Wednesday, April 15, 2009

Siapakah Gerangan Mrs Verne??????

Sari berita utama...

Pemilik-pemilik blog di ruang komunitas ex-Seratasian diganggu makhluk halus yang mampu membuatkan setiap sorang mengalami gangguan jiwa tahap paranormal.....seorang demi seorang tumpas di tangan beliau yang digelar
d'sandalwood.....permainan teka-tekinya terus berleluasa sehingga ke hari ini...kok kata Peraduan Teka & Menang yang menjanjikan hadiah lumayan....mataku memang US Dollar....serta materealistik sket....beruntung jugak luangan masaku yang cuba menjejaki siapakah identiti sebenar beliau....

Ejen 303 MaCrIeDa & EjEn 404 SyeD NaHar...telah mula membicarakan tentang pendatang asing lagi misteri di dunia blogspot yang sememangnya...mengalu2kan ahli-ahli baru.....bukan hari ni..tetapi beberapa hr yang lalu...cuba membuat beberapa spekulasi...umpama Detective Conan and Kak Ran menyelesaikan kes kematian di kaca TV...argh....komik kanak-kanak semata....I Kak Ran..syed la kot CoNan.....tup..tup..bukak page d'sandalwood ari nieh....dah rama blogger Seratasian yang menyedari kehadiran beliau secara senyap lagi telus ini....umpama angin bertiup...sekadar boleh dirasai...tapi kelibatnya tidak nampak....pandai sungguh beliau bersandiwara...ilmu apa yang dia pakai????itulah yang menjadi tanda tanya.....Otak Ejen 404 yang selama ini ligat berfikir dan sentiasa peka serta KBKK....tidak dapat menemui jawapan dalam masa yang diperuntukkan...beliau memerlukan lebih masa untuk mengkaji kes ini...huh...bak kata Elyana..."Tak Tercapai Akal"

Sudah pasti Mek n Syed tertanya2 pada peringkat awal...ini adalah disebabkan undangan beliau amat Misteri....dan sebagai golongan barisan hadapan yang dijemput tuk melawat ke kedai sandal beliau terlebih dahulu....x banyak spekulasi yang boleh dibuat.....namun..berikut adelah spekulasi yang telah kami bincangkan menerusi YM....

  • Budak batch kite nie.....tapi Form 4 lama ke Form 4 baru?siap masukkan dah link kiter nie..
  • Peringkat awal...syed telah terfitnah tuan empunya blog adalah Ayuni Azizan mahupun Lizawati Mohd Halit...namun mengubah pikiran di saat akhir....kerana beliau berpendapat...kedua-duanya tidak sesuwai.....
  • Clueless...itu yang pasti...tapi amat pasti pemiliknya adalah seorang kaum Hawa...tengok blog skin...berbunga2 kaler pink....sah perempuan...takkan Ahmad Baqi kot....
  • Beralih kepada entry 1st....dipost pada 10 April 2009...pendatang baru....namun dikhuatiri juga ia adalah blog kedua milik salah seorang blogger active 5 kiter...dan semestinya...Dnaz menjadi mangsa spekulasi....berikutan perkataan Sandal yang amat berkaitan dengan Dnaz Shoes....
  • Cuba lagi mencari bukti..biarpun agak kosong pemikiran.....spekulasi seterusnya..d'sandalwood adalah seorang yang baru berjinak dengan bidang kosmetik...siapakah dia yang tidak suka bersolek tetapi mula bermain lipstick...eyeshadow...bedak compact....????dikukuhkan ngan entry beliau kuar berjalan-jalan mencari new facial set....huh....besala pompuan...dah ader duet....x sah kalo x try facial set...x kesahla local or international...naluri kewanitaan mmg fokus ke situ....
  • Seterusnya...syed kata beliau agak jiwang dan menyintai keindahan alam semulajadisebab ade letak gambar keindahan pantai n etc......pembayang yang amat susah sbb melibatkan minat....Kak Wan pun minat ngan gambar2 macam nie...tp x kan dah bt second blog...Kak Wan pun baru berblog....
  • Beliau telah membidas kata-kata Mek di shoutbox Blog i...dengan berkata "amboi mek..cam rassmate la pulak nak kena intro2..hihi..check it out! *aku bosan*".....bermakna..beliau pernah mengunjungi RassMate....dan aku penah ternampak nick name beliau (org yg aku pikirkan neh) di forum tersebut..tuk pengetahuan umum..RassMate kurang kunjungan....balik2 muka2 tu jugak dok buka...tp...i pun dah lame x masuk RassMate..buzy ngan blog..hik..hik..hik
  • Sekarang neh...Senah pulak diheret skali...gara-gara gambar pendrive 4GB kaler merah tuh....yea...mmg benar Senah pernah tertinggal pendrive di rumah sahabat kita sewaktu kunjungan Jalan-jalan Cari Pasal di rumahnya yang berpasak bumi di Wangsa Maju ketika itu...tapi....kesahihan sukar dipastikan..kerna...kalo x salah i...bentuk pendrive upenye lain sket....namun bleh jadi benar jugak..maklumla..mata kita nie selalu menipu....harapan ditaruhkan buat Senah untuk menjawab spekulasi ini...SILA JAWABBB...wajib!!!!!
  • Lagi memetik kata2 beliau yang mengatakan....sekiranya beliau membuka kedai kasut bersama Achik (cik Dnaz kiter la) sasaran utama beliau adalah MEK n SaNAH...adekah beliau tahu or berada di tempat kejadian tatkalan aku dan SaNah tergedik-gedik nak p borong kasut kat COCHI?????????...tidak syak lagi...kalau betul...dialah insan yang dimaksudkan....
  • Lagi satu entry yang dirasakan membantu..adalah entry kempiskan perut tuh...jika benar dia adalah orangnya...memang beliau amat mementingkan kesihatan....badan pun slim jer...nak ader selulit jauh sekali.....kalo time skolah..memang die jaguh sukan....
Sekarang nie...semua puak-puak Seratasian mengalu-alukan kehadiran beliau di arena blog agar sama-sama dapat mengupdate story2 terkini..tidak kisahla isu ape pun....yang masalahnye....ia tetap menjadi tanda tanya serta teki teki tanpa jawapan....lain la syed...teka teki die kat blog...slalunye bakal disertakan jawapan skali......ade blogger yang dah DESPAIR...tok meneka siapakah beliau...tapi..masih ramai yang mencuba naseb...sekejap saja shoutbox beliau dihujani pelbagai jawapan..hak...hak..hak....

Tapi ari nie....aku telah mendapat dua bukti kukuh...wpun ingat-ingat lupa...aku tetap berkeyakinan tinggi..menyatakan blog dsandalwood adalah milik MisS RaihANnaZ....awek kepada makhluk bermisai yang amat taksub ngan HIJAU KUNING serta Stadium Aloq Staq.....juga mempunyai kawan lama (may be yg bg beliau Bear tu) di matrix yang namanya ala-ala hindustan sket....

MiSs SaNdaLWooD....cepatla bagitau sape anda....????aku otak tak bijak...x pandai main teka teki......
lagi satu...SaNah x suka insan misteri...sat lagi die blacklist ang baru ang tau......
no heart feeling ya bace N3 neh...saje suka-suka mengalu-alukan ahli baru..hik..hik...
WeLKaM To De CLuB...also buat Naim Abd Rahman.....enjoy blogging!!!!!

19 comments:

NaFeeZ said...

DASAT TOL ENTRY MEK NIEH... WLPUN PANJANG, AKU SETIA MEMBACA... SUKA GITU...TAHNIAH MEK...

SYED NAHAR said...

1. aku sekedar konpius dengan komen dari cik andreia di blog herba sandalwood. kerana pompuan andreia tu mcm omputih dari kebenuaan eropah, mustahil dari kepulauan vanuatu atau tonga.

2. aku sering dapat melihat seiring kunjungan sandalwood ke blog aku, terdapat trace dari UK. mula aku nak syak hajar yg melanjutkan pelajaran ke sana, namun menurut macrieda gadis itu mesti gadis lokal kerana jenama kosmetik yg disangsi internasional. (huh sampai ke england fitnah aku ditaburi)

3. aku nak tanya senah adakah itu pendrive dia? lagipun cik norihan kita mmg terlibat dengan institusi pengajian tinggi yg selalunya bersahabat baik dengan pendrive. lagipun puisi pendrive itu memang layak dikarang oleh pemenang anugerah cemerlang PMR bahasa melayu 1997, cik norihan hamid even dia .....(sama la kita berpuluh2 org angkara english!!!)

4. jika benar hijau kuning, memang kutahu encik sarjan misai tak bercukur tak bertrim itu mmg taksub dengan team kedah yg aku tak suka langsung! hidup perak. jika berasal dari perak tapi sokong kedah akan ditulah cirit-birit dan kencing tidak lawas selama 2 hari oleh kuasa mustajab raja mahani. (opst sekadar contoh tak bermaksud aku ingin dimasukkan ke lockup kerana derhaka.)

Cik Faridah Huda said...

NaFeeZ....u x komen pun...
u x teka sapa2 ke....?????
semua bagai ribut dok mmbincangkan isu sandalwood neh....hahhahaa...
misz sandalwood jgn mare....

Cik Faridah Huda said...

tu dia detektif conan memberi buah fikiran..begitu panjang lebar....
syed..kalo kita punya penyiasatan nie berjawa dan telahan itu mmg benar...kita nk minta apa dr tuan empunya diri??????

tindak balas redoks mek :
1. itu fenomena biasa..kerana blog kiter bleh diview oleh pelbagai bangsa.....tidak kira longitud n latitud slagi die bleh akses ternet

2.BML...jenama malysia ma....sian hajar tiba2 difitnah...heheheheh....

3.ye....Pendrive evidence utama...tunggu si Senah putuskan jawapan..sah la!!!

4. pak cik tu memang taksub...bangun2 tidoq dr kerusi...nie kes prektikal dulu...gosok2 mata p berdiri tepi tingkap...aku tanya...
"Wei...ang tengok apa??"
lantas die panggey aku n soh pndg ke luar.....
"Ang nampak dak tu" sambil menunjuk ke arah tiang lampu Stadium....pas tu seraya berkata.."mengigau main kat atas padang stadium td"
sambel tersengih kerang busk....

sah gila meroyan stadium!!!!

.::haS::. said...

HAHA...saya mengesahkan..pen drive itu cukup ku kenali serupa ngan pendrive yg tertinggal di wangsamaju rumah norihan hamid...

Cik Faridah Huda said...

dengan ini..sebarang spekulasi tidak dibenarkan...saya juga mencadangkan..cadangan ditutup!!!!

SYED NAHAR said...

iyaaaaaaaaaa...norihan kantoi!!!
hahaha...trimas cik senah. kamu lah heroin hindustan di sini tapi kenapa kamu lambat bermaklum balas? akan ku fitnah kamu bersepakat bersama norihan..hahaha
fitnatul maut btul aku ni. hahah..

::DNaZ:: said...

Haha!mmg aku dah agak!mmg anand!naluri wanita mmg slalunya benar.tiada yang benar melainkan yang benar belaka.Haha

Cik Faridah Huda said...

la nie...aku nak tunggu misz sandalwood bagi kosa kata..mahupun kata2 indah di ruangan komen N3 neh...hak..hak..hak...

yes syed....kita dah berjaya bertindak sebagai satu pasukan...
dalam masa 3 hari..kite beroleh jawapan...

Jasa penghargaan harus diberi kepada SeNah...tanpa beliau...kita for sure dok x abes2 bt spekulasi..

d'sandalwood said...

aku nak buat cam blog nie aku yg punya..hahhaha..

[Said]: Itu adalah lagu bkn puisi A.Samad Said yg wajib didendangkan oleh Cik Sanah memandangkan bliaulah pemilik pendrive tersebot (skemanya bahasa) huhu..

[Mek]: Bgs2..tektik yg hampa berdua dok guna tu mmg berkesan..taniah2..leh jd penyiasat..hihi..tp mek,bear kecik itu bknlah dr juhi chawla@shaula kwn matrik ku itu..tp dr rkn sekampusku..


aku suka word verification hg ni.. NEOREIL..ala2 norell sepakQ..haha..
ait takleh post lak..kali ni pon best gak SHIPS..haha.

SYED NAHAR said...

hahaha...norihan kantoi. apa lagi aku nak selak tudung norihan bagi nampak anak cekup dia!!!

Cik Faridah Huda said...

dsandalwood.....ari nie aku lega sbb x yah dok berbincang panjang lebar di YM ngan syed pasal status n identiti ang...

aku cukup teruji...malah pikiran aku juga ligat berpikir..umpama menjawab latih tubi subjek Geografi sambil diawasi oleh Cikgu Shuhaimah

sejak akhir2 ini...mulut dan pipi aku umpama memakai botox...bila gelak terpaksa katup mulut..aku x buleh katup idung macam ang...bimbang sekiranya tidak bernapas....lengoh abes otot n ligamen sekitar pipi..

Cik Faridah Huda said...

Zasssss......aku ke page Senah....

Zassssss....aku ke page sandalwood....

Zasssss...aku kembali semula ke page Mek......

Zasss....aku ke page Dnaz pulak.....

hahahhahahaha....syed pantas terbang ke page2 berkaitan demi menjejaki identiti sebenar sandalwood....

d'sandalwood said...

hahaha..mcm dok kat kelas prep pagi sabtu yg slalunya suma malas study tp lebeh gemar begosip..

saja xmo berteka teki lama sgt..takot ada yg tergeliat urat sarap otak smpi merencatkan mood nk berblogging..

dan sebenarnya..dah xsabaq tggu ton dpn nk berblog..dok tegedik2 dah..hihi..

Cik Faridah Huda said...

prep pagi sabtu mmg sekadar hadirkan diri...wajibulghunnah....tambah2 kalo pas tu nak p outing..lagi la tiada pokus...balik dok tgk list barang yg nak beli...tulis p tulis mai..rasa x jadi..ghenyok ketas...ambek ketas lain..tulis yg baru...

hohohohoho...lama sangat ang tggu tahun depan baru nak berblog...nanti ang ketinggalan hot story....wpun bleh mengomen..tp x bes jadi silent reader...ade belog..bleh kami bt lawatan balas..betoi dak???

d'sandalwood said...

betoi betoi betoi..rs mcm jd wartawan majalah tabloid pulak stelah berblog..byk wild gossip..haha..

Cik Faridah Huda said...

adat berblog...tak tulih..orang x kata....bleh berlatih jadi wartawan gak neh...

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site hudagurl84.blogspot.com
Is this possible?

Anonymous said...

pozyczka dla bezrobotnych bez bik
pożyczki pozabankowe
pożyczka mbank kalkulator
informacje o witrynie
kredyt bez bik
pożyczki pozabankowe
pożyczki na dowód ełk

 
LiFe Is UnPrEdiCtaBle Blogger Template by Ipietoon Blogger Template