bloggers...

Lakonan yang x menjadi.....
banyak kali aku tolak-tolak manja kepala Wes agar dia x gelak....
Che Nah menten berlakon!!!


Hahahahha..kepoyoan terserlah.....

Tapi lepas tu.....huh...
pi pekena Char Kueh Teow Bukit Mertajam....Hampeh!!!
juga pekana Otak-otak yang dulu sangat digilai time di Johor....
bergelak ketawa sampai aku nak tersembur Lai Chee Kang yang dikecak sedikit dari Westi...
memang menggamitkan suasana...namun tidak over ya.....

owh...last week umah kitaorang diserbu orang.....
Isma datang ngan kawannya bernama Azwa..ye ke...aku pun x ingat....!!
tetiba si Azwa pun panggey aku Mummy bila dgr Isma panggey aku cam tuh...
otomatik...suasana pekat Penang memenuhi ruang umah bila tahu beliau berasal dari Tanjung Piandang....
dah jumpa sekutu..jangan nak ngade2 cakap slang Key El ye...
sememangnye...aku x pernah bercakap begitu...suara asli jati diri Penang Mai!!!!
Mek Lynn pun balik USJ jugak on dat nite.....
tengah menikmati Sate enak yang Isma beli...
pintu utama dikuak......terpacul muka Wan Farhana dimuka pintu...
beliau baru pulang dari umahnye di Aloq Setaq..
setelah bercuti sekian lama...sambel membawa pulut udang dan kueh koci.....
hahh....MAKANAN lagi!!!giler kembung perut....
botol-botol Twister Oren juga bergelimpangan di ruang tamu...
Hantu Twister diaorang neh.....

conclusion aku...aktiviti riadah kali ini x berjaya sama sekali kerana perut selepas itu
disogok ngan pelbagai jenis makanan......

10 comments:

SYED NAHAR said...

lorrr..tak nampak titik peluh pun? yg nampak adalah adegan titiek sandora dan titiek puspa.

mek pura2 tido sampai senyum nampak gusi sebaris. haha.

WADI said...

tu la... pemende riadahnye diorg neh... mcm xbest je.... weh mek...jom ajak kawan2 mu pi beriadah ke mana2....

NaFeeZ said...

mek, bila nak sambung cita hantu lagi??? best arr UTM banyak hantu...apasal la Uitm tadak antu....

Cik Faridah Huda said...

nahar...x nampak ke muka aku kemerahan????penat tuh...kang berpeluh sangat..rase cam atlit...

hahaha..memang aku berlakon...gelak je lebih!!!

Cik Faridah Huda said...

mane ang taw x bes PAK TEH...ke ang jeles nak join kami beriadah sama...siap nak ajak kawan2 aku beriadah skali...nak soh main futsal la tuh!!!

Cik Faridah Huda said...

itu la uniknye UTM...banyak hantu...
bakal menyusul Mrs NaFeez...sabaq na!!!

aku nie umpama penulis blog x bertauliah lagi kesuntukan masa...tp tetap mencari ruang tuk menulis...p~

::DNaZ:: said...

oit mek, ni beriadah ker bersiar2.xlari2 anak itik pon.aku pon ade entry pasal riadah nie, xdan nak post g.hehe

ada beberapa kemusykilan di hati.

1) merujuk pada ayat nie-->"sport shoes aku dah bersawang".mana sport shoesnya, idak pakai pon. Sandalwood jugak jd pilihan ati yer.

2)gi beriadah siap bwk handbeg g tu--> merujuk pada kwn ang yng freehair n lagi sorg tu.Mjuq ang xbwk.hehe

Cik Faridah Huda said...

ni dia aku merungkaikan persoalan cik DNaZ....

1. kasut sport aku n che nah ade lam kete...x jadi pakai...bila x jadi pakai..secara otomatik...kami x jadi berlari2 itik..maka dengan demikian...kami memilih sandalwood

2. kantoi....wes sebenarnye nak lari..semangat atlit yg telah lama hilang masih wujud...namun...bila tgk kami dua malas nak lari..beliau juga turut menamatkan perasaan nak lari tuh...siap ambek beg kecik galas kat tepi

hahaha...sebenarnye..memang sekadar berjalan mengelilingi tasek sambil hirup Feel Fresh!!

SYED NAHAR said...

kenapa seram sejuk je ruangan komen mek???

eh ada mawardi...

mek...taklim satgi turn sapa? *berkata nahar dlm duk mamai*

Cik Faridah Huda said...

seram sejuk sebab ande berpeluh ende nahar.....

aku x jaga turn taklim time skolah dulu....lagi pun..perempuan x dibenarkan berbicara di depan!!!

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template